IKEA – KEER JE DUBBELTJE NOG MAAR EENS OM


Grote multinationale ondernemingen zijn in staat om ons de beste prijs/kwaliteitsverhouding te bieden. Althans, daar lijkt het op, want de groten worden steeds maar groter en de kleintjes verdwijnen.

Ikea-Group

Van supermarkten tot kledingzaken, van restaurantketens tot meubelzaken. Meubelzaken zoals bijvoorbeeld het Zweedse IKEA, een mega-concern met 123.000 medewerkers en € 23 miljard omzet per jaar wereldwijd. Winst voor belastingen € 3 miljard en die winst valt in ….. Nederland, mooi zo, dan is de helft voor de Nederlandse schatkist….. toch? Het zit ietsje anders. Het moederconcern is namelijk enige jaren geleden verhuist van Zweden naar Nederland, ondergebracht in een belangeloze stichtingsvorm, zodat 0,0% van de winst aan de fiscus behoeft te worden afgedragen. Zo regelt de Nederlandse staat dat met de “Grote Jongens”, de kleintjes leggen het loodje en worden systematisch uitgeroeid. Zonder zwart geld zal er geen bedrijf meer overeind komen en de multinationals sluizen alle zwarte geldmiddelen het land uit. De Staat moet blij zijn met de loonstroken, die het voor de helft afroomt en de rest via de btw aan de pomp en bij…. dezelfde Grote Jongens. Anders gaan ze weg. En staan er miljoenen op straat.

En wij zijn maar eenvoudige goedgelovige sukkels……

./..

DE IKEA SUCCES-FORMULE

De oprichter en eigenaar, Ingvar Kamprad woont in Liechtenstein en dat is niet vanwege de hoge belastingdruk in die regio met ijle lucht. Tien van zulke jaren en de directeur-grootaandeelhouder zit op een berg belastingvrij geld van € 30 miljard en met een rente van 5% per jaar, is dat een jaarlijks inkomen uit rente van € 1,5 miljard, ruim voldoende om maandelijks de tuinman voor te laten komen. Uiteraard geeft hij, net als al die andere grote jongens gul aan goede doelen, via zijn stichting, ongetwijfeld. Als we niet uitkijken, gooien wij als Nederland er nog fiscale faciliteiten achteraan!

Maar ondernemers steken hun nek immers uit en dat risico moet vergoed worden, zegt u dan. Dat zeggen wij ook, maar niet belastingvrij. En zeker niet meneer Kamprad van het IKEA concern. Hoe groter zijn succes werd, hoe meer berouw hij toonde over zijn verleden en hoe vaker hem vragen werden gesteld hoe vergeetachtiger hij werd. Dat verleden is nog steeds duister en duister genoeg voor de Zweedse geheime diensten en politie om dossiers over de man bij te houden.

Vorig jaar verschenen in de Britse Daily Telegraph en de Russische Pravda  verhalen over deze Zweedse “successtory”. Kamprad die als 17-jarige sympathiseerde met de nazi’s in Zweden, lid was van de Zweedse Hitlerjugend, het staat de man nog maar amper bij. Wel weet hij te melden dat na het einde van de Tweede Wereldoorlog hij berouw had wat hij (eventueel)  verkeerd had gedaan. Van de weeromstuit identificeerde hij zich en daardoor ook zijn onderneming met de beweging van 1968. Iedereen, die daar aan had meegedaan, kocht vanaf dat moment voornamelijk nog IKEA spullen. Wie voor vrede, vrijheid en mensenrechten is, koopt sindsdien bij IKEA. Logisch.

Dat het concern intussen zijn onstuimige groei nauwelijks zelf nog bij kon houden was ook wel duidelijk. Alle registers moesten open om de omzet omhoog te jagen. Ondanks alle berouw van de nazi-episode heeft de heer Kamprad in de voormalige DDR in meer dan 60 fabrieken zijn milieu-vriendelijke spulletjes laten maken met behulp van slaven-arbeid. Politiek gevangenen door de Stasi aangevoerd en door IKEA uitgebuit.  Naar de grote baas nu beweert: “In het belang van de maatschappij, áls het al waar zou zijn”.  [LINK BE Nieuws]. Welke maatschappij zegt hij er niet bij. En zijn geheugen dreigt hem ook hier weer in de steek te laten.

