De Europese Unie is een mislukt project


Het “project” Europese Unie is een tot mislukken gedoemd experiment, omdat het een combinatie van twee totaal mislukte experimenten is.

Het Derde Rijk en de Soviet Unie.De blauwdrukken van het Derde Rijk en die van het Soviet Imperium zijn door “briljante planners” over elkaar geschoven. De optelsom van deze twee mislukkingen is een regelrecht ramp en daar zitten we nu met onze neuzen boven op. Hoofdkenmerk van dit soort ondemocratische processen is het bevorderen van CENTRALISATIE waardoor controle over de GELDPERSEN een logisch uitvloeisel is.

Het nazi-plan legt het leiderschap bij groot-industriële belangen, een centrale bank en een en ander afgedwongen met militair geweld. Interne onderdrukking van tegenbewegingen als machtsbasis leek succesvol.

Het Soviet plan legt het leiderschap bij een centraal geleide plan-economie door bureaucraten, met veel verdergaande interne onderdrukking als machtsbasis, een en ander eveneens afgedwongen met militair geweld.

Laten we nu dan eens kijken wat Friedrich Engels, de schrijvende kameraad van Karl Marx er in 1841 over zegt, als hij het heeft over de teruggaaf van de Elzas en het “germaniseren” van vazalstaatjes, zich daarbij beroepend op het ondemocratische Congres van Wenen, waar een selecte groep besliste over het lot van miljoenen:

For I am of the opinion, perhaps in contrast to many whose standpoint I share in other respects, that the reconquest of the German-speaking left bank of the Rhine is a matter of national honour, and that the Germanisation of a disloyal Holland and of Belgium is a political necessity for us. Shall we let the German nationality be completely suppressed in these countries, while the Slavs are rising ever more powerfully in the east? Shall we give up the Germanness of our most beautiful provinces to buy the friendship of France; possession going back barely a century which could not even assimilate what was conquered – shall we accept this and the treaties of 1815 [the decisions of the Vienna Congress] as a judgment of the world spirit against which there is no appeal?

Vrij vertaald:

“Ik ben van mening dat de herovering van de Duitssprekende delen van Frankrijk aan de linker Rijnoever, een zaak van nationaal eergevoel is. Het germaniseren van een onbetrouwbaar Nederland en België is voor ons een politieke noodzaak. Moeten we het Duitse nationalisme volledig laten onderdrukken, terwijl in het Oosten de Slavische volkeren steeds machtiger worden? Moeten we het mooiste stuk Duitsland aan de linker Rijnoever opgeven om de vriendschap van Frankrijk te kopen? Moeten wij dit accepteren, alsmede de verdragen van het Weense Congres in 1815? Is dit Congres het definitieve oordeel, waartegen men niet in beroep kan gaan?”

Hitler wilde precies hetzelfde: restauratie, het terugdraaien van de kalender naar de stand van het Eerste Duitse Rijk en dat was inclusief de Elzas en nog heel wat meer.

Hoe haal je in vredesnaam nog een “communist” en een “nazi” uit elkaar op deze manier? Welnu, dat probleem wordt door de huidige constellatie elegant opgelost door met bruut geweld de unificatie van een werelddeel te organiseren op basis van twee ideologieën, die elkaar misschien toch niet zo tegenspreken. Het wordt alleen “verkocht” als tegenstrijdig. Want alleen op deze manier krijg je groepen, naties en volkeren op voet van oorlog. Een oorlogen zijn de middelen die het doel heiligen.

Het doel is de samensmelting van staten,  religies, munteenheden, legers, én ook het menselijk ras. Let wel: dezelfde selecte groep witte mannen blijft aan de touwtjes trekken en de geldpersen bedienen. Dat doen ze al millennia lang en dat willen ze vooral zo laten.

De EU is als project mislukt, maar als ondemocratische staatsgreep succesvol gebleken. Velen zeggen al, dat het de enige optie is, mensen zijn nu eenmaal kort van memorie. Nadenken hoeft niet, geloof zal u redden. Vertrouw op uw overheid en gij zult het eeuwige leven verwerven.

Verdeel en heers, brood en spelen, oorlog en vrede. Wij zijn gedoemd hun G.O.D. te dienen, tot we er dood bij neervallen. Daarna begint het feest naar men stellig beweert, pas echt.

Of niet, natuurlijk…..

6 gedachtes over “De Europese Unie is een mislukt project

  1. Na de dood volgt het grote niets, de eeuwige ledigheid. Je zou er bijna naar verlangen. Ondanks de geniale ideeën en oplossingen van Administrator over hoe het anders kan en moet, waar ik overigens voor 200% achter sta, blijf ik toch met het onbehaaglijke gevoel zitten dat de dood de enige verlossing is van ons slavenbestaan. Zelfs als zouden we met steun van een grote meerderheid, wat op zich al een Utopie is, de revolutie kunnen bewerkstelligen. Hoe groot is de kans dat de werkelijke machten achter de schermen ons met rust zullen laten? Als dan niet de rest van de wereldbevolking, of toch minstens die van Europa ook de schellen van de ogen valt, maken we geen schijn van kans om enige invasie of inmenging van buitenaf te weerstaan. Wat niet wegneemt dat niets doen en berustend afwachten ook geen optie is..

    Like

  2. Pingback: Pegida snapt er niets van | HERSTEL DE REPUBLIEK

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.