Het Rapport Zwaap over de werkelijke kosten van de monarchie


Het Republikeins Genootschap nieuwe lichting heeft onder leiding van de hoofdredacteur van De Republikein René Zwaap, een onafhankelijk onderzoek naar de kosten van “het koningshuis” uitgevoerd. Men komt in het Rapport Zwaap tot de conclusie dat wat te traceren is, het lieve sommetje van € 345 miljoen beloopt. Wat we niet kunnen traceren weten we niet, een gapend gat als “open eind”.

De officiële begroting die ieder jaar aan het parlement ter goedkeuring wordt voorgeleegd, bedraagt slechts € 35 miljoen.  In het verleden noemden wij dat al “een lachertje”. Een charme-offensief was nodig om het allemaal een beetje mee te laten vallen, het zou om “slechts” €38 miljoen gaan. Een citaat uit dat artikel van 2011:

Bij een voorzichtige schatting kwamen wij destijds al uit op een totaalbedrag aan kosten van ruim 200 miljoen per jaar, maar het kan gezien de schimmigheid net zo goed 300 miljoen bedragen.
Feit is dat de belastingbetaler glashard wordt voorgelogen en nu groot vermeld staat dat het “koninklijke” circus slechts 38 miljoen kost.

En ook:

EEN LACHERTJE…….

De kosten waar de belastingbetaler voor opdraait staan overigens in schril contrast  met de inkomsten uit dividenden aandelen Royal Dutch. Ook al zou deze familie maar 12% van de aandelen Shell bezitten, dan hebben ze al met al vorig jaar toch zo’n kleine € 2 miljard opgestreken. Inkomsten die feitelijk het Nederlandse volk toekomen, aangezien Willemien er destijds geen stuiver eigen geld ingestoken heeft.  Het predicaat “koninklijk” was immers al 30% van de aandelen waard…..

Het Rapport Zwaap komt ook nog eens met een – waarschijnlijk bescheiden – schatting van het totale vermogen van “de Oranjes”:

Het vermogen van de Oranjes: 12 miljard euro

Al met al wordt de schatting van het vermogen van de koninklijke familie op zo’n 12 miljard euro gelegd. Gezien de erfbelasting en ook de vermogensbelasting, waarvan de Oranjes beide zijn vrijgesteld, loopt de staatskas hier jaarlijks 192 miljoen euro mis.

https://kostenkoningshuis.nl/belastingontwijking/

Bovenstaande maakt wel duidelijk waarom zo plotseling achter ieders rug om de dividendbelasting moet worden afgeschaft. Zo werken die “Oranjes” nu eenmaal. Sinds koning Willem I hebben deze Stadhouders namens The Crown meegelift met de Rothschild-jezuïeten en dan zal blijken dat die € 12 miljard nog is te traceren, maar wat weten we (nog) niet? Waar hebben ze de drugsinkomsten geparkeerd, om maar eens een voorbeeld te noemen.

Ook de vreemde, onlogische wendingen in de grootzakelijke wereld zijn te traceren naar “Oranje-kapitaal”. De desinvestering van KLM, het faillissement van Fokker, het uitventen van Hoogovens, het verkopen van ABN-AMRO, de sluiting van de Staatsmijnen, direct na het afsluiten van een gasdeal voor Exxon en Shell. Wie zorgt er voor dat Unilever plotseling naar Nederland komt? Allemaal toeval?

Waar vreemde zaken maar niet echt aan het licht willen komen, is de Stadhouderskliek in het spel. Gedekt door hun Rothschild-jezuïeten. Niemand in deze kapitalistische wereld vaart wel zonder toestemming van een hogere macht.

Daar komt nog eens bij dat heel elitair Nederland weet dat de Oranjes al lang een breed zijn uitgestorven. Wat er in de grafkelder in Delft staat opgestapeld is sinds 1702 geen Oranje meer, het zijn zelfs geen bastaarden van Oranje.

De “koninklijke familie” is een verzameling identiteitsfraudeurs en belastingontduikers, mits ze het tegendeel kunnen bewijzen. Dat gaat echter NOOIT gebeuren. Nederlandse belastingbetalers financieren criminelen, die nota bene ook nog door de rechtsstaat worden beschermd. Met een vermogen van minimaal € 12 miljard vraagt niemand zich af, waarom ze zelf niets betalen? Of weet iedereen al dat deze lui niets betalen, slechts ontvangen…..

Hier de speciaal in het leven geroepen website over de verborgen kosten van het “koningshuis”:

https://kostenkoningshuis.nl/

Download het complete rapport snel en print het uit, bewaar het goed.

De eerste commentaren hebben we ook al voorbij zien komen. Samengevat gieten wij dat in de vorm van een compliment:

“Dit is een flutrapport .. [blablabla} …. want een president is veel duurder…”

https://www.republikeinen.nl/echte-kosten-koningshuis-bekend/

Betere aanbeveling kun je als onderzoeker toch niet krijgen!

14 gedachtes over “Het Rapport Zwaap over de werkelijke kosten van de monarchie

 1. Pingback: Nagekomen nieuwsfeiten, verzameld door: Nico Talma | Silvia's Boinnk!!!

 2. Terwijl de familie von Amsberg weer buitenbeeld is tot prinsjesdag, ze zijn waarschijnlijk vakantie vieren na een vermoeiende koningsdag, lopen de werkelijke kosten gewoon door. Het rapport over de werkelijke kosten van die lui is in feite niet eens werkelijk te schatten omdat alle aandelen in geheime stichtingen zijn ondergebracht. Ook de werkelijke kosten van hun doen en laten is onwerkelijk, want wat kost nou een smaldeel geheel bemand die altijd meevaart naar hun vakantie(bestemmingen. En wat kost een peloton beveiligers die hen en de vakantiehuisjes moet bewaken? Dat is alleen maar te schatten omdat de werkelijke kosten (daar gaan we weer) geheim zijn. Op verschillende fora waren de reacties weer tenenkrommend, met onder andere “Een president kost net zo veel!”. Mijn dunk van mijn eigen volk loopt met de dag achteruit, wat een domoren wonen er in dit land. Een simpele zoektocht op Google levert al een tipje van de waarheid op, maar nee hoor, we nemen liever het reclame gedoe van de RVD voor waarheid aan waarin nog steeds wordt beweerd dat ze (ja hun) van grote waarde zijn voor ’s lands economie. Een groot deel van het volk slikt dat voor zoete koek. Belachelijk!

  Liked by 2 people

  • Terwijl de familie von Amsberg weer buitenbeeld is tot prinsjesdag,

   Shit! Dit jaar geen foto-momentje voor ze op vakantie gaan?? Voor de ware orangist wordt het leven op deze manier vrij zinloos.

   Like

 3. Pingback: ‘Ik denk dat de koning het heel goed doet’ | HERSTEL DE REPUBLIEK

 4. Pingback: Populariteit monarchie zakt weg | HERSTEL DE REPUBLIEK

 5. Pingback: “Huis van Oranje” is een notoire oplichtersbende | HERSTEL DE REPUBLIEK

 6. Pingback: Het Oranje Kapitaal | HERSTEL DE REPUBLIEK

 7. Het is inmiddels eind oktober 2019 en we horen of zien berichten over de familie van Amsberg. De oudste zoon die nu keuning is en daarom in privé jet vliegt. Betaald door zijn volk natuurlijk, eist bijna 14000 euro van de minister-president Rutte die ook mee wil naar de Bilderberg.
  .
  Een nederlandsche keuning doet immers niks voor niks. Je bent oranje of je bent het niet.

  Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.