Dodenherdenking: een beschamende vertoning


Vanavond om 20.00 uur (19.00 uur Bataafsche Tijd!)  is het weer zover.

Wat ooit de Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam was is nu de “Zur Lippe Biesterfeld show” integraal uitgezonden. Wie de slachtoffers van alle oorlogen sinds 10 mei 1940 op de Dam samen met deze zogenaamde “oranjes” wil vieren, wil eigenlijk ook niet weten met wie ze op de foto komen. Je wilt toch ook met de maffia niet op de foto? Mits je iets hebt te verbergen of bescherming nodig hebt.

Er wordt iedere keer met de grootst mogelijke graftronies door “koning en koningin” een krans gelegd door de kleinzoon van een SS’er en de dochter van een massa-moordenaar. De tijd heelt alle wonden, blijkbaar. Echte Nederlanders laten zich niet in met oorlogscriminelen, waarom dan wel met het vermoedelijke nageslacht van dit verwerpelijke uitschot? U zult zeggen: “Daar kunnen die kinderen toch niets aan doen?” Wij zeggen: “Jawel, anders hadden ze alle gestolen miljarden in goud en goed aan ons terug gegeven en de kuierlatten naar Bariloche genomen, daar waar het leven voor onuitroeibare Nazi’s nog enigszins draaglijk is.” Maar nee, men doet alsof er niets aan de hand is, trekt de meest verkrampte grimas om verdrietig te lijken en beledigt door hun prominente aanwezigheid alle oorlogsslachtoffers van voor en na 10 mei 1940.

Zo is de Dodenherdenking verworden tot een toneelstukje voor orangisten en voor de echte Nederlanders een ware marteling, een beschamende vertoning. In het buitenland is dit dan ook niet uit te leggen.

Er hoeft maar een scheet dwars te zitten of ze zetten het op een lopen, deze lafaards. Altijd zwaar bewaakt, zich voortbewegend in pantservoertuigen, het ontbreekt ze aan niets. O, wee, als er iemand in de verte roept wat ze in werkelijkheid zijn: “LANDVERRADERS!!” En weg is de dappere opperbevelhebber en zijn gevolg; zijn eigen moeder laat hij gewoon barsten en zijn vrouw moet zich ook maar redden. En zoiets noemt zich hier “koning” aller Nederlanders? Een mallotige vertoning door de hele kwalijke familieclan op de Groningse voormalige gasbel is een opgefokt niemendalletje, waar niemand het meer over heeft als ze onder zware bewaking weer zijn gevlogen. En o, jee, zeg niets over het formaat van een prinsesje van 14, die over het paard gesjord straks 1,5 miljoen euro toucheert als tegenprestatie voor haar toevallige aanwezigheid op deze aardbol. Heel orangistisch Nederland in het geweer om dit kwetsbare aanstaande koninginnetje te beschermen. Waarom? Waarschijnlijk om er zelf beter van te worden.

Het is een beschamende, maar ook een trieste vertoning.

Wij kijken en luisteren bij hoge uitzondering 2 minuten naar het klokgelui op de Waalsdorper Vlakte. Daar heb je geen last van dat protserige soort Nazi sympathisanten, behalve dat verdomde “wilhelmus” dan….

 

3 gedachtes over “Dodenherdenking: een beschamende vertoning

  1. Het is onbegrijpelijk dat het merendeel van het nederlandse volk kan aanzien hoe een krans gelegd wordt door de kleinzoon van een SS’er en de dochter van een massa-moordenaar. Al jaren kijk ik niet naar deze monarchistische leugen-propaganda maar verkies ik de Waalsdorpervlakte.

    Liked by 2 people

  2. Mijn gevoel bij de Doden herdenking ging alleen naar de slachtoffers van de Holocaust ,al die Joodse mensen en kinderen die vermoord werden,gewetenloos,al hun goederen werden gestolen door Hitler,die nu vertoeft in de eeuwige hel,met zijn aanhangers.Gods uitverkoren volk werd vernietigd door de duivel zelf.,

    Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.