SHELL – TERREUR OP DE ANTILLEN


 

De vervuiler betaalt?

Curacao is een van de Antillen eilanden, waar politici graag op uw kosten even komen bijbruinen.

Ook de zichzelf “koninklijk” noemende familie van amsberg vertoeft er graag. Op uw kosten.

Blaatlakeien als Piet Hein Donner en Ineke van Gent maakten na hun bezoekjes publiekelijk gewag van de vreselijke corruptie en wantoestanden op de eilanden. Een afleidingsmanoeuvre, het overschreeuwen van de wijdverspreide corruptie in de Nederlandse politiek en het standaard gedweep met de “koninklijke” bende?  Saloncommunist/NS-commissaris/presentator/miljonair/blaaskaak Paultje Rosenmöller had er ook al eens een ei over gelegd en we weten inmiddels dat bij dát mannetje voor niks de zon opgaat: BETALEN ZÚLLEN ZE!

Het lijkt er verdacht veel op, dat er een en ander moet worden gecamoufleerd.  Maar dat moeten de eilandbewoners ook hebben gedacht en kwamen met een glashard antwoord op het soort aantijgingen van Haagsche allure.

Wie er namelijk ook graag zat, maar daar inmiddels ook al weer weg is, was Royal Dutch Shell met de ISLA-raffinaderij. Het investeringsvehikel van de “oranjes” bracht welvaart en geld in het laatje. Dat hebben de inwoners van het eiland geweten! Hier de rauwe werkelijkheid:

http://www.stichtingsmoc.nl/uploads/Fotos-vervuiling-Marchenabaai-door-Isla.pdf

SMOC publiceerde foto’s waarop te zien is hoe Isla zwavel en ander (chemisch) afval dumpt op de oevers van de Marchenabaai. De giftige stoffen worden regelrecht in het water geloosd in het Schottegat op Curacao en vervuilen zo de kusten en baaien, met alle gevolgen voor het koraal van dien. Shell vestigde hier aan het begin van de 20ste eeuw zijn grote petrochemische installaties, waar olie aangevoerd in tankers uit Venezuela werd verwerkt. Spoedig werd de naam “Isla” gebruikt voor het gehele Shell-complex. Humphrey Davelaar van Curacao zegt over de Nederlandse verontwaardiging: “Ik heb Ineke van Gent toen ook duidelijk gezegd dat ze op de Nederlandse raffinaderijen die de milieunormen schenden moet letten en niet op Curaçao”.

Het milieu schandaal op Curacao met de handtekening van uw staatshoofd, gefeliciteerd!

Zie hier de handtekening:  http://www.stichtingsmoc.nl/ 

De gezondheidsschade van de raffinaderij bedraagt 28 miljoen Euro per jaar en het aantal voortijdige overlijdensgevallen bedraagt minimaal achttien per jaar. Uit betrouwbare bron ter plaatse hebben we overigens ook vernomen, dat Shell jarenlang de lucht vervuilde en giftige stoffen loosde. Het werd op het eiland gestationeerde mariniers verboden om op twee bepaalde plekken rond de Shell te gaan wonen in verband met het gezondheids gevaar.

CONCLUSIE

Zoals gebruikelijk blijft het rond deze affaire muisstil en is de “koninklijke” familie even aan komen wippen om overal over te babbelen, maar niet over wat hun bedrijf daar heeft veroorzaakt en hoe ze de schade gaan vergoeden. Van amsberg en uit uit zichzelf spontaan betalen……in uw dromen. “De vervuiling met betrekking tot ISLA is een “koninkrijkszaak””?  Het oude “oranje”-truukje: Eerst de winsten opstrijken en als er letterlijk stront aan de knikker komt: KONINKRIJKSAANGELEGENHEID.

Dat zullen we nog wel eens zien, want dat gaan WIJ, burgers/belastingbetalers natuurlijk NOOIT betalen!

Voor niets gaat de zon op: de vervuiler betaalt!

 

19 gedachtes over “SHELL – TERREUR OP DE ANTILLEN

 1. En niet te vergeten het *afscheidscadeu* van de Shell, nadat ze in 1985 de raffinaderij voor het symbolische (afkoop)bedrag van 1 gulden hadden verkocht aan Curacao: het asfaltmeer, een groot meer met oliekraakrecidu, een onmogelijk goedje, waar nauwelijks nog iets mee te beginnen is. De Shell had eigenlijk of al die rotzooi zelf op moeten ruimen of destijds 10 tot 20 miljoen gulden moeten betalen voor de opruimkosten. Nu ligt het er nog steeds. Ter herinnering aan die goeie ouwe Shell tijd. Zo gaat dat met een koloniaal opererende multinational.

