“Een betere wereld begint bij de Oranjes”

bataafsche-courant-logo_1

De  Bataafsche Republiek, 2 maart 2017

Zo kopt de NCRV-gids van deze week.

Dit is naast ordinair nepnieuws ook desinformatie in het kwadraat.

De abonnee’s van dit christelijke blad zijn blijkbaar gebaat bij misleiding en hanteren conveniërend struisvogelgedrag. Ons verzoek aan deze slecht geïnformeerde  bevolkingsgroep is om een poging te wagen het volgende tot zich te nemen.

 • Het zijn geen Oranjes.

Deze familie is al in 1702 uitgestorven met het overlijden van de kinderloze koning-stadhouder Willem III. Het duurde een generatie voordat men een opvolger voor deze laatste Oranje had gevonden in de gedaante van stadhouder Willem IV, telg van de Friese tak, welke zich de naam Oranje heeft weten toe te eigenen.

 • De Zur Lippe Biesterfeld clan

Wat hier thans nog rondloopt onder de valse naam “Oranje” stamt af van de stamvader van deze familie-clan, de landverrader-deserteur-vreemdganger SS-Prinz Bernhard zur Lippe B. Deze heeft zich door de Duitse geheime dienst in opdracht van de nazi’s aan het koekoeksjong Juliana van Soest laten koppelen. Een echte mof, volgens wijlen verzetsman en minister Henk Vredeling, die hem goed kende en hem dus door had. Deze verzetsheld heeft als hoge officier binnen 2 dagen de boel de boel gelaten en zich niet eens bij zijn legeronderdeel gemeld.  Wat deze lafaard aan nabestaanden heeft verwekt zal niet veel beter zijn. De huidige koning zet het in vredestijd al op een lopen, weet u nog?

 • Een betere wereld?

De uitdrukking welke hier zwaar verbasterd wordt toegepast is “Verbeter de wereld en begin bij jezelf”. Hoe geraffineerd is dan de uitdrukking dat een betere wereld bij een uitgestorven familie zou moeten beginnen. Daar komt logischerwijze niet veel van terecht. Wellicht heeft het te maken met het feit dat de verering van de  “Oranjes” een soort dodencultus is geworden. Bij leven slepen ze al met lijken, een genetisch bepaalde morbide dadendrang. Dus wat wij dan moeten verstaan onder “een betere wereld” is vooralsnog een raadsel.

 • De werkelijkheid is schokkend

Schokkend voor het (goed)gelovige lezerspubliek, wel te verstaan. Met een overspelige deserteur als stamvader, lid van Hitler’s Schutz Staffel (SS) is de vraag gerechtigd in hoeverre christelijke mensen zich hiermee wensen te associëren.  Is dit het Aaantjes-syndroom? God zelf heeft deze parasieten bestemd om ons te leiden en zo nu en dan een bewijsje van oppervalkkig goed gedrag te leveren – en dus gehoorzamen wij, eren wij, trekken we de lijn God en Vaderland met het grootste gemak door naar “Oranje”.

Deze familie nooitgenoeg heeft veel, heel veel te verbergen, niet in de laatste plaats hun DNA en hun eigenaardige hobbies die het daglicht niet kunnen verdragen.

Beste lezers van de NCRV-gids!

Deze bastaardenfamilie heeft geen recht op ’s lands hoogste publieke functie, want ze stammen niet van koning Willem I af, iets wat volgens de grondwet voorwaarde voor het erfkoningsschap is. Als u dat niets interesseert is de vraag in hoeverre u zichzelf als christen serieus kunt nemen in verband met het gebod “Gij zult geen valse getuigenis afleggen”.

De oorspronkelijke Oranje-familie deugde  al van geen kanten, wat we nu met miljoenen moeten onderhouden is ongeveer een samenballing van slechtheid en perversie. Men bezit miljarden en dat is allemaal gestolen. Het schilderen van een tuinhekje staat in schril contrast met het gedrag waar we geen zicht op hebben. Maar je wordt niet stinkend rijk wegens eerlijkheid, integriteit, openheid en gulheid. Van oudsher beheersen “koninklijke” families het opium-monopolie. Hun gezemel over milieu en saamhorigheid staat in schril contrast met hun aandelenportefeuilles van de VOC-erfgenamen als Shell, Unilever, DSM, KLM,Hoogovens en de vele, vele kapitale buitenlandse bezittingen.

