LEZEN
BANKFRAUDE

ABN-AMRO MOET GEPRIVATISEERD WORDEN

Aan het begin van de openbaarmaking van de wereldwijde bankfraude – nu crisis geheten – in 2008, kwam het consortium Fortis Bank – Bank Santander – Bank of Scotland zwaar in de problemen door de loden last van ABN-AMRO bank, die enige tijd daarvoor was overgenomen voor veel te veel geld.

Het was zelfs zo erg, dat de Nederlandse Staat het stuk ABN-AMRO terug moest kopen om een ramp te voorkomen. De ramp bestond er in, dat klanten massaal hun tegoeden kwamen opeisen. De vrachtwagens geld vanuit de Europese Centrale Bank konden de vraag bijna niet meer bijbenen.

We weten hoe het is gegaan: minister Wouter Bos moest ingrijpen ( “Ik neem die tent over…” hoor hem eens….), maar heeft waarschijnlijk nooit geweten waar de klepel heeft gehangen. De Commissie de Wit, die ons aan de neus probeert te hangen, dat er werkelijk over de prijs is onderhandeld, zijn medeplichtig aan het verhullen van de waarheid. Op bancair niveau wordt de prijs vastgesteld en hoe de splitsing wordt gerealiseerd. Het er op volgende “spannende toneelspel” is een farce. De “Olieman” van het kabinet Balkenende voerde dus alleen maar orders uit, want in zijn werkzame bestaan had deze salon-socialist nimmer de handjes hoeven laten wapperen. Zulke lieden zijn nuttig in de politiek, want ze willen dat graag zo houden. En als “accountant”, een evenzo overbodige private BTW-tak van de Belastingdienst.

Maar plotseling was de bank genationaliseerd en werd voormalig minister Gerrit Zalm aangezocht om leiding te geven aan allerlei reorganisaties. Binnen de kortste keren wist hij al schaterlachend te vertellen, dat de bank ooit weer moest worden verkocht, via de beurs of nog maar weer eens naar een dapper consortium. Privatiseren heet dat, bovendien moet dat met winst en de belastingbetaler wordt daar beter van. Privatiseren is het tegenovergestelde van nationaliseren, volgens het woordenboek.

PRIVATISEREN

De ABN-AMRO Bank is dus staatseigendom geworden en men laat ons geloven, dat wij Nederlanders daar dus met zijn allen aandeelhouder van zijn. Zonder stemrecht, maar dat is dan weer gebruikelijk in dit land. Wij vinden echter, dat er GEPRIVATISEERD  moet worden.

De staat als enig aandeelhouder is een  rechtspersoon (heel vreemd) en moet het eigendom overdragen aan IEDERE INDIVIDUELE Nederlander met geldig geboortebewijs en die ooit belasting heeft betaald. Dat is nu privatiseren. Het naar de beurs brengen van “de tent van Woutertje” is dat dus pertinent niet.

De taak van een bank is het opslaan van geld en het uitvoeren van betalingsopdrachten. Door het stiekeme goudsmid-principe (kwitanties op goud van een ander uitschrijven, zonder het in eigendom te hebben – oplichterij dus) is de rol van een bank verworden tot een economische entiteit, die niets produceert, alleen maar contraproductief afroomt. Het fabriceren van geld uit dunne lucht is daar een sprekend voorbeeld van.

Wij zien de taak van een bank geheel anders en wel zodanig, dat een geprivatiseerde bank tot algemeen nut van de bevolking kan dienen. Zonder winstoogmerk, uiteraard, de winst moet terecht komen waar arbeid wordt verricht. Een bank verricht géén arbeid, banken vernietigen arbeid door rente te heffen op niet-bestaand geld. Bovendien kan die rente alleen worden voldaan door extra geld bij te drukken om het gat te dichten. Dit “dichten van gaten” heet INFLATIE. De waarde van uw huis zou volgens stug doorgeleerde economen door de inflatie toenemen. Dit soort aperte leugens is gemeengoed geworden. Het is zo dat de waarde van uw huis gewoon hetzelfde blijft, maar u moet er meer papiergeld voor neerleggen. En dat is heel wat anders! Economen zijn op onze kosten klemgestudeerde oplichters, die zo snel mogelijk aan de productieve arbeid moeten.