Ook kan hij zich nog maar nauwelijks voorstellen, dat hij ooit een rechts-radicale Neo-nazi beweging in Zweden heeft gefinancierd. Het moet in een vlaag van gulheid zijn gebeurd, blijkbaar.

Van tijd tot tijd heeft met name het IKEA concern te maken gekregen met bommeldingen en aanslagen. Het leek hier telkens om afpersing te gaan. Hoe het allemaal precies zat komen we ook niet te weten. Of is IKEA in het bezit van een soort privé-legertje om de “schwung” er een beetje in te houden? Soort van zieligheidsoffensiefjes, afgekeken van de “koninklijke” familie in gastland Nederland?

De Ikea succesformule geeft een nare bijsmaak en ruikt naar bloed, zweet en tranen.

CONCLUSIE

We hebben geen bezwaar tegen een succesvol ondernemer die bewezen heeft berouw van zijn misstappen te hebben, met name zijn zogenaamde jeugdzonden. Maar de hardnekkigheid van ’s mans latere afwijking naar rechts in combinatie met pure uitbuiting geeft zwaar te denken.

Het redactiekantoor is niet ingericht met IKEA meubilair, we hebben het moeten doen met tweedehands spul uit de 50-er jaren: Zweeds staal waarschijnlijk. Overgebleven van de miljoenen tonnen Zweedse staal-leveranties aan Nazi-Duitsland. Voor huishoudelijke artikelen…..

Na deze berichten te hebben gelezen komt hier dus ook geen rotzooi van IKEA meer binnen.

De grote jongens worden groter. Daarbij worden met behulp van overheden de kleine zelfstandigen uitgeroeid, tot het monopolie is bereikt. De kleine zelfstandige vakman, Jan Piet de Meubelmaker moet na zijn faillissement compleet kapot gewerkt de WAO in en na een echtscheidingstraject, een driedubbele postwijk lopen. Om zijn oude belastingschulden af te lossen. Bij zijn zoon Piet, hier om de hoek, laten we nu de meubeltjes maken. Kost veel en veel meer dan bij het grote IKEA, betekent dus dat we langer moeten sparen.

Jan Piet de Meubelmaker betaalt belasting, de multimiljardair Ingvar Kamprad niet. Laat hem maar fijn oprotten zeggen we dan zo diplomatiek mogelijk. Laat hem maar eens een gezwind soepele afdaling nemen in Liechtenstein.

Dit is actiepunt vijf en dit is ook wat we bedoelen met een zelfvoorzienende werk- en natuurstaat.

Het verschaffen van het soort belastingfaciliteiten die de Grote Multinationals ten deel vallen, is op deze manier loepzuivere concurrentie-vervalsing.

77 gedachtes over “IKEA – KEER JE DUBBELTJE NOG MAAR EENS OM

 1. zeer kwalijk te nemen dat die grote bedrijven, de ‘ kleintjes letterlijk wegspoelen’
  Het enig antwoord HIEROP is; sociaal co`opereren.(gisteren bij Tegenlicht te zien-zeer interessant)

  Like

 2. Zit je hier ook al te stangen Fox? Hoeveel nick namen heb jij eigenlijk? Moet ik de pianist openbaren?

  Ik weet je doet aan kick boxen.En ergens geloof ik dat niet. Want iemand met een sporthart vanuit het Oosten van de wereld, doet zoiets niet Maar echt kerel. Ik heb het met je gehad. Overal waar je komt. Op welke site of forum dan ook. Laat je een spoor van vernieling achter. Ik weet met hoeveel jullie zijn. Allen komend uit de kerk. Streng gereformeerd.

  Doe eens aangifte tegen mij. Zodat ik je in je gezicht mag spuwen.

  Ik weet dat er bepaalde mensen op zoek naar je zijn. Linkse mensen. Ze willen graag informatie over jou. Moet ik het geven? Of laat je deze site met rust?

  Like

 3. Wat ik bedoel te zeggen is dat je tegen de regentenpartijen in moet stemmen omdat zo’n 80% van de bevolking gaat stemmen. Als je de regentenpartijen de beslissende klap toe kunt brengen,is sowieso de machtsbasis onder de familie Amsberg weg. En stem dan op een tegenpartij, zijn we tenminste iets opgeschoten. En dat hoeft niet per sé de dierenpartij te zijn,alhoewel Marianne Thieme wel haar woordje kan doen!