Een kruimeldief op een bankfiliaal wordt door hun rechtssysteem levend gevild, als deze familie miljarden steelt, kijken we een andere kant op en wachten tot het is overgewaaid. Iedere beweging die een telg uit dit bastaarden geslacht maakt, leidt tot een constitutionele crisis. Iedere keer moeten deze hulpeloze volvreters gered worden door hun lakeienbende in Den Haag. Telkens komt weer boven water dat deze Duits-Argentijnse kliek bloed aan de handen heeft, of het nu tijdens de bezettingsperiode is geweest, of tijdens de vuile junta-periode in Argentinië. Van de Hofman-affaire via de Lockheed-affaire tot en met oerdomme uitspraken van een vetgemeste “koning” die nog geen deuk in een pakje boter weet te schoppen. U vindt het prachtig en u moet van kritiek op deze overbodigen niets hebben. U behoort tot het zogenaamde “oranje-schorem” dat heel wat ellende in dit land heeft weten te veroorzaken met de gedachte er een plaatsje mee op te schuiven richting het “hoogst haalbare” – een vrindelijke blik van een of andere majesteit. Uw oranjegekleurde leesbril zit vol met krassen en u heeft het niet in de gaten. 

Schaam u als christen maar diep. Wegkijken en doen alsof er niets aan de hand is.

In dit “koninkrijk” noemen we dat “tolerantie”.

Met vriendelijke groet en vooral beterschap gewenst,

Herstel de Republiek

 

 

80 gedachtes over ““Een betere wereld begint bij de Oranjes”

 1. Pauletta,ik denk dat ze juist de stiekempjes de Magdalen Houses er aan willen linken om de aandacht af te leiden van het gore handelen onder de “hooggeplaatsten” want dat de steenpuist op breken staat.Vandaag weer een heel jubelend artikel over ene “van oranje”die ook weer positief bezig zou zijn voor het kankerfonds.Ja,maar dat hij destijds een eigenares van een al 23 jaar goed lopende snackbar wilde verwijderen,omdat hij in vastgoed wou met zijn rijke vriendjes-slaven,Ik weet eigenlijk niet hoe dat is afgelopen. Voor de buurt zou het een gemis zijn.En daar was iedereen er op tegen.Maar legt dat gewicht in de schaal bij een “oranje” ?Elk protesterend briefje tegen de achterlijke verheerlijking van deze familie wordt geweigerd,mocht ik vorige week weer eens ondervinden.

  De media, zij hebben de macht.

  Like

  • Attie, ‘ik denk dat ze juist de stiekempjes de Magdalen Houses er aan willen linken om de aandacht af te
   leiden van het gore handelen onder de ‘” hooggeplaatsten’ want dat de steenpuist op breken staat’.
   Bedankt voor je reactie.

   Dat zou inderdaad weleens de werkelijke reden kunnen zijn.
   Wat moet dat een hel zijn geweest voor die kindertjes.

   Like

 2. Die zelfkikker van een buma wil de eerbied voor het koningshuis terugbrengen?
  Opvoeden wil niet zeggen dat je voor anderen moet buigen?

  Like

  • Niet vergeten dat het Baron Sybrand van Haersma Buma is.
   De oud-Nederlandse adel weet als geen ander dat Paulientje de Ranitz geen kind van Willem III was.
   Wat Sybrand van Haersma Buma doet = zichzelf promoten tot lieveling van oplichters Bea+Willy c.s.
   Wellicht kijken dat hij ook mee gaat naar een Bilderberg vergadering op uitnodiging van.
   Sybrand van Haersma Buma is – door zijn uitlatingen van eerbied voor koningshuis –
   ontmaskerd als de zoveelste hielenlikker van de oplichterij.
   Zoals zovelen in de 2de Kamer voor hem.

