Bescherming van de democratie: iedereen monddood en achterdochtig maken


Nederland heeft gesproken.

Althans 60% van de stemgerechtigde Nederlanders. Dat betekent in feite dat 40% van de beschikbare zetels in de gemeenteraden leeg blijven. Als die toch worden opgevuld door raadsleden, dan zitten die daar illegaal. Maar dat wist u al.

Nederland heeft ook gesproken over de zogenoemde Aftapwet.

De uitslag is nog niet bekend, duidelijk is wel, dat ongeveer de helft van de stembusgangers het goed vindt dat u als tegenstander toch ook wordt bespioneerd door overheden en geheime diensten. Zonder dat u iets heeft misdaan. Voorstanders zullen zeggen dat ze niets hebben te verbergen en geven de overheid carte blanche met hun gegevens te doen wat hen goeddunkt. Tegenstanders zullen zeggen: “Ik heb ook niets te verbergen, maar waarom wil men dat weten? En waarom moet dat stiekem, zonder dat ik weet hoe ze in mijn privé-leventje aan het roeren zijn?”

De mooiste drogreden die we hebben meegekregen de afgelopen dagen is, dat deze wet nodig is “om de democratie te beschermen”. Velen zullen daar intrappen, velen zullen geloven dat wat de overheid doet uitsluitend in het belang is van “de democratie”. Democratie is de terreur van de helft +1, weet u nog? Een teken daarvan is de manier waarop deze censuur- en spionagewet door het parlement wordt gejast.

Noot: In De Bataafsche Republiek zou deze wet via een referendum op zeker worden afgeschoten, als er überhaupt al een wetsvoorstel mogelijk zou zijn geweest. Niet een regering doet voorstellen, maar uitsluitend de Nationale Vergadering kan dat. In de republiek zou een overgrote meerderheid “Tegen” hebben gestemd door thuis te blijven. Want de regel is: “Wie zwijgt, stemt tegen”.

 

Het komt er op neer dat de helft van de Nederlanders ongekozen instanties toestemming geeft de andere helft te bespioneren. Dat komt neer op het volgende:

Referendum-sleepwet

Met deze wet heeft “Big Brother” het helemaal voor elkaar. De ene helft bespioneert de andere helft.

Op grote schaal kunnen gegevens worden opgeslagen, zonder dat je weet wat er mee gaat gebeuren. Niet duidelijk is wie uw gegevens onder ogen kunnen krijgen. Bestanden mogen worden uitgewisseld met onbekende instanties.Een toezichthouder (CTIVD) kan alleen adviseren en de leden zijn slagers die hun eigen vlees aan het keuren zijn. Van iedere burger worden gegevens verzameld. Uw post wordt opengemaakt, uw telefoongesprekken afgeluisterd en uw computer wordt een open boek, waaruit bestanden kunnen worden geplukt, gemanipuleerd en weer teruggezet worden. Zonder dat u dat door heeft, kunt u als terrorist of kindervrind worden aangeklaagd. Met deze wet kan iedere Nederlander worden aangeklaagd, voor iets wat hij of zij niet heeft gedaan. Uw buurman kan uit wraakzucht anoniem tippen als hij ruzie met u heeft over bijvoorbeeld de erfafscheiding.  U bent verplicht aantijgingen te weerleggen met hard bewijs. Het “bewijs” wat tegen u wordt aangevoerd is de facto onrechtmatig verkregen bewijs, maar ja, er is nu een wetje voor dat het wél mag, dit soort diefstal.

De goede oude tijd van de gluiperige Spaanse Inquisitie is weergekeerd.

 

5 gedachtes over “Bescherming van de democratie: iedereen monddood en achterdochtig maken

  1. Volgens mij ben je behoorlijk van de pot gerukt als je de mensen bespioneert op wiens zak je onbeschaamd en riant zit te teren.

    We zijn terecht gekomen in het grootste spionageschandaal uit de geschiedenis en het feit dat het Nederlandse volk daar niets over te zeggen heeft toont eens te meer aan dat we helemaal niet volgens democratische beginselen maar door een bende fascisten worden geregeerd.

    Het electoraat heeft echter door de gang naar de stembus zelf voor deze situatie gekozen omdat het niet inziet -laat staan dóórziet- hoe gevaarlijk en krankzinnig de volksverraders zijn waarop het na zorgvuldig nadenken zijn stem heeft uitgebracht.

    De kiezers hebben steeds heel veel pech met nadenken. Nèt goed dus!

    Liked by 3 people

  2. Pingback: Bescherming van de democratie: iedereen monddood en achterdochtig maken

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.