GELDVERSCHAFFING

Onderzoekers beweren dat het onmogelijk zou zijn afscheid te nemen van de Euro. Hemel en aarde worden bewogen om ons zo angstig mogelijk te maken voor het onbekende. Alles stagneert, volgens die geleerden en wij verpauperen, isoleren ons land en zullen worden overgeleverd aan anarchie en chaos, in een land waar het licht dooft en de honger knaagt.

Daar is een aardig Engels woord voor: BULLSHIT.

Maar met het inwisselen van de Euro voor de Nieuwe Gulden moet er eerst echter iets anders gebeuren. Het installeren van een Nationale Volksbank. Eigendom van alle Nederlanders: de ABN-AMRO Bank dus. Deze bank, die van ons is, moet in staat worden gesteld twee hoofdtaken uit te voeren:

 1. Het bewaren van geld (opslagfunctie)
 2. Het circuleren van geld (distributiefunctie)

Bij de bewaarfunctie behoort ook het opslaan van de Nederlandse goudvoorraad, waarvan wij niet weten waar die zich bevindt en hoeveel het is. De Nederlandsche Bank zou dat wel moeten weten, maar banken liegen categorisch over onze goudvoorraden, ontkennen dat zelfs niet eens. De Nederlandsche Bank is gedegenereerd tot een filiaaltje van de Europese Centrale Bank en bij Bankwet van 1998 niet tot enig beleid meer in staat. Die DNB kan wat ons betreft worden geliquideerd, directie en personeel zou een goed heenkomen kunnen zoeken in Frankfurt door een open sollicitatie te schrijven.  ALLE Nederlandse goud hoort binnen de landsgrenzen te worden opgeslagen en beveiligd door een ultramodern bewapend en uitstekend getraind leger. Het uitbesteden van je landsverdediging is de absurditeit ten top en in onze optiek ondenkbaar, maar het gebeurt nu wél zo!

De distributiefunctie (in omloop brengen) is bedoeld om GULDENS uit te geven ten behoeve van economische activiteiten. Niet belast met rente. Want rente is het waarderen van lucht en leidt tot inflatie. Steeds meer papier voor dezelfde economische waarde. Een doodlopende weg, waarvan we de gevolgen nu aan den lijve ondervinden en als het niet wordt gestopt, met een dodelijke afloop. Om de zaak soepel te laten verlopen, kan iedereen zijn Euro’s inwisselen voor de Nieuwe Gulden: koers 1 : 1 – voor iedere Euro een Nieuwe Gulden. De bij de bank in opslag genomen Euro’s kunnen worden gebruikt om buitenlandse schulden af te lossen en waardevolle assets op te kopen. Ook de aan multinationals verkwanselde assets als olie en gas kunnen op die manier terug worden gekocht. Gas – water – licht moet geleverd worden tegen kostprijs + investeringsreserveringen. Een mooi voorbeeld is het Zeeuwse Delta Energy, eigendom van gemeenten en provincies. De (over)winsten gaan naar de aandeelhouders, in plaats van naar de gebruikers. Het systeem moet dus omgedraaid worden. Alleen de gebruiker moet “beter worden” van de nutsvoorzieningen, niet de ambtelijk faciliteerder.

HOE HET WERKT

Als nu een bedrijf een investering wil doen, kan dit bedrag renteloos worden verstrekt en op basis van de afschrijvingsperiode worden terug betaald. Alle geld is dan terug en weer uit circulatie, met als resultaat waardevastheid en inflatie naar het rijk der fabelen verwezen. Het beste voorbeeld is de manier waarop een huis kan worden gefinancierd volgens deze methode. Gesteld dat u een huis wilt aanschaffen van € = NG 100.000,- dan moet u NG 100.000,- lenen van de bank. Als het een nieuw huis is, heeft het een levensduur van 100 jaar, zodat u per maand NG 83,33 af dient te lossen. Na 10 jaar wilt u het verkopen en een koper geeft u er wederom NG 100.000,- voor. U heeft inmiddels nog een renteloze schuld aan de bank van NG 90.000,- welke u daarmee af kunt lossen en er nog NG 10.000,- aan overhoudt. De koper echter moet die NG 100.000,- in termijnen van NG 92,59 per maand aflossen aan de bank, immers ook die extra NG 10.000,- moet worden gefinancierd!

Rekent het u voor uzelf maar eens een paar keer voor, hoe de onmogelijke rentedruk een constante vlucht vooruit veroorzaakt. Geld met geld verdienen levert niets op, integendeel, het wordt steeds minder waard.

