De soap rond (de) Kroon


De soap rond oorlogsheld Kroon neemt groteske vormen aan.

Waarom is dat eigenlijk?

Het bizarre en in dikke mist gehulde verhaal van onze held in Afghanistan raakt om te beginnen kant noch wal.

Vooral ook omdat zijn eigen collega’s het naar het rijk der fabelen verwijzen: “Kroon liegt!”

Het ontbreekt er nog maar aan dat Kroon een boek gaat schrijven over zijn avonturen. Want ten koste van alles moet worden stil gehouden dat het om een uit de hand gelopen  rip-deal omtrent harddrugs gaat. Want dat zou betekenen dat eindelijk bekend is, waarom ons belastinggeld in Afghanistan over de balk wordt gesmeten. G.O.D. is almachtig…..

Ten koste van alles ook, moet worden voorkomen dat zijn onderscheiding , de “militaire willemsorde” hem weer wordt afgenomen. Per slot van rekening was dat een van de laatste acties van haar van ‘Neurdènde’, die ferme klap op de schouder van held Marco. De cocaïne vloog bij wijze van spreken in het rond en waaide met de wind mee. Want oorlogshelden snuiven hun trauma’s blijkbaar weg met het witte goud. En verdienen er ook nog een zakcentje bij, door het minder heldhaftigen toe te spelen.

Dat opgespeld houden van die onderscheiding is het allerbelangrijkste, getuige de advocaat die hij op uw kosten heeft toegewezen gekregen: Knoops. Deze advocaat is niet bezig met het zuiveren van zijn naam, het verdedigen van zijn heldenverhaal of het aantonen van de waarheid.

Deze Knoops is bezig met het verdedigen van die ene fatale schouderklap: de onderschijting van hare taaiste. Onze ondergescheten oorlogsheld is er maar mooi klaar mee. Zijn relaas doet er al niets meer toe, het gaat om “hogere belangen”. Daarom zal hij er kapot aan gaan, mentaal en fysiek. Linke soep, zo in de buurt van dat vervloekte en haatdragende  “koningshuis”. Binnenkort zal de “koninklijke” trukendoos wel open gaan.

Een mogelijke oplossing van het steeds groter wordende probleem Kroon zou dus wel eens de “Uria-methode” kunnen zijn.

 

10 gedachtes over “De soap rond (de) Kroon

 1. Elke Amerikaanse militair die een ‘Purple Hart’ krijgt opgespeld is tot in het kleinste details onderzocht. In de Vietnam oorlog kregen enkelingen soms ten onrechte dat lintje opgespeld omdat er verder geen overlevenden waren om sommige heldendaden te bevestigen. Ook in de VS wordt een lintje zelden of nooit terug gevraagd. Overigens wordt het bijna nooit door de president zelf uitgereikt.
  Hier in de Efteling met een olieboer aan het bewind is dat anders. Bij gebrek aan helden creëren daarom maar onze helden die daar in de VS nooit voor in aanmerking zouden komen. Immers, als de toekomstige held op zijn (bewezen) daden was onderzocht dan had de drakin van Drakenstein nooit en te nimmer die slag op de schouder gegeven maar justitie ingelicht over enkele duistere zaakjes

  En dat is dan het verschil met de VS, wij hebben behoefte aan helden, want met de beste wil van de wereld zijn die (ook in het leger) niet te vinden, ze bestaan gewoon niet.
  Ja in de vorm van voormalige helden, dus als stambeeld, zoals van De Ruyter, Tromp en gebroeders de Witt, maar dat mag dan weer niet van het Amsterdamse raadslid Simons.

  Like

 2. Ik vind mensen in een leger nooit geen helden.maar goedkope massamoordenaars die voor de elite macht verkrijgen stel er breekt oorlog uit en er komt niemand,dat zijn dan de helden.En robin hood als hij bestaan heeft.maar een soldaat? Is in mijn ogen een domme geprogrammeerde slaaf en zou alles moeten weten en onderzoeken voordat hij bereid is een medemens te doden.Oorlog is pure winst voor elite wordt verdiend aan de wapenhandel ze krijgen macht in land en het ruimt weer lekker wat mensen op .

  Liked by 1 persoon

 3. We willen republiek….
  Koningschap is onzin, want ze krijgen de beste betaalde salaris…..
  Hoezo wat is Koning? Hij is geen God, want God heeft niet veel geld nodig…….
  Koning betekent: bij een volk bijstaan en beschermen….
  Politiek en Mark Rutte verwenden hem heel erg, dat is niet normaal!
  Voor ons is Alex een nep koning, niet bestaande recht …..
  Amerika, Duitsland en Frankrijk, enz. hebben geen koning nodig en wij ook niet…….

  Like

 4. Pingback: Moed, beleid en trouw – HERSTEL DE REPUBLIEK

 5. Pingback: Kroon viert carnaval | HERSTEL DE REPUBLIEK

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.