   Like

   • De AVRO- bode heeft het hele verhaaltje overgenomen van de NCRV gids …met uitzondering van één
    nuance:
    NCRV gids schrijft: ‘En ook dit jaar steken Máxima, Willem-Alexander en andere leden van de koninklijke familie weer de handen uit de mouwen bij NL doet. Want een betere wereld begint bij de Oranjes.

    En de AVRO-bode schrijft: En ook dit jaar steken Willem-Alexander, Máxima en andere leden van de koninklijke familie weer de handen uit de mouwen bij Heel NL -doet.
    Want een betere wereld begint bij de Oranjes.

    Like

   • Precies ze dekken elkaar zo af, dat je nooit ertussen kunt komen, de adelstand heeft een speciale voorkeurspositie vergeleken bij de bevolking?

    Like

 3. Ja Ger, ik heb zelf in Ierland gewoond en weet hoe de verhoudingen liggen. De verwijzing door de Guardian is vast bedoeld om alles onder de noemer van de roomse ieren te schuiven en daar is ook veel kwaad geschied.Als je dat benadrukt,kun je Savile c.s. af doen als enkele zonderlingen.Maar 800 babies en kleuters,dar zijn wel andere oorzaken voor. Denk ook eens aan al die absentee landlords (allemaal engelsen)die hun vervallen landgoederen wellicht misbruikten voor gore parties..En wat waren die lui gehaat door de Ieren. Maar nu speelt er weer een ander probleem .De Sinn Feinn van Gerry Adams is vandaag heel groot geworden en zij willen bij Europa blijven.Terwijl de britten in Ulster meestemmen met May en de Brexit.
  Toen wij in Ierland woonden kon je alleen maar fluisterend ovr politiek en kerk praten.Wij vielen ook nogal uit de toon daar. Maar warmte en gastvrijheid was er volop.

  Op de plek waar wij woonden destijds is nog gevochten door de mannen van William of Orange.Monanimy Castle tegen Carrigacunna Castle.

  Like

 4. Gaat de EU nu eindelijk ontploffen?

  EU60 and the Dying Europe Patient
  http://journal-neo.org/2017/03/06/eu60-and-the-dying-europe-patient/

  The 60th anniversary of the formation of the European Economic Union is coming up. However momentous this occasion is though, the Treaty of Rome has clearly favored some European nations over others. A pall shadow now looms over the experiment that was supposed to bring peace and prosperity to hundreds of millions. Here’s a look at a stopgap initiative called EU60, an attempt to rescue what remains of a once powerful idea for Europeans.

  The European Union has failed most of its citizens. The parliamentarians in Brussels, harnessed to the fragmented national players and institutions, are now tattered threads holding together a frayed idea. Those who questioned the union’s efficacy from the start are now being proven right. Euroscepticism in the UK has caught fire in countries from Latvia to France. This reality is obvious by both the level of protest and activism against Brussels policies, and in the context of “nationalism” rekindled across much of Europe and the western hemisphere. Donald Trump’s win in America, the Brexit vote, the emergence and popularity of right wing candidates like France’s Marine Le Pen all reveal the weakness of the Eurozone today. What’s more, today’s acute problems really only validate the original skeptism critics had. But the desperate measures EU leaders like Jean-Claude Juncker are undertaking shows the real danger of an EU breakup soon.

  Looking at EU60: Re-Founding Europe for instance, this initiative launched by the Italian Ministry of Foreign Affairs and International Cooperation (MAECI), in cooperation with the Centro Studi sul Federalismo (CSF) shows desperation damage control on the part of the globalist in my view. The project addresses key stumbling blocs in the current structure of the EU, and in no uncertain terms proposes the very breakup experts have predicted for months now. The short version of this, a fallback position for the original six countries that signed the Treaty of Rome in 1957, cannot be understated here. I am told Jean-Claude Juncker stands behind EU60, so it is safe to assume Brussels is prepared to re-create a new EU once Eastern and Southern European members finally drop out. To frame this, let me quote directly from an EU60 paper entitled “The EU’s Existential Threat: Demands for Flexibility in an EU Based on Rules:

  “If the root-cause of the Euro crisis lies at the level of member states, then that is where reforms should start. This paper argues that countries unwilling or unable to reform should not demand flexibility on EU-rules, but should instead leave the Union altogether”

  So, from the mission statement Belgium, France, Italy, Luxembourg, the Netherlands and (West) Germany have as their fallback position telling the rest of Europe to take a flying leap? This is the long and short of what EU60 is proposing. The rhetoric inside all the documents I’ve scanned leaves little doubt that Brussels is assured of an EU collapse. What makes matters worse though, is the fact these “thinkers” have no real and concrete plan for even a “re-envisioned EU”. Every time Juncker or any key player is mentioned in the texts, the points are only stating the obvious. This is, after all, the only thing the parliamentarians do actually. This paper’s authors project Juncker’s brilliant solutions and ideas so:

  “According to Juncker in his State of the Union speech of 2015, growth and jobs have to be created to end the Euro crisis so that the public will regain confidence in European integration. Unemployment, Brexit, the success of Trump and the rise of populism have imposed the need to address unemployment, inequality and perceived short-term needs of citizens.”

  Lees hier verder: http://journal-neo.org/2017/03/06/eu60-and-the-dying-europe-patient/

  Like

 5. Ik had de vaste gewoonte om mijn ongezouten kritiek te geven als er in het AD weer eens een charme bericht stond over de familie list, bedrog en pedofilie. Ik had die gewoonte, want sinds kort mag en kan er geen reacties meer worden geplaatst. Het viel me op dat als het over die familie ging, er altijd in zeer negatieve zin werd gereageerd. Maar dat is schijnbaar voorgoed verleden tijd. Ook op andere onderwerpen kan geen reactie meer worden geplaatst, en het sterke vermoeden bestaat dat dit een vorm van censuur is. Voorheen werden mijn ingezonden reacties nooit geplaatst omdat mijn kritiek erg pittig, maar wel juist was. Jammer dat we ons niet meer kunnen uitten met onze eigen mening. De waarheid mag niet (meer) gezegd worden. En wij hebben kritiek op Erdogan?

  Like

 6. Ach ach,Nederland zit vol met grijze gehaktballen en die gaan nu allemaal weer stemmen op de grijzegehaktballenpartijen in het midden.Kleinere partijen proberen “het kartel” te doorbreken.Ik heb pauw en jinek gemist.Het schijnt dat er een club groningse revolutionairen op de tribune zaten,maar het kwam niet zo ver dat onze geliefde Libelle-boy over de tafel werd gehaald. Jammer,jammer,gemiste kans.
  Zelfs Arjen Lubach viel tegen.Ik had gehoopt dat hij een stel oudhollandse jongetjes en meisjes uit de vriendenkring had opgetrommeld en wat ouderwetse schoolbankjes en een alternatieve meester met gerafelde hippietrui die het Volkslied er probeert in te rammen.Balsturige jochies dieniet met hand op hart maar op de verkeerde kant staan,kleine meisjes die vragen hoe het zit met dat duitse bloed en vragen of ze naar Spanje moeten om te stemmen.Een bleke,magere directrice ,Juf Mona Toetje,die probeert de boel te kalmeren en zegt dat wij de kloningen moeten liefhebben etc.
  Maar nee.
  En Ger,inderdaad ik heb alles geprobeerd om in nette doch vileine bewoordingen mijn afschuw te spuien over hun verheerlijking van een Familie,maar sinds de censuur is uitgebreid,op een handig moment, nl. september 2016,vlak voor klotendag ,verkiezingen, referenda,petities, toenemende bevingen,Brexit etc.
  er moet Rust in de Tent hebben de grijze Opperballen besloten.En zo geschiedde. De censuur is een feit.De oude Donner kan dan direkt met een gerust hart gaan Alzheimeren.Trouw tot in den doet.

  Like

 7. 75 jaar geleden: de radiorede van de prinselijke deserteur.

