HUMOR: ‘Wilhelmina aan de dood ontsnapt’


Het Koninkrijk der Nederlanden is op 13 mei 1940 opgeheven en vervangen door haar rechtsopvolger De Bataafsche Republiek, die direct ondergronds is gegaan.

Het Koninkrijk bestaat niet meer, met dank aan de desertie van de Opperbevelhebber der Krijgsmacht, het staatshoofd onder de schuilnaam Wilhelmina.

Dat het geen vlucht of desertie mocht lijken, bleek al binnen drie dagen na het feit, er verscheen een artikel in The Independent barstensvol leugens en aannames.

17-05-1940 Vlucht Paulien The Independent.png

 1. Een magnetische bom

Amper 40 meter voor de HMS Hereward door een Duits vliegtuig gedropt. Een schip in volle vaart is met luttele seconden  voorbij die 40 meter. Als het een magnetische mijn was geweest, dan was die gegarandeerd door het schip opgepikt en was geëxplodeerd.

En dan beweert een “authorized source” dat er een enorme explosie plaatsvond, maar het vluchtschip had de steven scherp gewend en ontsprong de dans. De vraag is nu waarom een magnetische mijn explodeert voordat die kan doen wat die behoort te doen, namelijk het vastzetten aan een schip en vervolgens exploderen. Een flauwekul verhaal dus.

2. De lading

De schepen die werden ingezet om de royal families te verhuizen, waren blijkbaar volgestouwd met goud, diamanten en waardepapieren als obligaties en aandelen. Bovendien zouden er nog veel meer mee oversteken, over het kabinet wordt niet gesproken en ook niet over Anton Philips als speciaal genodigde door de deserterende Paulien. Jammer, onze ouders en grootouders zouden maar wat graag hebben geweten wie daar allemaal aan boord zaten en het land in de steek lieten.

3. Een kalme vrouw

De gezagvoerder van de HMS Hereward had in zijn hele leven nog nooit een vrouw gezien die zo compleet kalm bleef. Typisch een eigenschap van een psychopaat. Huilen op commando, maar ook kalm blijven als het moet. Zonder hart en ziel lukt dat heel goed. Misschien is er nog een middeltje aan te pas gekomen om het mensje rustig te houden. Ze zou zo maar achter een kanon gaan zitten en het moffenbeest (sic) een klap op zijn kop geven.

4. Mevrouw beslist op zee?

Helemaal kwetsend wordt het als er met droge ogen wordt beweerd dat de deserterende opperbevelhebber pas op zee besloot koers naar Engeland te zetten. Iedereen weet toch dat de vlucht terdege voorbereid is geweest en een paar dagen voordien nog door schoonzoon Benno zur Lippe B. is geïnspecteerd? Er is op zee niets beslist, de beslissing was allang genomen. Mevrouw heeft gewoon een uiltje geknapt.

Kort en goed, er is al direct een heldhaftigheidscampagne op touw gezet om mevrouw en haar entourage weer terug op en rond de troon te kunnen laten ploffen.

Dat de aan de drugs verslaafde mevrouw er in die 5 jaar een puinhoop van heeft weten te maken, heeft de geschiedenisboekjes nauwelijks gehaald. “Is de majesteit wel goed bij haar hoofd?” zo vroeg menigeen zich in die jaren af. Stomme vragen bestaan niet, zegt men, maar deze…..

Ondertussen verlinkte ze haar gastland ook nog eens door haar dochter met aangetrouwde SS’er een poging te laten wagen om stadhouder in bezet Nederland te gaan spelen. Het Englandspiel met haar talloze doden was er een direct gevolg van. Mevrouw had een broertje dood aan het volk met hun inspraak.

En wat ook iedereen maar liever niet wil weten is het feit dat Royal Dutch Shell miljarden heeft verdiend aan de geallieerde oorlogsvoering en de nazi-oorlogsmachine. Want een oorlog is niets anders dan een middel om de handel te stimuleren. Dat er daarvoor miljoenen moeten sneuvelen is lullige gevolgschade, niks aan te doen.

De moeder van het verzet aan de dood ontsnapt, mijn neus!

Helaas is De Bataafsche Republiek nog steeds ondergronds. Maar springlevend.

5 gedachtes over “HUMOR: ‘Wilhelmina aan de dood ontsnapt’

 1. Iedereen creëert zijn/haar eigen werkelijkheid.
  Je mag als mens zelf invullen hoe je dat gaat doen, die Vrijheid heeft men nog steeds.
  Wat inmpliceert dat alles wat je ontmoet je eigen creatie is, simpelweg door het pad van ervaring, de beste leermeester, toch?
  Wie goed doet, wie goed ontmoet. Mocht je het daar niet geheel mee eens zijn, ga dan eens een week voor 100% de klojo uithangen en zie wat er gebeurd.
  En dat, dat geldt voor al dat konukklukke tuig net zo goed, ze zullen ten onder gaan aan hun eigen geweld. En als ik het zo eens bekijk zijn ze daar reeds hard naar toe onderweg.
  Dat het allemaal wat tijd kost is natuurlijk minder, liever vandaag dan morgen.
  De tijden zijn aan het veranderen, stap voor stap, totdat al de leugens en bedrog in het collectieve bewustzijn komen.
  Deze site helpt daar op een goede manier aan mee, dus verspreid het gedachtegoed maar laat eenieder daarbij voor zich/haarzelf denken.
  We hebben tenslotte allemaal een ge-weten…….

  NG

  Like

 2. Als je het boek WILHELMINA van Gerard Aalders hebt gelezen, dan weet je ook de ware aard van dit beestje. Paulientje was echt niet 100% bij zinnen. Ondertussen was Bernhardt zur L. nauwelijks in beeld, want in de verslagen van de ministersvergaderingen komt zijn naam alleen maar summier voor. Gelukkig maar, want iemand die er als een kerstboom bij loopt (zie foto hierboven) zou geen enkele verantwoordelijkheid moeten dragen. Dat heeft hij trouwens na de oorlog, toen hij teerde op zijn niet te beschrijven heldendaden, wel bewezen. Alles wat hij deed was duister of ongrondwettelijk, inclusief zijn aandeel in de vermeerdering van de wereldbevolking! Uiteindelijk blijkt dat tot op de dag van vandaag een ‘never ended story’, andere figuren zelfde arrogantie!

  Liked by 1 persoon

  • Dan al die domme uitlatingen over NSBers, volks-helden,-vrijheidsstrijders waarbij zijn oordeel niet onder stoelen of banken stopte.
   Deze baron heeft Nederland meer schade bezorgd dan lief is.

   Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.