  Like

  • ik ken een bedrijf die met dat asfaltmeer al eerder aan de slag wilde,
   maar toen koos de plaatselijke regering voor een bedrijf (na een nachtelijk vermaak) dat er nooit wat aan heeft gedaan.
   Als onze oranje-monarchen of moet de regering dit doen nu eens open voor de dag komen,kunnen
   wij er mogelijk nog wel iets aan doen, want de situatie verslechtert ook steeds meer.

   Mvg. (eerlijke) leidervanhetland

   Like

 2. Pingback: SHELL – TERREUR OP DE ANTILLEN | Sp00kje Nieuws

 3. Overal waar shell komt is het trammelant en als je dan nog niet meegerekend hebt, waar ze nog aan de gang moeten, dan kun je je hart wel vasthouden!?
  Uiteindelijk wordt de rekening aan de burger gepresenteerd, terwijl ze hier zelf voor verantwoordelijk zijn!
  In dat geval is aan de aandeelhouders weinig of niks meer uit te keren

  Like

 4. Het is een grote schande dat de Shell Curacao afgescheept heeft met die hele verouderde rotzooi en de troep heeft achtergelaten. Als we met Kerst hare narigheid haar moralistische prietpraat weer horen, moet je even aan dat asfaltmeer denken en aan de wijken die onder de rook liggen en waar de kinderen sinds oudsher ziek zijn, van school weg moeten omdat het er zo stinkt, de huizen, erven, etc. zwaar vervuild zijn, etc. En hare narigheid zit lekker op haar dikke achterwerk in het Avila en heeft scheit aan de armen die daar wonen. Shame aan dat hele zootje moralisten die precies weten hoe anderen zich dienen te gedragen!

  Like

 5. Rotzooi en nog eens Rotzooi. Niet alleen de Shell is daar goed in.
  We hebben ook nog “wetenschappers”
  Er is al eens meer gesproken over de rotzooi die aan de injectievloeistof voor uw vaccinatie is toegevoegd. Tegen de Mexicaanse griep van het type H1N1 virus vond Ab Klink het noodzakelijk dat massaal werd gevaccineerd. De opzet voor depopulatie van de bevolking werd destijds al luid geroepen. De ongebruikte vaccins voor de Mexicaanse griep hebben Nederland 144 miljoen euro gekost. Als propaganda om u vooral in te laten enten werden de volgende soortgelijke filmpjes verspreid. Zie: http://vimeo.com/32532175
  Wetenschappers hebben nu een variant van de vogelgriep UITGEVONDEN (Erasmus MC)
  Waarom? Wel het is niets anders dan het uitvinden van een biologisch wapen. Een wapen die alleen maar één doel kan hebben……… “DEPOPULATIE”.
  Zelf zegt het Erasmus Medisch Centrum hier het volgende over: Terroristen zouden de informatie mogelijk kunnen gebruiken voor het maken van een biologisch wapen.
  Het nieuw gevonden virus schijnt gevaarlijker te zijn dan het ebola virus en men gaat zeer voorzichtig om met de veiligheid van dit virus,welk onder geen beding vrij mag komen. U begrijpt dus hoe gevaarlijk dit WAPEN is. Depleted Uranium is er niets bij.
  Leest u zelf met welke propaganda u verwend wordt: http://www.refdag.nl/achtergrond/gezondheid/erasmus_mc_maakt_dodelijk_griepvirus_1_605539

  Like

 6. Ja Tom ik heb dit bericht ook zojuist op het Journaal gezien.
  Ik heb alle bioterroristen hun oren zien spitsen toen er door hoogleraar Ron Fouchier nog triomfantelijk bij werd verteld, dat het vrij eenvoudig was om het bestaande H5N1 vogelgriep virus om te bouwen. Slechts een paar mutaties in het virus-DNA en het was gepiept…
  Het laboratoriumonderzoek werd opmerkelijk genoeg uitgevoerd op verzoek van de Amerikaanse gezondheids autoriteit NIH.
  Klein vraagje. Waarom kon men dit niet in Amerika zelf?

  Robbert Dijkgraaf krijgt het weer druk om deze prestatie rond te bazuinen:
  “Nederlandse wetenschappers zijn erin geslaagd om het gevaarlijke vogelgriep virus H5N1 zodanig om te bouwen dat het gemakkelijk van mens tot mens kan overspringen.”
  Waarin een klein land weer groot kan zijn…

  H.h. bioterroristen opgelet, binnenkort volgt publicatie van alle details in een wetenschappelijk tijdschrift.
  Ondertussen wordt het jonge virusje door de makers zorgvuldig bewaakt in het laboratorium in Rotterdam. Dat zegt althans de voorlichter van het Erasmus MC, die overigens buitengewoon veel gelijkenis met Joris Demmink vertoonde. Maar dat zal wel toeval zijn!

