Majesteitsschennis


De Partij voor Vleesch noch Visch (niet ‘PVV’, maar D’66) wil de strafbaarheid van “majesteitsschennis” bij wet afschaffen. Op een verdwaalde gristenfanatiekeling na, is er wel een Kamermeerderheid voor te porren.

Wat klinkt dat toch mooi democratisch!

Want voor het geval “de koning” zich beledigd voelt, moet hij zelve de gang naar de rechter maken (lees: een peloton juristen in staatsdienst gaat de mondige burger financieel kapot maken).

“Majesteit” betekent zoveel als “verhevene, oppermachtige”, dus wat wil je nog meer? Wie doet een “majesteit” wat? Zeker geen gewone onderhorige onderdaan.

Zoals gewoonlijk wordt er iets afgeschaft wat er niet was. Want hoe kun je iemand beledigen die (grondwettelijk) onschendbaar is? Onschendbaarheid betekent in gewoon Nederlands: “Ik kan doen en laten wat ik wil, mij kunnen ze niks maken. Ik geef gewoon wettelijk een ander de schuld. Dus… eigenlijk ben ik er niet, besta ik niet….” Zo simpel is het nu eenmaal, laat u niets anders aan de neus hangen. Dat deze miljardair “kwetsbaar” is en zo… Een “koning” kan het nog zo bont maken, de minister neemt alle verantwoording op zich.

Maar het is nog erger. Niemand wordt in staat geacht een ander via zijn mening te beledigen, behalve als die ander er vrijwillig voor kiest zich beledigd te voelen. Dat is een vrije keus. Dat is het mooie van het leven in een volkomen vrij en tolerant land als Nederland. Daar zou ook “de koning” zuinig op moeten zijn.

Maar het ergste is, dat de man die zich “koning” noemt dat helemaal niet is. Niemand heeft hem gekozen. Zelfs in de oudheid werden stamhoofden en koningen door het volk en andere edelen gekozen. In het geval Nederland erft iemand ’s lands hoogste post op basis van een wet van 200 jaar oud. Daarvoor was Nederland namelijk een republiek.

Dus we moeten die man die zich onbewezen “Van Oranje Nassau” noemt als een doodgewone burger zien. Net als iedere andere doodgewone burger moet hij naar een rechter als hij zich beledigd voelt en wel op eigen kosten.

Het absurde kort en bondig samengevat:

  • we kunnen onmogelijk iemand beledigen die onschendbaar is;
  • een mening als een belediging opvatten is een vrije keus;
  • laat het rechtssubject “koning” eerst maar eens aantonen dat hij recht op die titel met bijkomende privileges heeft.

Dus waar hebben we het hier eigenlijk over…..

 

 

2 gedachtes over “Majesteitsschennis

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.