De ABN-AMRO BANK

Daarom moet de ABN-AMRO Bank worden geprivatiseerd en mag nooit worden verkocht aan een andere (private)  bankinstelling. Door het overnemen van deze bank is een prachtige mogelijkheid geschapen om de Nederlanders het heft in eigen hand te laten nemen. Waarom zouden we moeten betalen voor geld? Waarom wordt de factor arbeid bestraft, in plaats van beloond? Waarom denkt u dat de belastingdruk drastisch af gaat nemen, als er jaarlijks geen € 15 miljard meer terug naar de private banksector moet? We maken het onszelf nodeloos moeilijk door niets te doen en figuren als De Jager en Rutte door de wandelgangen van het Binnenhof te laten hobbelen en om geld te bedelen bij politici, die het doodeenvoudig van U zullen STELEN!!

Daarom moet de bank worden geprivatiseerd. Bij de burger onderbrengen dus, niet naar de beurs, niet aan een buitenlandse grootbank verkocht.

zalmgrieks

O ja, en ons nationale lachebekje Sr., de gechanteerde nep-bankier Gerrit Zalm, die moet straks echt aan ‘t werk, maar liever niet bij een bank of al”s “dienaar des konings” – hij heeft ons al bakken met geld gekost, dat ventje.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Een interessante LINK: http://holland4mpe.wordpress.com/2012/04/25/onze-doelstelli/

Reacties

11 gedachtes over “ABN-AMRO MOET GEPRIVATISEERD WORDEN

 1. Aardig, maar niet onbelangrijk, detail is dat zowel AA áls Fortis hun roots hebben bij de oranje kliek…. AA was ooit de Nederlandse Handelsmaatschappij opgericht door koning Willem I. terwijl Fortis bank En de Generale Maatschappij werd in 1822 opgericht door….. Koning Willem I als de Algemeene Nederlandsche Maatschappij ter Begunstiging van de Volksvlijt, de voorloper van Fortis.

  Geplaatst door Esculentum | 26 april 2012, 14:44
 2. Wilde net voor ik dit las mijn kleine groei spaarrekening bij ABN-AMRO opheffen en overplaatsen naar mijn andere bank. (niet Fortis)

  Geplaatst door Frans J. M. Hendriks | 26 april 2012, 14:53
 3. Wat een bananenmonarchie is het hier, dan liever maar een bananenrepubliek,dan hoef ik niet tegen een godspersoon aan te kijken!

  Geplaatst door Rots | 26 april 2012, 20:50
 4. De Magische Cirkel.
  ‘Ik doe weinig anders dan liegen’.
  Schering en inslag.

  http://www.nrcnext.nl/columnisten/2012/04/26/de-magische-cirkel/

  Geplaatst door Pauletta | 28 april 2012, 01:21
 5. Dit is op modilanto herblogd.

  Geplaatst door modellanti | 1 februari 2015, 00:04

Trackbacks/Pingbacks

 1. Pingback: ABN-AMRO MOET GEPRIVATISEERD WORDEN | STOP DE OPLICHTING | Scoop.it - 26 april 2012

 2. Pingback: PENSIOENFONDSEN LEEGHALEN OM BANKEN TE REDDEN? « HERSTEL DE REPUBLIEK - 15 mei 2012

 3. Pingback: WIENTJES – RUTTE – HEERTS – ZE KUNNEN HUN LACHEN BIJNA NIET INHOUDEN | HERSTEL DE REPUBLIEK - 27 juni 2013

 4. Pingback: HET HEFFEN VAN BELASTING IS DE GROOTST MOGELIJKE ONZIN! | HERSTEL DE REPUBLIEK - 13 juli 2013

 5. Pingback: DE ABN_AMRO FRAUDE | HERSTEL DE REPUBLIEK - 24 augustus 2013

 6. Pingback: HOERA!! KASGELD WORDT ILLEGAAL | HERSTEL DE REPUBLIEK - 24 mei 2015

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

WAT WILT U BETALEN VOOR EEN JAARGANG “Nieuw Nederland Post”?

CONTACTKALENDER

april 2012
M D W D V Z Z
« mrt   mei »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Vul hier uw E-Mail adres in en ontvang een melding van een nieuw geplaatst artikel

ARCHIEF

RUBRIEKEN

Hits vanaf 1 maart 2010

 • 4,723,717 hits

STATCOUNTER

wordpress statistics
Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 713 andere volgers