  Overigens vind ik het merkwaardig dat niet meteen gezegd kan worden door de onderzoeker Ron Fouchier of het nieuwe virus wel of niet resistent is voor de virusremmer Tamiflu, waarvan we dacht ik nog 5 miljoen doses ergens hebben liggen.
  Dat lijkt mij namelijk een vrij eenvoudig testje!

  http://www.dokteronline.com/informatie/tamiflu/

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1128535/2009/03/03/Virusremmer-Tamiflu-verliest-grip-op-griep.dhtml

  Roel Coutinho en Ab Osterhaus zullen het weer druk krijgen…

  Like

  • Het gaat nog verder Paul.
   Prof. Jean-Pierre Petit,internationaal bekend astrofysicus en voormalig directeur van het CNRS, het grootste wetenschappelijk onderzoeksinstituut van Frankrijk,waarschuwde voor de nieuwe generaties vaccins,waarbij nanotechnologie zou kunnen worden ingezet en een (nano( chip aan het vaccin kan worden toegevoegd,waardoor via het satellietsysteem en uiterst geavanceerde computers de gevaccineerde mens overal controleerbaar en beïnvloedbaar is. Dus levende robots.Afgelopen jaar was de voorzitter van de raad van bestuur en CEO van Novartis (farmaceutisch concern), Daniel L. Vasella, aanwezig bij de Bilderbergconferentie…….. Toeval?

   Like

   • Volgens mij Tom leven we al jaren tussen massa’s robots!
    Hoewel, ik moet nu ook denken aan die grap van de spookrijder die na het horen van de waarschuwing over de radio, verbaasd uitroept:
    “Maar ik zie een hele rijbaan vol spookrijders!”

    Like

 7. Die Coutinho heeft het ook al druk met een rechtszaak tegen de huisarts Van der Linde. Maar er zijn ook al een aantal hoogleraren, die de dokter gelijk geven.

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4516/Gezondheid/article/detail/3009782/2011/11/02/RIVM-sleept-huisarts-voor-de-rechter.dhtml

  http://medischcontact.artsennet.nl/Nieuws-1/Nieuwsbericht/106079/Hoogleraren-achter-huisarts-Van-der-Linde.htm

  Volgens Van der Linde is het nog veel erger, citaat:

  Hans van der Linde heeft intussen laten weten dat volgens hem de belangenverstrengeling van Coutinho groter is dan gedacht. ‘Daarmee doel ik op zijn deelname aan Immuno Valley, dat een samenwerkingsverband blijkt te zijn, waarbinnen farmaceutische bedrijven een belangrijke positie innemen.’ Hij voegt daaraan toe: ‘Voor de goede orde zeg ik nog maar eens dat belangenverstrengeling niet (zonder meer) inhoudt dat iemand persoonlijk financieel belang heeft.’

  DUS:

  Met belastinggeld wordt gepoogd een integere opinie in de kiem te smoren. Die Roel is een lafbek en laat er zijn baas voor opdraaien. Van zijn leven kunnen ze niet aantonen dat de huisarts iemand zwart zit te maken, hij constateert alleen maar nuchtere feiten. Blaaskaken als Osterhaus en Coutinho misbruiken uw centen om de leveranciers van de rotzooi uit de wind te houden.

  Nederland moet snel op de schop, heel snel!

  Like

  • Probleempje, Gijs.

   De “onafhankelijk veronderstelde” rechter is benoemd door de grootaandeelhouder van Royal Dutch. De advocaat die je in de arm moet nemen, heeft de eed van trouw aan diezelfde grootaandeelhouder gezworen. Van de politiek hoef je ook geen hulp te verwachten. Bovendien wordt het een slepende bodemprocedure van jaaaaren.

   Volkstribunaal na de revolutie is de enige optie.

   Like

 8. Pingback: HET ORANJE OLIE-DOSSIER – DE FEITEN « HERSTEL DE REPUBLIEK

 9. Pingback: DIEDERIK SAMSOM LEUGENAAR « HERSTEL DE REPUBLIEK

 10. Pingback: GREEPEACE SPANT HET PAARD ACHTER DE WAGEN « HERSTEL DE REPUBLIEK

Uw bijdrage

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.