WILLEM VAN ORANJE – MARTELAAR


U kent misschien nog van uw schooltijd de beroemde laatste woorden van Willem de Zwijger a.k.a. Willem de Huichelaer, i.c. Willem van Oranje:

“Mijn god, heb medelijden met mij en met dit arme volk.”

En dat dan heel deftig in zijn beste Frans, terwijl hij rochelend zijn laatste adem uitblies.

Het klinkt een beetje als …:

“Eli, Eli, lama sabachtani”, uitgesproken door een aan het kruis genagelde Jezus Christus, die zich moederziel alleen voelde: “Mijn god, mijn god, waarom hebt gij mij verlaten?” Maar Willem dacht tenminste nog aan “zijn volk” ook al kwam dat verpauperde volk op de tweede plaats.

Willem van Oranje als martelaar en helaas ook pechvogel, want hij werd drie dagen na zijn verscheiden niet uit den doden opgewekt. Jezus Christus wel en met hem nog 16 andere, toevallig óók uit maagden geboren Heiland/Martelaren.

Aan de vuile handen van De Huichelaer zullen we deze keer niet veel woorden vuil maken. We stellen wel vast, dat je als fatsoenlijke Nederlander helemaal niet met deze notoire ras-opportunist geassocieerd wilt worden. Voor hetzelfde geld waren Holland en Zeeland als twee schone maagden aan de Turken verkocht en vrijwillig verplicht tot de islam bekeerd. Die onderhandelingen zijn mislukt wegens gebrek aan diplomaten die Turks konden spreken. Of aan Turken die weigerden Hollands te spreken, dat kan natuurlijk ook nog.

Hoe het ook zij: Es war der Wilhelm Wurst, als hij er maar beter van werd.

Yusuf Ibrahim van Oranje, jaja…..

Dankzij de jezuiet Balthasar Gerards is Yusuf aan de islamisering van de polder niet meer toegekomen, we hebben thans ook een “Redder des Vaderlands”. Die heeft de “Vader des Vaderlands” een halt toegeroepen.  Maar misschien wordt De Huichelaer postuum nog op zijn wenken bediend, gezien de ontstuimige groei van de moslim bevolking in dit land.De Huichelaer noemde Holland en Zeeland schone jonge maagden die hij aan een rijke bruidegom wilde koppelen.

Nederland is allang geen schone maagd meer, maar een uitgewoonde hoer met builenpest. Leuker kunnen we het niet maken. Wel realistischer.

Nederland bestaat bij de gratie van handelsgeest en strategische ligging aan zoet en zout water. De rompstaat Holland is afgeschermd door een bufferzone. De combinatie van die twee noemen we de Vereenigde Nederlanden, later kwam Staats-Brabant er nog bij en dankzij de grote mogendheden werd het protectoraat Limburg er ook nog aan toegevoegd. De rooms-katholieke Huichelaer zag wel kansen in de calvinistische Noordelijke Nederlanden en werd protestant. Toen het water hem aan de lippen kwam (geen militair inzicht en geen diplomatieke diepgang) en hij zijn huurlingenlegertje niet meer kon betalen, mochten zijn soldaten plunderen, roven en moorden, zoals in Brabant is gebeurd. Op die manier loste hij zijn schulden af en keek de andere kant op.

Op de dag dat hij werd vermoord was zijn positie allerminst zeker geworden. De onderhandelingen met de Ottomanen waren mislukt (ze snapten van die Turken toen ook al niet bijster veel) en hij was bezig met het overhalen van de nota bene rooms-katholieke Hertog van Anjou om als landvoogd te fungeren. Hij stapte naar believen van zijn geloof af als het zo uitkwam. Zijn medestanders begonnen hem zo langzamerhand door te krijgen en moeten zich belazerd hebben gevoeld. Balthasar Gerards kwam precies op tijd met zijn actie, de Huichelaar was op slag dood. En heeft zijn Christus-achtige laatste woorden dus ook nooit uitgesproken, zoveel staat vast. Men heeft van de Willem de Overbodige Huichelaar snel een martelaar gemaakt, niemand was er echt rouwig om, in tegenstelling tot wat wij op school hebben moeten aanhoren. Waarom de rest van zijn familie niet met wortel en tak van de aardbodem is weggevaagd, mag een raadsel heten. Bang, doodsbang  voor het zogenoemde Oranje Grauw, het straalbezopen tuig wat deze parasieten clan steeds weer te hulp schiet met lompe intimidatie van weldenkende mensen?

