Referendum ‘Sleepwet’ zal geen verwarring zaaien


In “het koninkrijk” hebben alle stemgerechtigden onlangs een envelop met 2 stempassen toegestuurd gekregen.

De eerste is ter identificatie van onze persoon, waaruit moet blijken dat we onze stem gratis schenken aan een lokale politicus. Deze lokale politicus zal namens ons spreken. Vervolgens zal hij namens ons doen en laten wat hij wil. Omdat we onze stem hebben geschonken aan deze doorgaans wildvreemde lokale politicus, hebben we geen recht van spreken meer. We kunnen nergens over meepraten, want dat doet de lokale politicus voor ons. Als we wél zouden meepraten, is dat ronduit onfatsoenlijk. Je kunt niet iets wat je vrijwillig hebt weggegeven zomaar weer terug pakken als de ander dat niet wil. Dat is dus niet alleen onfatsoenlijk, maar ook nog eens diefstal. Er rest ons niet veel anders dan de 4 jaar uit te zitten en achteraf te zeggen wat we te zeggen hebben. Mosterd na de maaltijd, het kalf is allang verdronken.

U bent waarlijk een oerstom rund als u na die 4 jaar uw stem wederom cadeau doet aan desnoods een (andere) wildvreemde lokale politicus.

Het tweede biljet is het bewijs dat u mag meestemmen over een wet. De laatste volksraadpleging in “het koninkrijk”. U weet, ondanks het feit dat we niet onder curatele staan wegens verstandsverbijstering, dit referendum alleen maar verwarring zaait en totaal zinloos is. Althans dat vindt de grote voorvechter van het referendum, D’66 bij monde van Katrien Jonkvrouwe d’Ollongren.

Stempas 1 plastificeren we ten bewijze dat we ons spreekrecht hebben behouden en niet hebben geschonken aan een wildvreemde lokale politicus, die per definitie niet handelt in uw voordeel.

Stempas 2 leveren we in om ons uit te spreken over de zogenaamde “Sleepwet”, waarbij we wel of geen toestemming geven de overheid naar believen onze privacy te laten schenden.

Laat u niets wijsmaken door lokale of landelijke wildvreemde politici, die de zaken standaard op de kop zetten:

(1) “Als u niet stemt moet u vier jaar uw mond houden” en

(2) “Een referendum zaait alleen maar verwarring onder de mensen”.

In geval (1) willen politici dat degenen die hun stem niet hebben weggegeven ook hun mond houden. De mensen die wel hebben gestemd moeten in hun ogen ook niet zeuren, want ze hebben immers op hen gestemd? Men heeft mandaat, eigen schuld, kom over 4 jaar maar terug.

In geval (2) bedoelen de politici, dat ze niet meer willen zien dat zodra ergens een referendum over wordt gehouden de uitslag per definitie tégen de politiek ingaat; dat mist nooit. Dit noemen ze dan “verwarring”, ze bedoelen “echte democratie”, de wil van het volk.

In De Bataafsche Republiek en haar rechtsopvolger zal de macht uitgaan van het volk en van niets anders.

5 gedachtes over “Referendum ‘Sleepwet’ zal geen verwarring zaaien

  • Bestandje van je harde schijf plukken, aanpassen en terug zetten op je harde schijf.
   Mooi dat ze dat kunnen! Ze kunnen eigenlijk alles. Onschuldigen schuldig maken en terroristen brave burgers maken.
   Het enige voordeel van dit nepwetje is de werkgelegenheid, de “speurders” en “sneupers” zijn niet aan te slepen straks.

   Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.