  Als er een begin is, de Kamer wordt ondersteboven gekeerd ,het cda is zo groot als Groenlinks nu en de pvda zakt verder weg en Rutte’s Waterloo is in zicht dan kunnen de anderen hun eisen op tafel leggen.En de PVV maakt zelf niets klaar,maar heeft wel de boel in de tang. Voorlopig.

  Wilders is geen republikein natuurlijk,want toen hij aantrad begon hij met te zeggen: Mijn partij en ik stellen ons vierkant op achter het huis van oranje-nassau,iets wat hij helemaal niet had hoeven zeggen maar de slijmjurk eet van alle walletjes. Testend en uitproberend wat hem stemmen oplevert. Dus alleen daarom is hij niet geschikt.

  Stem TEGEN, VERZWAK DE MACHTSBASIS. , meer zit er voorlopig nog niet in.Maar het kan natuurlijk zo veranderen als de EU uit elkaar valt en de euro,de olieprijzen,de failliete landen de omvallende banken , de werkloosheid en de voedseltekorten alles meeslepen…..
  En uit die chaos iets goeds tevoorschijn komt. Al zal dat ook wel weer anders gaan dan wij nu kunnen bedenken.
  Want de jongere generatie is gewend om bij de dag te leven,pragmatisch te zijn en bepaald niet gewend om de geschiedenis van het verleden te bestuderen en daaruit gevolgtrekkingen te maken. Ik zie ze dat nog niet doen.
  Het zal hun nieuwe geschiedenis worden en hopelijk maken ze de goede keuzes.

  Like

  • Men tracht ons slechts bang te maken met doemscenario’s .
   We hebben al gehoord het licht gaat uit als we niet bij Europa zouden gaan.
   Nu horen we dat we niet uit de Euro kunnen en teruggang naar de gulden massa’s geld kost (voor wie)
   Ook horen we als Griekenland Failliet gaat dit 1000 miljard Euro gaat kosten.
   Welk nieuwe leugen komt er nog meer aan van het volledig corrupte tuig in den Haag( Geen één uitgezonderd)

   Like

   • Tom,

    Hoe meer ze liegen, hoe meer de waarheid naar boven komt, hoe meer mensen gaan inzien dat ze liegen.
    Het moment dat het feit dat we constant bedrogen, bestolen en belogen worden in het collectieve bewust-zijn komt komt dra dichterbij.
    Wij hebben niets meer te vrezen, zij die niet naar waarheid en liefde streven des te meer.
    Stay Human,

    La Vie.

    Like

   • Herinner je je het doemscenario 1999-2000, de “het licht gaat uit” eeuwwisseling met electriciteitscentrales, waterzuiveringsinstallaties, etc. etc. die zouden stoppen met functioneren, omdat computers het getal 20 niet zouden herkennen? Niets van gemerkt.
    En ook de dreigende waarschuwingen voor de Mexicaanse griep moordenaar, die hele volkeren zou vernietigen? We moesten ons allemaal onmiddellijk laten inenten, volgens oplichter Klink. Ben niet ingeënt, heb géén spoortje van griep gemerkt.
    Het resultaat van al deze leugens: Ik geloof helemaal niemand meer, die – al is het zijdelings – iets met welke overheid dan ook te maken heeft.

    Like

 4. Zolang ik het maar weet. En die vent uit………

  Dat ik deze site volg. Is omdat de toekomst van onze kinderen. Blijven lijden onder het verleden. Het veraad. Het verkopen van mensen als handelswaar. Men hoeft het niet met mij eens te zijn. Ik wil geen kontkruipers in mijn buurt.

  Ik wil mezelf zijn. Mijn eigen mening ventileren zonder rekenschap aan anderen. Gewoon mijn eigen mening.

  En een trol heeft geen mening. Tis stangen en misbruiken van meningen van anderen. Om gelijk stemmende mensen tegen elkaar op te zetten./ Dat is zijn doel. En genietend van zijn eigen levenswijze. Geniet die van het gekissebis van gelijk denkende mensen. En is zijn missie geslaagd.

  Ik stel 1 simpele vraag aan de trol. Wanneer houd je eens op?

  Pas als ik op je stoep sta?