  Vandaag is het precies 75 jaar geleden dat Nederlands-Indië op 8 maart 1942 capituleerde. Twee dagen daarvoor, terwijl de gevechten met het Japanse leger nog in volle gang waren, had prins Bernhard op vrijdagavond 6 maart 1942 voor Radio Oranje in zijn beste Nederlands een toespraak tot de rijksgenoten in het verre Indië gehouden. Alsof ze daar 12.000 km verderop, midden in een felle oorlog, rustig naar de zeer slecht te ontvangen oranjezender zaten te luisteren.
  Bernhard, die in 1936 naast zijn officiersrang in Nederland tevens benoemd was tot officier van het Koninklijk Nederlands-Indische Leger (KNIL), vertelde dat hij gaarne hun strijd had willen meemaken, maar dat het van de regering niet mocht, en dat hij zich hierbij moest neerleggen.
  Het is onbekend of Bernhards toespraak vanwege de chaos in Indië is ontvangen, maar in ieder geval wel in het bezette Nederland. Behalve de verstokte oranjeklanten werd Bernhards toespraak door veel Nederlanders zeer sceptisch ontvangen. Men was niet vergeten dat in de meidagen van 1940 – terwijl Nederlandse soldaten, waaronder wijlen mijn vader, als leeuwen tegen de Duitsers vochten en er dagelijks honderden jonge jongens sneuvelden – deze ritmeester van het regiment Huzaren van Boreel lafhartig de benen had genomen. En nu zou hij samen met de KNIL-soldaten in Indië tegen de Jappen hebben willen vechten? Velen namen Bernhards woorden dan ook totaal niet serieus.
  De deftige Haagse ‘De Residentiebode’ schreef daags na Bernhards toespraak op 7 maart 1942: “De Prins-Gemaal, die zich reeds eerder in 1940 tijdig in veiligheid stelde, schaamt zich niet thans voor de microfoon te treden en zijn afzijdigheid te vergoelijken met een beroep op de regering”.
  En de Alkmaarsche Courant schreef twee dagen later: “Het is niet duidelijk waarom de Prins deze verklaring aflegde wanneer zijn voorgenomen plannen toch geen voortgang kunnen hebben. Velen, die tot het laatste moment aan de Grebbeberg en elders de strijd met de overmachtige vijand aanbonden, hadden het zeker gewaardeerd, als de Prins toen in Holland was gebleven en de gevaren van zijn soldaten te velde had gedeeld”.
  Saillant detail is dat de rede van Bernhard daarna niet met het Wilhelmus werd besloten, maar met zang van een dameskoor. Alsof de leiding van Radio-Oranje als bij intuïtie voelde dat ons volkslied hier niet paste.

  Liked by 1 persoon

  • Schouder aan schouder staan – behalve de top-deserteurs dan, natuurlijk.

   http://in.beeldengeluid.nl/kanaal/3778-radio-de-brandaris-1941-1942/3789-rede-op-goede-vrijdag-door-koningin-wilhelmina

   Bewijs: Wilhelmina spreekt op Goede Vrijdag over de worsteling op Java, Sumatra en andere eilanden, wat grote bewondering afdwingt.

   “Tegenstellingen worden overbrugd, we staan schouder aan schouder…”

   “Gerbrandy’s en mijn redevoeringen kunnen u ervan overtuigen, hoezeer wij meeleven met u. Eendracht maakt macht.”

   Wij leggen deze uitspraken posthuum met de grootste verachting naast ons neer. Oplichters. Eerst Japan de eurloch verklaeren en dan zeggen dat het de Japanschen indringers zijn die bestreden moeten worden. “All ships follow me”. Vanachter de slagroomtaart spreekt Paulien steeds over den veurtzetting van den eurloch.
   Nee… het was geen vlucht die u deed gaan. U vloog uw rijkdom achterna.

