“KONING” EN RESERVE-KONING?


Als u nog eens een ranzig stukje “journalistiek” wilt lezen, dan hebben we er hier nog één voor u.Klik razendsnel op de link, want lang duurt deze geestelijke vervuiling van Herstel de Republiek® niet, dat beloof ik u

http://nos.nl/artikel/2128365-premier-vaker-in-vaarwater-van-de-koning.html

Afgezien van de beschimmelde ranzigheid van een dergelijk ongevraagd misbakseltje, is het welluidende slotakkoord wel besteed aan de doorsnee volger van de door ons betaalde staatstelevisie:

Ons staatsbestel eist immers dat zij naar buiten toe altijd één lijn trekken. En de koning heeft één groot voordeel: zijn houdbaarheidsdatum is groter dan die van een premier.

Het wordt de doodnormaalste zaak gevonden dat een kleinzoon van de SS-er Zur Lippe B. hier een kennelijk langere houdbaarheidsdatum heeft dan willekeurige gekozen politici. Zijne Overbodige is het symbool van de “eenheid van natie en staat”. Je moet maar durven, als “journalist”.

De meest achterbakse familie van criminelen in Nederland levert hier standaard het staatshoofd, maar, nee hoor, “géén politieke invloed”. Alsof dat nodig is! Voor het gemakl vergeten we maar weer even dat Zijne Sportminnende Overbodigheid hier alle wetten moet tekenen, alle rechters benoemt, hoofd van de regering is, opperbevelhebber van de strijdkrachten, groot-aandeelhouder van talloze multinationale ondernemingen, meestal met zwaar milieubelastende activiteiten.

Onschendbaar, dat zijn ze ook nog! Alles glijdt van hun schouders af, beschermd door een laag middeleeuwse teflon: onschendbaarheid. Het is ongekend, ze zijn zelfs immuun voor aantijgingen, beledigingen en “majesteitsschennis”. Hunne Verhevenheden lachen u iedere dag uit – en voornaam, deftig belángrijk dat ze doen! Zo!

En ze blijven zóóó gewóóón – wat een belangeloze helden zijn het toch!

Voor het gemak vergeten we dan ook maar, dat er geen belasting wordt betaald, de hele familie gratis in gigantische paleizen woont,gartis reist en verblijft in het buitenland, maar nee, hoor, van “status” moet hij niks hebben, volgens de goed ingevoerde “journalist”.

Hij weet godver… niet eens hoe je het moet schrijven, hou nou toch op!

Hij is mooi

In de republiek sneuvelt als eerste de staatsomroep (“Hier Radio Oranje!”) wegens misleiding, leugens, bedrog en verkwisting van belastinggeld. Het personeel wordt gearresteerd en iedere leugen wordt bestraft met een zware werkstraf. Opsodemieteren mogen ze van mij ook.

En als de “koninklijken” menen hun deftige bek open te moeten trekken, dan is dat alleen nodig om een DNA-monster af te nemen. Men heeft immers nergens een mening over?

15 gedachtes over ““KONING” EN RESERVE-KONING?

   • Heb het artikel vereeuwigd en gaat wel weer verder rond gestuurd worden.

    En Jeanine, je kan niet altijd pure liefdevolle gedachten hebben. Het bestaat zelfs niet. Dat willen ze met Mind-Fulness ook al op de basisscholen doen. Onze kinderen heb ik het kunstje geleerd om aanwezig te zijn maar niet mee te doen.

    Het is momenteel een kunst om in twee werelden te leven. Als je dát kunt dan houdt je dat in balans.

    Like

    • @Ezra70 Dank. Een scherpe constatering maar waar. Zou Nietzsche zonder meer beamen. Dat kunstje moeten we allemaal leren. Als je nog tips hebt… gewoon ze het uitleggen en zeggen hoe ze dat toneeltje moeten spelen?
     Groet,
     N.

     Like

 1. Pingback: “KONING” en reserve-koning? | Silvia's Boinnk!!!

 2. Mooi verwoord, administrator!
  De staat mag ook straffeloos uitbesteed moorden, roven ect.
  Er komt een tijd, dat soort mensen o.a ook de paust, rabi en iman enz… verleden tijd zijn.
  Weg ermee!

  Like

 3. Het echte nieuws is natuurlijk van Agt. ergo: dat de Koning een onmiskenbare oorlogsmisdadiger vandaag nog een hartelijk de hand schudde – de Staatspropaganda er met de (k)neus bovenop, zo in ut acht uur nep-nieuws.

  Laat ze op het (gecontroleerde) media park in Hilversum dit eens goed bekijken, en tot zich doordringen:
  https://www.youtube.com/watch?v=arxVcmNV99A (niet geschikt voor lange tenen, noch hysterische haatzaaiers!)

  Like

  • De namen Willem Alexander zijn al een aanfluiting.
   Die BolleBierdrinker is geenszins familie van de koningen Willem I, II en III.
   Maar Bea met Benno zijn ras oplichters.\
   Dus werd aan die Dombo de namen Willem en Alexander gegeven.
   Om verwantschap met de Oranje Naussaus te suggereren.
   Een verwantschap die er helemaal niet is.
   Want Bea en Willy hebben net zoveel koninklijk bloed als de eerste de beste Nederlandse putjesschepper

   Like

 4. Dat de lift bij WA niet tot de bovenste etages komt, doch slechts halfweg, is algemeen bekend, dus als Mark (ik vertrouw hem wat zijn sexueele geaardheid betreft nog steeds niet) de taken van die parasietenfamilie over neemt, dan betekend het dat hij hem(WA) wilt beschermen van idiote uitspraken e.d. Maar waarom is Mark dan pro monarchie?

  Like

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.