10 mei 1940: Nederland was niet neutraal


Op die mooie vrijdagmorgen in 1940 regende het Duitse parachutisten rond Den Haag en Rotterdam.

Tegelijkertijd werd de Nederlands-Duitse grens gepasseerd en rukten de voorste Duitse  stoottroepen op ongekend snelle wijze op.  De “Sitzkrieg” was voorbij. De “Blitzkrieg” was uitgevonden.

Wij worden al meer dan 200 jaar “geregeerd” door stadhouders met een ton boter op hun hoofd. Als u wilt weten hoe het echt zit:

https://debataafschecourant.wordpress.com/2018/05/15/10-mei-1940-nederland-was-niet-neutraal/

13 gedachtes over “10 mei 1940: Nederland was niet neutraal

 1. Nu de wegen van meningen immens verschillend zijn kunnen we dat ons terecht afvragen?
  Als je historici al vergelijkt welke worden meest gehoord, juist ja?

  Like

  • Geschiedvervalsers van “oranje” als Fasseur, De Jong, Van Rossum, Mak, c.s. verdraaien de zaak en laten gemakshalve van alles en nog wat weg als het niet in het verhaal past.
   Ze worden allemaal door de feiten ingehaald en gepasseerd.

   Like

  • Had ooit tegen student geschiedenis gezegd dat niks zo veranderlijk is als geschiedschrijving gelijk het weer en dat t een voorname rol speelt uit wel nest je geboren bent?
   Dat had ik nooit moge zeggen?

   Like

 2. Pingback: Diverse Nieuwsfeiten, verzameld door: Nico Talma | Silvia's Boinnk!!!

 3. Vooral de geboortes van Wilhelmina en later haar dochter(?) Juliana roepen heel veel vragen op aangaande hun vader. Wie was de werkelijke vader van Wilhelmina en wie waren de werkelijke ouders van Juliana, die vraag is essentieel omdat het de sleutel is naar de ‘rechtsgeldigheid van de monarchie’. Maar Cees Fasseur, die elke aanwijzing naar die vragen vakkundig uit het koninklijk archief heeft verwijderd (“Ik heb daar niets over kunnen vinden”), heeft de waarheid met zich mee genomen zijn graf in. De generaties die niet op papier, maar wel als herinneringen de waarheid wisten, zijn vakkundig de mond gesnoerd of zijn van de aardbodem verdwenen. Zo was van de een op de andere dag Juliana daar, zonder dat Wilhelmina ooit uiterlijke kenmerken heeft gehad van een aanstaande bevalling. Wat dat aangaat leek ze enigszins op Maria, de heilige maagd die onbevrucht een kind baarde.
  Nou, geloof het maar niet Administrator!

  Like

 4. Deze weken loop ik met de gedachte rond, wat er had kunnen gebeuren als mijn destijds gemobiliseerde vader (nota bene 4 kleine kinderen; was mobilisatie een verplichting?) naar de Grebbeberg gestuurd om voor die schreeuwlelijk, madam de Ranitz die toen de keuningin uithing, had moeten “strijden” met niet werkend geweer en 5 kogels. Nu zat hij op Pampus,een soort fort bij Amsterdam.Toen hij was afgesneden van zijn “eenheid” samen met een piepjong luitenantje,net vader geworden van een zoontje. Het luitenantje wou de vijand tegemoet, maar mijn vader besloot het melkmuiltje voor domheid te behoeden.”Kom op zeg, je bent nu ook vader! Wij moeten ons zelf redden”.En gelukkig maakten deze twee rechtsomkeert. Zouden ze op de Grebbeberg dan zijn doodgeschoten wegens desertie? Het liep hier dus redelijk goed af en de Willemien had reeds het ruime sop gekozen met edelstenen en goud.
  Zij ging een betrekkelijk welvarend aantal jaren tegemoet, de achterblijvers moesten op een houtje bijten. Kool en aardappelsoep etc. en veel angst en ontbering om andere familieleden.

  Like

 5. Pingback: Bondgenoot USA – HERSTEL DE REPUBLIEK

 6. Pingback: Nederland was op 10 mei 1940 NIET neutraal | HERSTEL DE REPUBLIEK

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.