Tot aan de dag van vandaag en dat terwijl het in de verste verten geen Oranjes zijn, daardoor dus geen rechten kunnen laten gelden en zich als onwettige bastaardenfamilie die zich als een bloedzuiger laat verwennen door een onnozel volkje uit een rompstaat met bufferzone, thans een protectoraat van The Crown in London. En dat, terwijl de Bataafse Republiek op de plank ligt, onbegrijpelijk. Maar ja, dat is een gepasseerd station, we gaan straks weer via het herstelde Habsburgse Rijk met hoofdstad  Brussel onder de vlag van het Vaticaan, net als voor de Opstand, en net als voor de Reformatie, volgend jaar 500 jaar geleden.

Er zal dus weer een soort Beeldenstorm moeten worden georganiseerd….. Scherven brengen geluk.

 

Herstel de Republiek

 

22 gedachtes over “WILLEM VAN ORANJE – MARTELAAR

 1. Pingback: Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!

 2. Hahahaha – als dit stuk niet bedoeld is om een reacties uit te lokken, dan weet ik het niet meer.
  Altijd dient de geschiedenis bekeken te worden naar de aard van de tijd waarin het gebeuren plaatsvindt.
  Willem van Oranje heeft ons Nederlanders in ieder geval bevrijd van de katholieke juk van koning Philips.
  Waarmee meteen ons Nederlanden een vrije staat en mogendheid werd, met alle mogelijkheden van dien.
  En dat hele gebeuren heeft Willem van Oranje zijn ganse vermogen gekost.
  Wat er ook verder allemaal aan de hand mag zijn geweest – dat gebeuren staat als een mijlpaal.
  Kijk eens naar de oplichters die vanaf Emma de troon ten onrechte bezet houden.
  Die oplichters, met Bea, Willy en Max voorop, betalen zelf niets aan Nederland en de Nederlanders.
  Die oplichters laten alle feestjes voor henzelf betalen door alle Nederlanders gezamenlijk.
  De moraal van de hedendaagse dieven van Nederlands troon staat natuurlijk in geen vergelijking met de moraal van alle echte Oranje Nassaus die altijd alles voor Nederland betaalde uit eigen vermogen.
  Willem van Oranje was een prima gozer – zeker in zijn tijd.

  Like

  • O, je moet “alles in het juiste tijdsgewricht zetten”?

   De Huichelaer was een schooier van het hogere soort. HIJ zou ons hebben “bevrijd” van de Habsburgers? Zo zit het natuurlijk niet. Willem heeft zich als opportunistische en niet-zo-fanatiek-katholieke-koorknaap bij een calvinistische beweging aangesloten en volkomen misgekleund. Door zijn volstrekt ontbrekend militair en diplomatiek inzicht heeft hij alles verspeeld. Dermate in paniek heeft hij dan maar de hertog Frans van Anjou als mede-katholieke koorknaap naar binnen getrokken, schijt aan “son peuple”. Frans van Anjou, zijn moeder was Catharine de Medici – de aanstichtster van de beruchte Bartolomeusnacht. Hoe lomp kun je zijn. Alles om zijn miskleunen te compenseren. Over lijken.
   Het sprookje van die edele en goedgeefse familie van “Oranje-Nassau” die alles uit eigen zak zoud hebben betaald is pure misleiding en hoort hier niet thuis. Die hele gore bastaarden-familie is overeind gebleven door een lange litanie van diefstal, oorlogvoering, afpersing, chantage en moord. Daar kan ik niet om lachen.
   Toen en uiteraard nu nog. Ik heb geen respect voor roofridders die namens hun heer have en goed stelen, daar puissant rijk van worden en dan nog een kruimeltje voor het onderhorige gepeupel laten liggen, waar we dan allemaal om vechten tot de laatste man.
   Er zullen best “echte oranjes” zijn die ook nog een hooggestemde moraal hebben. Maar die komen in de door mij verketterde bastaarden-clan NIET voor. Geen enkele. Want anders waren ze afgetreden en hadden hun gestolen goed aan het gepeupel terug gegeven. Is mij niets van bekend. Dit tuig neemt, geven is voor de dommen. Wie het voor deze immorele hufters opneemt kan wat mij betreft de boom in.
   Willem van O. is geen “prima gozer”. Hij liet iedereen barsten die hem trouw bleef. Zijn zoontjes hebben er goed van geprofiteerd. Gelukkig is de laatste telg van die mislukte tak in 1702 geliquideerd. Vermoord door Momfer de Mol. Dat is pas lachen….

