WAKKER NEDERLAND


De chronisch-comateuze slaaptoestand van een “koninkrijk” wordt in het huidige taalgebruik gedefinieerd als “wakker”.

Wakker Nederland heeft zelfs een krant die speciaal voor deze bevolkingsgroep berichten in de vorm van staatsmededelingen en roddels verspreidt.

Het verzetten van de zomer- naar de wintertijd vereist al teveel denkwerk. Gisteravond hoorden we nog lieden zeggen, dat “je gewoon op je smartphone moet kijken hoe laat het is”. Dus nergens zelf aan prutsen, het gaat allemaal vanzelf, er wordt voor je gedacht.

De belachelijke discussie over zomer- en wintertijd neemt kinderlijke vormen aan. De ongekozen EU bureaucraat en voormalig Gladio agent/bommenlegger Herrn Junker beweert dat de ongekozen EU regering simpelweg doet wat de mensen willen. De mensen over heel Europa willen de klok niet meer verzetten. De Duitsers hebben klaarblijkelijk al besloten definitief de zomertijd in te voeren. Haagse onderkruipers hebben al gezegd dat we natuurlijk niet van de buren af kunnen wijken en deze keer als “gidsland” onze Duitse handelspartner moeten volgen.

Vraagt nu niemand zich af hoe in 1977 de besluitvorming over de invoering van de zomertijd heeft plaats gevonden? Kan iemand zich nog herinneren, dat wij daar een discussie over hebben gevoerd en een weloverwogen beslissing hebben genomen? Weet iemand nog waarom? Destijds is het klakkeloos ingevoerd, want de Amerikanen deden het ook al en bovendien was er de energie-crisis. Dit laatste was de dooddoener om het door de strot van de bevolking te duwen. De benzineprijs was al torenhoog, vandaar.

Wordt iemand nu dan misschien wakker en zegt, dat de hele discussie over de invoering nooit is gevoerd, dus waarom zouden we dat nu dan wel doen? Naar de stand van de zon moeten wij heel eenvoudig de wintertijd minus 40 minuten aanhouden. De klok moet dus nog eens 40 minuten terug. In 1940 is namelijk even democratisch als in 1977 de klok 40 minuten verzet naat “Berlin Zeit”. Nemen we dat dan nu ook even mee in de discussie? Nee, wat doen we? We volgen Duitsland, net zo gedwee als in 1940. De natuurlijke klok (de zon en de maan) geeft het mensdom evenwicht. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. We moeten altijd een beetje op het verkeerde been worden gehouden, een typisch verschijnsel, al eeuwen toegepast. Onbalans is nodig om controle uit te oefenen. Onbalans is de voedingsbodem voor een negatief onderbuikgevoel. Dat is nodig om de heersende macht te voeden, de heersende macht kan niet bestaan zonder negativisme.

Een wereld in evenwicht geeft rust en vrede, maar daar is voor die selecte elite niets mee te verdienen. Oorlogen zijn er niet voor niets. Een crisis is er niet voor niets. Het feit dat soldaat Junker de zomertijd in wil voeren heeft daar alles mee te maken: onbalans en controle.

Wakker Nederland leeft in een virtuele droomwereld, barstend van de negatieve energie.

Om te dromen moet je in slaap worden gehouden.

Met lullen over zoiets onnozels als het verzetten van de klok, “omdat de burger dit wenst”.

Precies dezelfde discussie als een Nexit: waarom moet daar over worden gestemd als we in 1957 zo goed als 100% ondemocratisch de EEG/EU in zijn gerotzooid door een verzameling Nazi-sympathisanten?

Allemaal tijdverlies, dit geleuter.

4 gedachtes over “WAKKER NEDERLAND

 1. Afleiding via de 180° methode.
  Smoes was energiebesparing, hetgeen zou betekenen dat de poppenspelers minder baten uit de afhankelijk gemaakte energie zouden hebben.
  Echter wat bleek, omdat de avonden ‘langer’ verlicht werden door vader Zon, gingen de menen juist meer energie verbruiken en dus was het doel wederom bereikt, meer opbrengsten, winkels bleven ook langer open want er was een nieuwe markt gecreëerd, o.a. de avondklusser, dit in de breedste betekenis.
  Als je iemand verteld dat we al 2000+ jaar worden belogen en verkeerd geprogrammeerd, namelijk dat we goed voor de gek worden gehouden, kijken ze je aan alsof je gek bent.
  Bon, dan maar liever voor gek uitgemaakt, tenslotte leven we allemaal in een openbare inrichting, omringd met virtuele hekken…….

  NG

  Liked by 1 persoon

 2. Toch ergerlijk dat gedoe met die iphoontjs, dat gaat menigeen zijn kop kosten, die doos van weg en verkeer zei, dat dit probleem vanzelf zich oploste?
  Juist ja het aantal verkeersongeval len is zienderogen toegenomen!

  Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.