5 mei – Bevrijdingsdag?


“Herdenken mag geen ziekelijk stilstaan bij het verleden zijn.”

Dat verleden moeten wij verdringen in het belang van …. wie ook al weer?

Toen op 4 mei 1945 Nazi Duitsland definitief op de knieën was gedwongen, moest ook in het nog bezette deel van Nederland de zaak ordentelijk worden afgewikkeld.

Daartoe kwamen op 5 mei 1945 in Wageningen de Duitse en Canadese legertop bij elkaar en werden allerlei technische zaken voor ontwapening en troepentransporten voorbereid. Getekend werd er door de generaals Blaskowitz en Foulkes echter niets. Laat staan dat er over “capitulatie” kan worden gesproken. Het Duitse leger had al gecapituleerd en het zogenaamde Derde Rijk bestond ook al niet meer. De Weimar Republiek was de facto hersteld, evenals de buitengrenzen van het Tweede Rijk – het residu van het Eerste Rijk van na het “vredesverdrag van Versailles”.

Deze sessie in Wageningen schijnt “in tegenwoordigheid” van ene Zur Lippe B., voormalig SS’er, dubbelspion en landverrader, thans de commandant van de NSB   NBS (Nederlandsche Binnenlandsche Strijdkrachten) te zijn gehouden. We hebben ooit eens een vaag fotootje opgeduikeld, waarop hij is te zien, maar het lijkt wel een fotoshop, dat konden ze toen namelijk ook al.

6mei wageningen

Op de rug gezien Blaskowitz

In de onderhandelingen heeft Nederland geen enkele rol gespeeld, dat hoefde ook niet, want het grondgebied van het op 13 mei 1940 opgeheven “koninkrijk” is van de ene naar de andere bezettende macht overgegaan. De rode draad van het naoorlogse Nederland is te kenmerken als “Zuchten onder De Kroon“, vertegenwoordigd door de Stadhouders uit de Zur Lippe B. dynastie.

Het daadwerkelijk tekenen van de ontwapenings- en afvoerovereenkomst tussen de Wehrmacht en de Canadezen geschiedde een dag later, op 6 mei 1945. De commandant van de NBS was toen in geen velden of wegen te bekennen. Waarschijnlijk druk met het uitventen van zijn genen, de enige “dappere heldendaden” die zijn sporen hebben nagelaten.

Wat we dus vandaag herdenken is pas veel later uitgevonden. Nederland is nooit bevrijd. Er is hier een Stadhouder geïnstalleerd en het volk denkt via de democratische principes het hier voor het zeggen te hebben. Niets is minder waar. “Democratie” is een dekmantel. Nederlanders hebben niets in de melk te brokkelen. De enkeling die dat heeft willen veranderen kan het niet meer navertellen. Probeer maar eens een soevereine munt te installeren en u weet weer wat “vrijheid” betekent. Probeer maar eens uit de rechtsopvolger van het Derde Rijk ( de EU ) te komen en u zult versteld staan van uw ongelooflijke domheid. Probeer maar eens een partij op te richten die de Bataafsche Republiek wil herstellen en zelfs mede-republikeinen zullen u tot de grond toe afbranden.

Nederland is niet bevrijd, maar herbezet.

En dat vieren wij nu al meer dan 75 jaar.

Na de familie Zur Lippe B. show op de Dam in Amsterdam, herdenken wij een dag later de “capitulatie-show van Wageningen”. Bedoeld om het aanzien van de Stadhouder te vergroten, want hoe maak je anders van een landverrader/deserteur een verzetsheld en opperbevelhebber?

De “prins” had overigens al snel tabak van dat stilstaan bij het verleden en sprak plechtig:

bernhard dodenherdenking 1955

Logisch. Want “bevrijding” betekent ook het loslaten van ziekelijke gedachten uit het verleden van deze geïmporteerde verzetsdeserteur:

bernhardhitler

Nederland bevrijd?

Wij zien daarvan nog steeds geen harde bewijzen.

4 gedachtes over “5 mei – Bevrijdingsdag?

  1. Pingback: Diverse Nieuwsfeiten, verzameld door: Nico Talma | Silvia's Boinnk!!!

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.