   Like

   • Wat ik merkwaardig vind – is geen enkel woord over de oplichters die vandaag Nederlands troon bezetten.
    Wat ik ook merkwaardig vind is de bijna fanatieke negatieve stellingname en dat vanuit de hedendaagse veilige zetel over iemand en iets in de 16e eeuw.
    Ik ben zelf geneigd altijd wat meer nuances aan te brengen bij vermelding geschiedkundige gegevens.

    Like

    • Degene die nuances aanbrengt is ondergetekende.
     Als de meest fanatieke “republikeinen” al een lans gaan breken voor de eerste de beste zogenaamde “adellijke” figuur als Willem I, dan is dat blijkbaar dus HARD nodig.
     Het principe is eenvoudig: een monarchie past niet in een vrije republiek. En een zelfgeproclameerd adellijk type al helemaal niet. Het vermelden van “geschiedkundige gegevens” is het napraten van napraters die het ook maar uit de overleveringen hebben. Ik heb een eigen mening over die hele kliek en ik dacht dat er al heel wat is geschreven hier over het huidige zootje oplichters. Of zijn we dat al weer vergeten? Niet bijzonder duidelijk geweest zeker…. Je vraagt je af hoe bont je het moet maken voordat lezers het langer dan een paar dagen onthouden. De virtueel ingestelde hybride mens is kort van memorie, precies de bedoeling.
     En voor iemand die meent iemand anders de maat te moeten nemen en over “veilige zetels” begint: tel eerst eens tot honderd of maak een ommetje in de frisse lucht.

     Like

 3. Dit is het slechte wat Nederland overkomen is, had meer sympathie voor Barneveld en gebroeders de Wit? Hadden die een solide republiek gecreëerd, dan waren nu al veel verder?

  Like

  • Die Hollandse regenten lieten de oren alleen hangen naar handelsbelangen en streefden naar stabiliteit. Daarom zijn ze door diezelfde Oranjes geheel belangeloos geliquideerd.
   Startpunt moet zijn De Bataafse republiek, die overigens wel direct moet worden gemoderniseerd.

   Like

 4. Willem van oranje,bea de draak,willempie von amsberg,ik zie niet veel verschil in deze oranje K belastingslupende zombie koningjes. En die oranje bloedzuigers omringen zich met slaafse ratten die net als zij schijt hebben aan het volk.Nu weer die rat rutte die net als die bakellende even een paar regels veranderd om van een NEE een ja te maken.Een ja komt die belastingontwijkende oranje miljardairs beter uit.Willempie’s loopjochie rutte zorgt wel dat willempie’s belastingparadijs op de 3de plek blijft staan. wij staan erbij, kijken erna en kunnen NIKS, die oranje strontvliegen schijten op het volk.

  Like

  • @Wilma @Herstel de Rep Beter kan het niet gezegd worden wel nog rauwer want het is nog veel rauwer dan wijdenken.