   Even een momentje voor mezelf….:

   Liked by 1 persoon

 8. Pauletta, het is ook blasfemie en ook nog zo van de gekke,te krankzinnig voor woorden,zelfs voor de jaren dertig.Uit de boeken van Goud-Elsje. Uhh.
  Ik zat me net onder de koffie op te winden en had mij als volgt willen uitdrukken:
  “Nee,het was geen vlucht die U deed gaan maar volgen waar God riep”
  “Een hevige emotie overviel mij bij deze woorden en in een impuls greep ik een pak zelfrijzend bakmeel om veilig op te bergen in de noodkast,voor als er ene Amalia ooit weer terugkeert……… en er een grens moet komen om het Vaterland aan te geven ………”etc,

  Maar,afgezien van het omgekeerde Hitlerhandje wat dit enge wezen laat zien, wil ik nog eens benadrukken dat toen Paulien vertrok uit Zeeland met een engels scheepje ze opeens ontdekte dat Heur paarlen en diamanten nog in een kluis lagen” en alhoewel de tijd drong en het schip nodig weg moest voor eigen veiligheid, presteerde ze het om de boel te laten terugkeren.Daardoor en alleen daardoor zijn er nog twee engelse militairen om het leven gekomen.Maar de parels waren safe.Riep God haar dat ze die parels nodig had?

  P.S. Ger ,
  mijn briefje over het Wilhelmus is niet geplaatst,terwijl ik nog even herinnerde aan de moord op de Schwiegert waarbij een nuchtere ooggetuige was,nl. de burgemeester van Leeuwarden,Rombout Uylenborgh.Willem was op slag dood,Rombout haalde zijn schouders op: nou, dan ga ik maar meteen naar huis.
  Het was geen “big deal” maar de familie spon er garen bij.Eeuwenlang en nog ………
  Geert Mak schreef dit in zijn boekje “Ooggetuigen”.
  Dat is toch interessante informatie voor zo’n onderontwikkelde redaktie van het AD? En voor hun lezers!

  Intussen komen er steeds meer problemen voor de burgerij aan het licht.De Digidd’s werken niet en de gemeenten drijven de WOZ op.
  Maar Het Loo gaat 123 miljoen kosten enn er komt een uitgebreid museum over de ‘” oranjes”terwijl voor dat geld toch heel wat huizen hadden kunnen worden herbouwd in het aardbevingsgebied Groningen.

  Tuig van de richel in Den Haag,Wassenaar en Brussel.
  Nexit !

  Like

 9. ”Tuig van de richel in Den Haag,Wassenaar en Brussel.
  Nexit !”

  If, just if, we should shoot them, we should have a lack of enough bullits…….

  NG

  Like

 10. Oh vreselijk.Als kinderen vonden we het al zo’n achterhaald fossiel.”Het oud sloof”zeiden we en we kregen niet eens een draai om de oren.Dus was ze niet geliefd…… hoe zou dat nou komen?
  Pauletta, de man van het rijmsel,was een Welter. Vaag denk ik aan een NSB-er,een beruchte figuur,was dat ook niet een Welter?
  Een vroegere hospita kon mij smakelijk over die soort dingen vertellen.Als kind woonde ze in een gegoede buurt in Rijswijk.En daar kwam destijds Gorilla noglangs bij Zijne maitresse. Vaak vergat hij zijn “steek”en die gooide ze hem dan toe vanuit de slaapkamer.

  Maar vanmorgen weer heugelijk nieuws : er komt een nieuw koningslied,dat in Tilburg wordt gezongen.
  En Tilburg is nu ook de lievelingsstad van Willem 2,waar hij zou zijn overleden. Nepnieuws?
  Uit een ander boek van ene historicus (ik weet niet meer welk) werd de moord op Willem 2 door zijn zoon Gorilla (met een knuppel) beschreven.Het was op het Loo,waar Gorilla een barbaars gelag onderhield. Willem 2 kwam boven aan de trap: het moest stiller, waarop Gorilla de knuppel greep.
  Onmiddellijk werd Gorilla in een geblindeerde koets gesmeten en met een hofmeier naar Zwitserland afgevoerd,waar hij dan bericht zou krijgen van de dood van pa.
  Later kwam de versie erbij dat Willem 2 met longontsteking in Tilburg was aangekomen en daar zou zijn gestorven.Maar het personeel van toen,zij weten beter …………..
  Als de muren van het Loo konden spreken.

  Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s