Dividendbelasting en liegen dat het gedrukt staat – het Negende Gebod


Als u de hele discussie rond het afschaffen van de dividendbelasting heeft gevolgd, kan het niet anders of u geeft de volgende keer uw stem niet meer weg aan het politieke uitschot; u zou wel gek zijn diezelfde fout nog eens te maken, zeker?

U zult alleen uw stem nog uit kunnen brengen op uzelf. Een ander gaat met uw mening aan de haal, waarvan u zelf niet eens wist dat u die had. Als u uw stem hebt weggescheten aan één van de huidige vier regeringspartijen, dan moet u toch toegeven daar enorme spijt van te hebben. Het verkiezingsprogramma van een politieke partij is weer heel wat anders dan een partijprogramma en een regeringsakkoord wéér wat anders. Plotseling realiseert u zich dat u uw stem hebt laten misbruiken om grote multinationals ten koste van uw inkomen te bevoordelen door ongevraagd mee te werken aan het afschaffen van de dividendbelasting. Want dat onderwerp is nimmer in de aanloop van de verkiezingen aan de orde geweest, het is tijdens de formatie op tafel gegooid door de loopjongen van het “koningshuis” Mark Rutte, gewezen pindakaasverkoper van Unilever.

Geheime memo’s en het glashard liegen daarover is tekenend voor een ontwikkeling die wij altijd waarnemen als het “koningshuis” in het geding is. Dan is liegen geoorloofd, net zoals je over goud mag liegen en over Bernhard zelfs MOET liegen om de monarchie uit de wind te houden. En om “het koningshuis” te bevoordelen.

Glashard volk en vaderland voorliegen, en toch als premier of kabinet blijven zitten kan alleen als het “koningshuis” in het spel is. Want wat wordt er allemaal besproken tijdens het wekelijkse geheimzinnige praatje pot tussen “koning” en minister-president? Niemand weet het en niemand vraagt er naar. Reden genoeg om aan te nemen dat Rutte gewoon de mondelinge opdracht heeft gekregen om nu eindelijk eens die vervloekte dividendbelasting af te schaffen en naar de onderdanen over te hevelen. Het goedmakertje zou dan zijn dat Unilever haar hoofdkantoor naar Nederland zou verhuizen. Loopjochie Rutte zit natuurlijk wel gezellig te keuvelen met de grootaandeelhouder van o.a. Shell, Unilever, ING-bank en wie weet welke grootzakelijke instelling nog meer. Zo wordt met behulp van “gekozen volksvertegenwoordigers” de democratie omzeild. Ook moeten we niet vergeten wie aan het hoofd van de regering staat: de “koning”. Kabinetten zijn precies wat ze zijn: een meubelstuk met een volgnummer.

Daarom is de tenenkrommende vertoning in het parlement een doorzichtig toneelstuk van omgekochte nietsnutten.

De corruptie zit ongelooflijk diep. Dingen beginnen altijd raar te lopen als het “koningshuis” in de buurt komt. Het bewijs daarvan is, dat die dingen altijd in het voordeel van het “koningshuis” uitpakken. Liegen tegen de Tweede Kamer dat het gedrukt staat is daar het gevolg van. Wie dat het beste kan, blijft het langst zitten. Een streng gelovige gereformeerde volksvertegenwoordiger van de Christen Unie had uit hoofde van het 9e Gebod der Tien Geboden het kabinet op moeten blazen. Dit soort Christenen wacht waarschijnlijk een eeuwig branden in de hel. Want wil het Negende Gebod precies? De heren Segers (Christen Unie) en Buma (Christen Democratisch Appel) zullen vast wel de Heidelbergse Catechismus ooit uit het hoofd hebben moeten leren:

Antwoord:
Dat ik tegen niemand valse getuigenis geve, niemands woorden verdraaie, geen achterklapper of lasteraar zij, niemand lichtelijk en onverhoord oordele of helpe veroordelen; maar allerlei liegen en bedriegen, als eigen werken des duivels vermijde, tenzij dat ik de zware toorn Gods op mij laden wil; insgelijks dat ik in het gericht en alle andere handelingen de waarheid liefhehbe, oprechtelijk spreke en belijde; ook mijns naasten eer en goed gerucht naar mijn vermogen voorsta en bevordere.

 

Liegen en bedriegen, werken des duivels.

Nee, het “koningshuis” is in het spel, een goed christen dient in het hiernumaals de “koning” als exclusief vertegenwoordiger van de GOD van het hiernamaals. De “koning” is regeringschef, en regeert bij de gratie GOD’s. Het keihard liegen is plotseling in de ogen van de Christen Unie een missie van Godswege geworden.

Schijnheilig? Hoe komt u erbij, hoe dúrft u!

In een systeem van het afzweren van verkiezingsbeloftes om in het parlement te komen, kan het niet anders dan dat corruptie in de hand wordt gewerkt. Met de lijfspreuk van een onwettig koningshuis en de nepstaat Nederland “Ik zal handhaven” wordt dan ook bedoeld: Trouw aan “de koning”, schijt aan de kiezers. Wie dat niet wil of kan, zal geen carrière maken. In de Kamer zitten de gewezen “volksvertegenwoordigers” immers ALLEMAAL op gekroonde zeteltjes, dat mag toch voldoende zeggen.

In De Bataafsche Republiek als voorloper van een Nieuw Nederland wordt liegen in het parlement beloond met eeuwige uitsluiting uit publieke functies en een zware geldboete. Op het getuigschrift zal worden geschreven: “Liegen doe je maar in het hiernamaals – opgesodemieterd…..”

4 gedachtes over “Dividendbelasting en liegen dat het gedrukt staat – het Negende Gebod

  1. Een prima analyserend artikel! Dit is onder meer de reden waarom ik al enkele decennia niet meer ga stemmen. Waarom zou ik op partijen of personen stemmen die een eed gaan afleggen aan iemand die door niemand is gekozen? Na te zijn gekozen rennen ze naar het ongekozen staatshoofd en vergeten de werkelijke reden die ze in de tweede kamer heeft doen belanden, vanaf nu zijn ze horig aan een kliek met een enorm fortuin dat eigenlijk aan het volk toebehoort, maar waar een kleine elite – zoals premiers – van mee profiteren, als ze maar doen wat ze is opgedragen. Enige vorm van scrupules is daarbij niet nodig, wel een vereiste is, om flink te liegen als dat van pas komt, want voor die lui heiligt het doel alle middelen, met het stemvee elke keer weer opnieuw als slachtoffers. Nou ja, er is een alternatief, ga niet stemmen, dan hebt je in ieder geval een schoon geweten.

    Liked by 1 persoon

  2. Pingback: Diverse Nieuwsfeiten, verzameld door: Nico Talma | Silvia's Boinnk!!!

  3. Ze lokken de bevolking uit om in opstand te komen, wie duldt een kabinet dat met liegen en bedriegen zijn wil aan het volk wil opleggen?
    Mogelijk dat een hoop onrust het kabinet nog meer speelruimte geeft?

    Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.