   Haha de grote massa gelooft nog steeds in de Vader des Vaderlands, hetgeen moet zijn De Verrader des Vaderlands. of de vwb de huidige regering en koningshuis

   Mensen zitten met zulke ongelooflijke domme leugens in hun kop; alles vanhoren zeggen maar nadenken even logisch nadenken Ho maar!
   V.B. (Nav een discussie die ik met iem had). Zo geloven veel mensen nog steeds dat de eerste gastarbeiders hier kwamen omdat de Nederlanders het vuile en slecht betaalde werk niet wilde doen! Haha dat waren er aan paar die wisten dat ze van het afkrabben van zwaar met chroom vergiftigde treinwagons, cleanen van totaal met de goorste chemicalien vervuilde/gevulde tanks of asbest verontreinigde plaatsen longkanker, huidkanker, copd en wat al niet kregen. Bovendien zoals ik al zei: Slecht betaald werk, waarvan alleen de havenbaronnen, textielbaronnen en andere baronnen smeerlappen rijker en rijker werden alles onder het goedkeurend oog van het oranjehuis of hoe je dit zooitje oplichters, smeerlappen en moordenaars ook wilt noemen.

   En dan ook nog eens in de discussie dat de huidige instroom aan vnml islamitische immigranten annex gelukzoekers daar in de 60-er jaren zijn oorzaak had, alsof er geen regering is/was of hoorde te zijn die dit verschijnsel; nauwlettend in de gaten had moeten houden.
   Haha en dat doet onze huidige regering ook maar alleen zo dat wij niets en niets merken dat deze giga instroom totaal gepland is en waar zij niets aan doen, vanwege hunm opdrachtgevers achter de schermen. Deze regering dit veel te duur betaalde zooitje is een lachertje als het niet zo triest was, helaas.
   Zo dit moest er even uit.

   Liked by 1 persoon

 5. Nederland “uitgewoonde hoer met builenpest”, heerlijke uitdrukking om eens tegen je politiek-correcte kennissen te kunnen gebruiken ………
  Want er zal een geweeklaag opstijgen in de eerste maand van 2017 als de laatste oliebol op is en de verlepte troep weer naar de zolder kan voor een jaar. Want het leven wordt er niet leuker op en de premies /belasting etc. niet lager. Behalve voor sommige families natuurlijk,want er is weer even uitstel…..Het duurt langer dan gepland om de oranje-belastingberg te onderzoeken. Eerst de verkiezingen,dan nog het kabinet en dan pas ……..Dus voor alle korte en lange vacanties zit het stel weer gebeiteld. Niks aan de hand.Het volk soest……

  Over Willem de Schliechert is voldoende geschreven. Het volk zou op de hoogte kunnen zijn. Maar ze zijn te beroerd om zich in de geschiedenis te verdiepen en vooral in het lot van hun voorouders. De mensen in de zuidelijke nederlanden moeten zich schamen dat ze ueberhaupt nog achter een oranje stel aanlopen.. Ze woonden zelf in holen en krotten en lieten hun land ruïneren door het schorriemorrie dat door de grote Willem bijelkaar was geronseld. En niet voor het heil van Nederland maar om zijn eigen geërfde bezittingen veilig te stellen. En daarvoor haalde hij alles uit de kast, de ene rijke erfdochter na de andere. Anna van Buren,toen ze doodging was daar Anna van Saksen,ook niet voor poes wat geld betrof.En dan word je voor de tweede keer katholiek om de rijke Charlotte de Bourbon uit een klooster te halen. Die het na zes dochters ook wel heeft gehad,de pijp uitgaat en vervangen wordt door het groene blaadje Louise de Coligny. Hendrik de Zesde is er niks bij, want ook Willem had nog zijn tussendoortjes en bastaarden. En intussen was hij al weer protestant…….

  De moord was niet eens een “big deal”wat ook blijkt uit een gortdroog verslag van de burgemeester van Leeuwarden,die juist een bespreking had in Delft en ooggetuige was. Als de familie niet meteen had ingezien dat de moord goud waard was,dan was de boel als een nachtkaars. uitgegaan.
  Maar Maurits en Willem-Frederik hadden het hoog in de bol en bouwden huizen als kastelen terwijl ze de rechtvaardige staatslieden lieten ombrengen.En zo kwam er zelfs nog een Willem 3 maar die verliet kinderloos deze aardbol in l702.Het was mooi geweest…….