  Like

  • Ow…kekke kerrit…uit alphen of zoiets haha…zou dat zijn echte adres zijn ? ? ….haha…hij is lache man…maar beleefdheid is wel gewenst…hij gaat wel te ver ja…

   Like

  • Bedankt Folkert Frans,

   Zolang de genetisch gemanipuleerde zaden nog wel groeien, zullen we gedwongen worden deze giftige troep te consumeren. De grond raakt door het gebruik van round-up en aanverwante rotzooi, binnen de kortste keer volkomen onvruchtbaar.
   Dan zullen de gemanipuleerde zaden ook niet meer groeien en kunnen we zeker nooit meer terug naar de niet gepatenteerde natuur.

   En dan denken mensen er nog steeds aan hun stem uit te brengen in deze één-partijstaat.
   Je stem moet je laten horen en niet weggeven!

   Like

 5. Sinds wanneer zijn de Nazi’s Rechts???
  De juiste naam was Nationale Sozialistische Deutsche Arbeiters Partei.
  Ik zie Socialistische en Arbeiders samen dus het is Links.
  Lees Mein Kampf en je ziet dat Hitler links was.
  Hij heeft de kinderbijslag ingevoerd en het ziekenfonds.

  Verder begrijp ik niet waarom Rutte zo wordt aangevallen.
  Hij is pas een jaar aan de macht en moet veel puin ruimen van de vorige regering.

  Bezuinigingen zijn niet te vermijden en waarom moeten de mensen die werken betalen voor mensen die weigeren te werken?

  Waarom krijgen Oost Europeanen uitkeringen?
  Als je werkeloos wordt dan kun je altijd naar een ander land verhuizen of terug naar huis gaan.
  100% AOW geven aan mensen die niet lang in Nederland verblijven is te gek voor woorden.
  En wie pleit daarvoor? De linkse partijen die zogenaamd op komen voor de arbeiders, de Nederlandse arbeiders.

  Like

  • Even voor de beeldvorming: wat is het verschil tussen links en rechts?
   Gezien in het licht van het resultaat, bedoel ik dan. Misschien heeft u daar een beter focus op dan wij hier.
   Rutte vallen wij niet aan, omdat hij “puin zou ruimen”, want dat doet hij namelijk niet. Gezien zijn rekencapaciteiten is dat ook maar beter. Rutte vallen wij aan omdat hij op moet donderen en met hem de gehele politieke inteelt-sekte die hier al tweehonderd jaar op onze zakken teert.
   Bovendien is dat ventje helemaal niet “aan de macht”, maar is hij een chique butler voor van amsberg. We praten hier nog steeds over de “regering van amsberg”, met kabinetschef Drs. Rutte, Leids Geschiedkundige.
   Ik ben benieuwd naar uw visie.

   Like

  • Alice, soms heb ik het idee dat iemand maar wat roept.

   Wat er tegen Mark Rutte is ,heeft de administrator al uitgelegd,maar misschien wilt u het nog even aangedikt zien:
   1. Mark Rutte vertelde in zijn verkiezingsprogramma te gaan voor een kleinere staat met een kwart minder politici en halvering van de ministers. Een leugen dus van Mark Rutte.
   2. Het ESB amendement is landverraad, maar Mark Rutte gaat dat tekenen. Landverraad Mark Rutte dus.
   3. Kansloze immigratie wil Rutte tot nul beperken. Een leugen, want jaarlijks komen er 120.000 allochtonen Nederland binnen.
   4. Immigranten krijgen de eerste 10 jaren geen uitkering. Wederom een leugen,vanaf de eerste dag krijgt de immigrant betaald en kost iedere asielzoeker tussen de 30.000 en 40.000 euro per jaar.
   5. 5. De VVD investeert 2,5 miljard in de kwaliteit van het onderwijs. Een leugen dus van Mark Rutte. 50.000 leraren demonstreerden vandaag omdat er 300 miljoen wordt bezuinigt op het onderwijs.Er wordt niet geluisterd door 150 stuks tuig in den Haag.

