De ‘tolerante’ Nederlander wordt nu standaard uitgelachen


Nederlanders hebben de naam tolerant te zijn.

Tolerant komt (uiteraard)  uit het Latijn, de dode taal van de voormalige bezetter en betekent volgens het etymologisch woordenboek:

tolerantie [verdraagzaamheid] {1548} < latijn tolerantia [het dulden, verdragen], van tolerare [verdragen], verwant met tollere (vgl. tol1, dulden).

Verdraagzaamheid, wat een nobele eigenschap valt ons ten deel. Nu is direct ook duidelijk waarom we hier genoegen nemen met de rol van “onderdaan” in een “koninkrijk”. Wij tolereren de huidige Duitse import-monarchie, we maken het ondraaglijke verdraagzaam door de andere kant op te kijken. Wij zijn verdraagzaam en “dulden” de monarchie?

Een betere vertaling zou zijn: “schijterigheid”.

Nederlanders zijn niet gewend ergens tegen in opstand te komen. Het blijft steken in een Fortuyn-effect of hoogstens een lokaal oproer, zoals het beruchte Kermisoproer in Amsterdam. Pak de wat minder bemiddelde Nederlander zijn verzetje af en je hebt de poppen aan het dansen. Als het al te gek en serieus wordt, komen de vrouwen massaal de straat op, het Aardappeloproer (1917) in Amsterdam was daar een mooi voorbeeld van. De vrouwen waren de porties rijst zat en wisten dat militairen zich de hele week zaten vol te vreten met aardappelen. De dames roofden de schepen leeg en de patat werd duur betaald. De Amsterdamse politie, versterkt met militairen en marechaussees, schoot met scherp op de demonstranten. Er vielen uiteindelijk negen doden en 114 gewonden. De orde en rust was weer hersteld en de militairen hadden hun stamppot weer op tijd op tafel. Opstanden vecht je in het parlement uit, niet op straat. Inmiddels geloven de meeste Nederlanders dat dus ook.

Tijdens de 5-jarige bezetting door Naziduitsland zijn 10.000 mensen in het Verzet actief geweest, maar na de oorlog vaak met de nek aangekeken. De Duitse represailles werd het Verzet aangerekend, vandaar dat de gedeserteerde “koninklijke” familie weer werd binnengelaten waar ze standrechtelijk hadden moeten worden geëxecuteerd, stuk voor stuk, één voor één. Landverraders op de troon, Nederland is een gecertificeerd gekkenhuis, een inrichting voor zwaar gedementeerden. Want zelfs het korte termijn geheugen functioneert amper nog.

Uw ‘majesteit’ – afstammeling van landverraders, collaborateurs, wapenhandelaren, fascistoïde SS’ers en notoire vreemdgangers – groet u vanuit één zijner verre vakantieoorden:

heil

Hallo, gepeupel. Want vind je van mijn pet?

 

De Beeldenstorm van 1566 was het betere gooi- en smijtwerk gericht tegen de weldoorvoede paap (u kent de uitdrukking vast wel: smulpapen), toen de hongersnood op een hoogtepunt was. Geen graan, geen vlees, niets meer. Behalve in de kloosters.

De “Opstand” – althans het begin ervan – tegen de koning van Spanje was een aarzelende revolte van edelen, omdat hun macht werd ingeperkt. Ze moesten meer belasting binnenhalen en hadden minder in de melk te brokkelen omdat “Brussel” veel meer moest gaan bepalen. Dat komt u bekend voor, misschien? Huurlingenlegertjes werden in Duitsland geformeerd om de Habsburgers het leven zuur te maken. De bevolking had vaak het meest te lijden. Gevolg daarvan was, dat steeds meer verpauperde landgenoten zich meldden om mee te vechten met de Opstand. Dan hadden ze tenminste te eten en konden ze op hun beurt weer plundertochten houden onder de bevolking, omdat ze hun soldij niet kregen. Ze betaalden zichzelf in natura, eigenlijk.

Nederlanders zullen niet zo gauw meer in opstand komen. Te veel gedoe, het kost tijd en geld en je bent bang om door de meelopende massa te worden uitgekotst.

Vandaar dat de onderdanige zetbaasjes van het nieuwe Habsburgse Rijk in het aloude hoofdkwartier Brussel de wil van de bevolking schaterlachend naast zich neer leggen. Veel beloven en het omgekeerde doen. Omdat het kan. En omdat ons wordt wijsgemaakt dat het moet.

Want zolang Nederlanders zich nog gedwee meer dan 80% van hun inkomen laten afpersen door “de overheid”, is er voor die lui geen vuiltje aan de lucht. Integendeel, ieder jaar worden de duimschroeven nog wat verder aangedraaid.

Want Nederlanders weten niet eens meer wat “Opstand” betekent. We worden dociel gehouden door de media, vetgemest door goedkoop voer, sufgewiegd door de parlementaire oplichtersbende in Den Haag. Dat is pas tolerantie!

Wat wil je nog meer, als “vakantiekoning”.

6 gedachtes over “De ‘tolerante’ Nederlander wordt nu standaard uitgelachen

 1. Als je als stemmer op huidige beleid ben je in feite medeverantwoordelijk voor wat er aan het gebeuren is, het land is overgeleverd aan de elite die het gouden kalf aanbidden en oorlogszuchtig optreden niet schuwt?

  Like

 2. In het woord tolerant worden heel wat grijswaarden tussen zwart en wit gemeten, uitdrukkingen zoals ‘lachen-als-een-boer-die-kiespijn-heeft’ is typisch een voorbeeld hiervan.

  Like

 3. Het voordeel van Brussel, vraagt het de gemiddelde Nederlander en 9 van de 10 keer is het antwoord dat we zomaar vrij mogen reizen door al die landen. Helaas helaas, ook de gelukzoeker kan dat als hij/zij de Middellandse zee is over gestoken. En Boemelbol de laatste met de mooie pet? Die had de brutaliteit om met werklozen te gaan praten! Iemand die zomaar de bestbetaalde baan kreeg toebedeeld op jonge leeftijd en daar nog nooit ooit moeite voor heeft hoeven doen, terwijl er in Lid 4 hoofdstuk 1 van de handleiding ‘Hoe ben ik een brave burger’ ook wel grondwet genaamd staat: Iedere Nederlander heeft gelijkelijk recht de leden van algemeen vertegenwoordigende organen te verkiezen alsmede tot lid van deze organen te worden – Maar dan volgt – behalve bij de wet gestelde beperkingen en uitzonderingen. En dat is pure discriminatie!

  Like

  • Technisch gezien is Nederland een vazalstaat van de USA , immers de Weimar Republiek heeft zich aan de USA overgegeven ! gelet op het feit dat grondwettelijk Nederland niet meer bestond door de vlucht van het Koningshuis en het parlement is derhalve is het Grondwettelijk Hof afgeschaft opdat de republikeinen grondwettelijk de Republiek niet konden uitroepen. tevens is het aan de rechters verboden de wetten aan de Grondwet te toetsen ! dank Donner

   Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.