  Had je gedacht …….. Ergens was er nog wel een achterneef die te porren was voor een mooi leven en een zak met goud. En terwijl niemand er op zat te wachten kwam een steriele “prins” die ene friese landman tot stalknecht benoemde (.Sirtema (van Grovestins);deze was niet te beroerd en deed zijn plicht in de echtelijke sponde van 4,waarna Batavus nr. 5geboren werd en vluchtte. Zijn zoon liet zichlater weer naar het strand van de Bataafsche Republiek brengen en werd kloning Willem 1.De rest is bekend .Jack vind dit altijd nog zeer nette mensen daarom denk ik zo maar dat hij zijn biologische familie niet wil verzaken. En dat zijn afkeer pas begint met duitsche Emma. En dat was ook geen zuivere koffie dus ……….

  Daarna werd alles alleen maar beroerder. Dat politici zich niet schamen ……..! De schandalen liggen op straat. En dat al meer dan 100 jaar lang.
  Historici huilen met de wolven in het bos. En als ze dat NIET doen moeten ze naar het buitenland of ze worden als melaatsen behandeld of kopje kleiner gemaakt.

  En zo wordt het dus 2017.

  Like

 6. Hertog van Limburg, Markies van Veere en Vlissingen, Graaf van Katzenelnbogen, Vianden, Dietz, Spiegelberg, Buren, Leerdam en Culemborg, Burggraaf van Antwerpen, Baron van Breda, Diest, Beilstein, de stad Grave, het Land van Cuijk, IJsselstein, Cranendonck, Eindhoven, Liesveld, Herstal, Waasten, Arlay en Nozeroy, Erf- en Vrijheer van Ameland, Heer van Baarn, Besançon, Borculo, Bredevoort, Bütgenbach, Daasburg, Geertruidenberg, Hooge en Lage Zwaluwe, Klundert, Lichtenvoorde, Het Loo, Montfoort, Naaldwijk, Niervaart, Polanen, Steenbergen, Sint Maartensdijk, Sankt Vith, Soest, Ter Eem, Turnhout, Willemstad, Zevenbergen, Hertog van Oranje.

  Zie hier de lijst van aangemeten titels van WA von Amsberg die hem zijn komen aanwaaien. Wat is de zin van deze mallotige benamingen? Maakt het hem nog (on)belangrijker? Ik houdt het op ‘belachelijker’!
  En inderdaad leerden we op de lagere school dat we ons hele bestaan te danken hebben aan een kerel die aan veelwijverij deed en daar niet slechter van is geworden (Zie titulatuur voor WA). Maar een vaststaand feit is wel dat hij niets, maar dan ook helemaal niets van doen had en heeft met de huidige belasting slurpers in het groot, de zur Lippes – von Amsbergs.
  Overigens, door de grote onrust in de huidige samenleving zou de Bataafse Republiek weleens snel dichterbij kunnen komen, want het huidige politieke stelsel staat op instorten!

  Like

 7. Ja Ger en dan vergeet je nog dat Willem ook Graf von Schwalenberg is,dankzij de {weliswaar arme tak). van de Lippes (opa Benno en zijn illuster voorgeslacht)Ik viel bijna van mijn stoel toen deze titel nog werd opgenoemd bij zijn trouwen! Dat moet je toch durven. De Lippes waren roofridders van het ergste soort,die omstreeks 1300 brandschattend en plunderend rondgingen en het mooie stadje Schwalenberg verwoestten en de titel van graaf inpikten. Het recht van de woesteling. In 1700 is Schwalenberg gerestaureerd en als mini-stadje heeft het altijd gefunctioneerd tot een jaar of tien terug. Nu is het aan het verkommeren dankzij het weer en de economie.Een en ander kan niet meer uit en de boel verweert helaas.

  Maar wij hebben het al druk genoeg met Nederland, die uitgewoonde hoer met builenpest……

  Like

 8. Pingback: Willem de Zwijger als standbeeld in Dordrecht ontmaskerd | HERSTEL DE REPUBLIEK

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.