Crisis? De vervuiler moet betalen


Het feest kan beginnen.

De Federal Reserve met als aandeelhouders een aantal Internationale grootbanken, begint langzaam de geldkraan dicht te draaien door de rente te verhogen.

Door renteverhoging stimuleer je namelijk geldontwaarding.

Het mes snijdt aan twee kanten. Door de geldontwaarding kun je minder kopen en door geldkrapte kun je nog weer minder kopen. Dit is bewuste stagnatie van de wereldeconomie. De beurscasino’s gaan wereldwijd onderuit. De zoveelste crash met als doel een slag binnen te halen door hen die er niets voor hebben hoeven doen: de grootbanken. Deze grootbanken vergaderen in de Federal Reserve en aan die Reserve is niets federaal. De bevolking heeft geen grip op deze zogenaamde centrale bank, want dan wordt het maar een onoverzichtelijk rommeltje…..

Meneer Trump, woordvoerder van Corporate D.C. en selfmade marionet, pruttelt nog wel wat tegen de Federal Reserve, maar wat gaat meneer Trump er nou eens helemaal aan doen? De oppermachtige Federal Reserve opheffen? Eén van zijn voorgangers wilde dat ook al eens doen en werd in het openbaar te Dallas geëxecuteerd.

Er is maar één oplossing om te ontkomen aan de naderende (zoveelste geënsceneerde) ramp.

Er moet door staten niets meer worden geleend bij de Internationale grootbanken. Staten moeten zelf het heft in handen nemen en de economie aan het draaien houden door in voldoende mate (dus niet te veel, maar ook niet te weinig) middelen voorhanden te houden om de reële activiteiten te financieren. Géén rente, alleen kosten, wel degelijk  alles aflossen. Wat in roulatie is gebracht moet binnen zekere termijn weer uit het systeem worden gehaald. Géén inflatie, géén koopkrachtverlies, geen overbodige instituten als “systeembank” met afgeperste middelen overeind houden.

Of zogenaamde doorgestudeerde economen dit idee overnemen?

Welnee, veel te simpel. Economen zijn gehersenspoelde systeemwaakhonden met slechts één missie: liegen dat het gedrukt staat en blijven liegen tot op je sterfbed. Totaal klemgestudeerd, want reeds bij leven verblijven deze zombies veilig tussen 6 plankjes. Sommigen noemen dat bewustzijnsvernauwing of bedrijfsblindheid. Wij noemen dat volksvijandige meelopers.

Anderen prediken revolutie, ook dat is zinloos. Revoluties worden door de heersende klasse gekaapt. De revolutie vreet haar eigen kinderen op, luidt immers het spreekwoord.

Wij prediken eveneens revolutie, maar dan anders. Er moet een Bataafse Wisselbank worden opgericht die haar eigen munt uitgeeft. De Bataafse gulden zal ons zekerheid bieden voor de toekomst. Alle vrije Nederlanders worden aandeelhouder van de Bank die leningen renteloos uitgeeft om de echte economie te financieren. Belasting heffen is “racketeering” en wordt dus afgeschaft.

In de 18e en 19e eeuw leenden de mensen op het platteland elkaar geld door obligaties uit te geven. Dat kan weer, want rente heffen wordt in de republiek echt niet verboden. Alleen zal deze rente uit de reële economie moeten worden gehaald, want het bijdrukken van geld om het “rentewapen” te financieren is in de republiek wél verboden.

Wij moeten ervoor zorgen dat de veroorzakers – de daders – de crisis betalen en niet de slachtoffers.

Alleen al deze uitspraak is voor die veroorzakers revolutionair!

4 gedachtes over “Crisis? De vervuiler moet betalen

 1. er zijn een aantal NIET gehersenspoelde economen waaronder ad broere. Zijn boeken zijn zéér de moeite waard om inzicht te krijgen in hoe het “spel”wordt gespeeld. En kennis is macht………

  Like

  • Wat je beloont dat krijg je. Wat nee niet beloont dooft uit.

   Dus idd de rekening dient door de veroorzakers zelf te worden betaald.
   Helaas lijkt het inmiddels een dusdanige goocheltruc dat het gros van de mensen eerder nog de natuur of zelfs zichzelf als oorzaak zien dan een stelletje haaien die uitsluitend gaan oor eigen gewin en de consequenties voor anderen.

   Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.