   Like

   • Toch moet gezegd worden dat VVD op 1 punt wel degelijk gelijk heeft n.l. momenteel is 1 op de 5 kinderen ziek, m.a.w. er mankeert iets aan. En dit is onmogelijk. Dit kan ook echt niet, want dan zou nederland nog “zieker’ zijn dan ale derde wereld landen bijelkaar. Feit is datAL die 1 op 5 kinderen een uitkering, een zogenaamd rugzakje krijgen,( de school in feite!) waardoor kinderen die wel degelijk een stoornis hebben, bijvoorbeeld Down, ernstig AANGETOONDE ADHD!!!, hersenschade ect. gekort gaan worden op hun rugzakje, omdat de buurjongen, wiens ouders beiden werken omdat zij zo nodig 4 x per jaar op vakantie moeten en de jongen dus onhandelbaar is en erg vervelend doet eigenlijk NIET opgevoed wordt!!! (want DAT is het is 60% van de gevallen!!) die buurjongen dus een ONTERECHT rugzakje krijgt!! DAAR zit het probleem!! Kinderen die onhandelbaar zijn, en meteen door een school hierdoor het predikaat ADHD opgeplakt krijgen (dit gebeurt bij de vleet) DIE krijgen dus ONTERECHT een rugzakje en DAT zou VERBODEN moeten worden en DAT is wat de VVD nu gaat doen. Probleem zit niet bij de kinderen maar WEL bij die OUDERS die vaak te lui, gemakzuchtig zijn om die kinderen een echte opvoeding te geven. Dat valt ook niet mee. Bijvoorbeeld in turkse of marokaanse cultuur is het de “normaalste” (kuch kuch) zaak van de wereld dat als “papa” van huis is, de oudste zoon, op dat moment de “man” in huis is!! En DAT is het probleem, want ga jij dan maar eens als leraar tegen zo’n jongen vertellen in de klas dat hij moet opletten. Dat pikt zo’n knul niet, thuis is HIJ immers de man???!! Hij (van 10 jaar) verteld immers zijn moeder wat zij moet doen. en DAT is het probleem. En DAT kost o.a. de echte zieken geld! want zo’n knul krijgt ADHD op zijn hoofd, school blij krijgt ectra geld voor zo’n knul, terwijl het probleem THUIS is!! Ze mankeren niets!
    En DIT is wat van Bijsterveld en de VVD gaan aanpakken! Tja en dat doet de scholen verdriet. Tja…. moeten ze maar weer “meneer” en “juf” worden (aanpakken dus) inplaats van bijv. Jeroen en Els!! Misschien simpel gesteld maar het begint daar wel!

    Ik heb er jaren gelden midden in gezeten met mijn kind, die Down heeft, en geen PGB kreeg want ….. de pot was leeg. De hangjongeren die iedereen in het winkelcentrum lastig vielen winkels beroofden en mensen zomaar innelkaar ramden, DIE kregen PGB want ach…. ze waren zo zielig, konden niet mee op school, wwaren onhandelbaar, haaden zogenaamd adhd!! kenden vaak de taal niet, weg van hun homeland, ach ze waren zo zielig!! Maar…….. zij kregen PGB EN hun scholen, waar ze dus NIET kwamen. Ik heb destijds meegedaan aan vele onderzoeken hiernaar en er is verschrikkelijkk veel mee gerotzooid! En NU wordt DIT aangepakt door oi.a. van Bijsterveld. PRIMA! Had veel eerder moeten gebeuren.

    Like

    • Ja, het probleem is mede veroorzaakt door de privatiseringszucht van (ook) de VVD.
     Die PGB’s zijn ingesteld en tegelijkertijd schoten de bemiddelingsinstanties als paddestoelen uit de grond.
     Die bemiddelaars moeten ook een graantje meepikken en hoe kun je dat beter doen dan met de regels te sjoemelen?

     Jacqueline, die politieke hufters (over het hele spectrum) zitten jaar na jaar de door henzelf veroorzaakte problemen op te lossen.
     Laten we ons alstublieft niet blij maken met een dode mus, nu “de VVD eens iets goed wil gaan doen”?
     Je weet toch ook dat het geen flikker uitmaakt wie in “de regering van amsberg” zitten toch?

     We moeten terug naar de basis: een zelfvoorzienende werk- en natuurstaat met verantwoordelijke ouders.
     Sommigen zijn lui, sommigen zijn doodmoe, werk-werk-werk!! Weet je nog? Een stapje terug doen is een doodzonde, zo wordt ons aangepraat: groei-groei-groei!! Voor wie en voor wat?

     En dan hebben we het nog niet eens over het gedrocht “kinderopvang”, allemaal belastinggeld, de kleine ondernemer gaat er aan kapot en de grote jongens maken een dealtje met….de politiek natuurlijk, wie anders!
     De ouders van de, wat ik dan maar noem: “opgeschoten generatie”, menen met copulatie en geboorte hun klusje te hebben gedaan, denk ik soms wel eens.
     Vervolgens dient de staat de opvoeding maar over te nemen. Het lijkt verdomme de DDR wel!
     Problemen??
     “De overheid moet ingrijpen!!” Het ligt bijna iedereen voor in de mond bestorven.

     Like

     • U bedoelt en denkt in feite net als ik, het komt er alleen anders uit. Ik vind wel dat zij, (bijsterveld en vvd) nu EVEN boven het maaiveld uit durven te komen en zie: hun kop wordt er meteen afgemaaid!! Nu denkt iedereen ach en wee die arme arme leraren, de pot met die leraren die vaak niet eens tot tien kunnen tellen. Een flink pak op hun financiele donder! geven, en moet je ze gisteren eens horen krijsen in die Arena. Ze moeten bij hun managers gaan krijsen, die de kinderen onterecht aanmelden voor PGB DAAR moeten ze zijn.

      Like

  • Deze mensen hebben toch geen greintje zelfrespect als je de misselijkmakende en de als knipmesbuigende, strontvretende lakeien bij het optreden van La Pampa ziet.

   En dan ook nog tenminste drie auto’s voor de dochter van een oorlogsmisdadiger. In wat voor voor komkommerrepubliek leven wij eigenlijk?

   Like

 6. Voortbordurend op de reactie van de Administrator op de noodsprongen die verschillende (Spaanse) gemeentes maken, dat de mensen het beter anders hadden kunnen doen.
  Ik vind het tenminste al hoopgevend, dat er ergens in Europa nog iets wordt gedaan, buiten de belachelijkgemaakte opstanden van de Grieken.
  Hier wordt opkomen tegen het eindeloos uitkleden van het volk als werkschuw bestempeld.
  Soms worden er ludieke groepjes gevormd om te gaan demonstreren in Den Haag. Kunstenaars, leraren, ouderen.
  Maar dit moet groter worden georganiseerd. Het gaat nl niet alleen die groepjes aan, het gaat het hele volk aan, het volk van heel Eurpoa uiteindelijk. Kleine opstandjes geeft de ernst niet aan en werkt als een muggesteek.
  Kijk hoe ze de Occupy-beweging gewoon laten doodbloeden!
  Bonden en dergelijke laten zich nu ook enorm in de kaart kijken. Hebben jaren veel te hoge contributies geïnd, weinig gedaan (behalve als er een camera in de buurt was), en waar zijn ze nu? Staan ze vooraan om de arbeiders te mobiliseren?

  Bovendien vraag ik me af, hoe zit het met onze Republiek?
  Moeten we wachten op een staatsgreep of iets dergelijks? Die zal hier NOOIT komen.
  Het volk is op de eerste plaats te verdeeld en niet meer in staat om te handelen, geestdood én monddood, zo niet hersendood; niet meer dan zombies. We hebben allemaal teveel schulden. Opzet geslaagd!!!

  Dan is er !!plots!! de crisis. Wordt dat onze redding? Of krijgen we nu de genadeklap?
  Wat als deze ellende nu eens mensen eindelijk weé aanzetten tot opstand?
  Hoe moeten we dat doen, waar te beginnen, hoe organiseren?

  Hoe zit het met een Republikeinse partij? Is dat toegestaan, kunnen ze dat weigeren?
  Als het moeilijk wordt gemaakt; is het dan mogelijk een soort schaduwpartij op te zetten?
  Mensen kunnen dan lid worden en is er al een achterban die weet wat de bedoeling is.
  Tussen de leden zitten zeker geschikte mensen voor allerlei functies zoals dat nodig zal zijn als de boel wordt overgenomen.
  Kortom; hoe beginnen we concreet?

  Like

 7. Pingback: NIEUWE NAZI-BANK GEOPEND: IKANO BANK UIT ZWEDEN « HERSTEL DE REPUBLIEK

 8. Pingback: IKEA is een ballentent | De Binnenlandsche Bataafsche Courant

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.