LEZEN
Uncategorized

PLUTONIUMFABRIEKEN

Ter attentie van Maxime Bilderberg Verhagen en zijn kernlobby, hieronder een uitspraak van iemand die wél iets heeft opgestoken van zijn studie………

“A nuclear reactor gives you electricity for maybe 20 or 30 years if you’re lucky, then you have plutonium forever.”

Dr. Gordon Edwards

DE REALITEIT.

 1. Kerncentrales zijn in oorsprong ontwikkeld en gebouwd als plutoniumfabrieken ten behoeve van kernwapens. Daarbij komt echter zoveel energie vrij, dat we dat kunnen inzetten voor de energievoorziening. Vandaag de dag produceren er meer dan 450 plutoniumfabrieken, wereldwijd;
 2. Het afvalprobleem van kerncentrales is geen probleem, als het in de grond wordt stopt en het daardoor aan de visuele waarneming wordt ontrokken;
 3. Het opwerken van het gebruikte uranium is levensgevaarlijk en peperduur. Het levert een terugwinning op van nog geen 5%. De 95% blijft een probleem van een halveringstijd van 240.000 jaar, maar wordt volgens de methodiek punt 2 “efficient” opgelost;
 4. Urenco is een opwerkfabriek, waar eerst allerlei inversteerders belangen in hadden, maar deze aan de Staat der Nederlanden hebben verkocht. Hoofdkantoor in London, CFO ene Friso van amsberg. Maandsalaris € 54.166,- Emolumenten niet bekend. Aantal gewerkte uren per jaar naar schatting 25% van een minimumloner die hard moet werken voor zijn geld;
 5. Raad van State (waarvan de voorzitter de moeder is van Friso van amsberg, CFO Urenco) heeft uitspraak gedaan, dat afgewerkt uranium “een waardevolle grondstof” is. Met name voor de wapenindustrie uitekend toepasbaar. En passant wordt daarmee ook weer een capaciteitsprobleem opgelost. In plaats van het onzichtbaar maken door het in de grond te stoppen, maakt men het onzichtbaar door het via laserbommen en kruisraketten in de woestijn te verspreiden volgens de diffusie-methode;
 6. In het geval van Borssele wordt alle opgewekte stroom geëxporteerd. De geplande nieuwe centrale wordt door Fransen gebouwd. Het verschaft werk aan maximaal 150 mensen en gaat € 5 miljard kosten.
 7. Terugverdienperiode van een kerncentrale is naar schatting 30 jaar. Na dertig jaar zijn echter de meeste kerncentrales nucleaire tijdbommen en moeten met de grootst mogelijke omzichtigheid en veiligheidsmaatregelen worden ontmanteld. Dat kost naar schatting € 1 miljard per exemplaar, mits het goed en zonder tegenslagen gebeurt.

De bouw van kerncentrales is een misdaad tegen de menselijkheid.

Het proces maakt onderdeel uit van de wapenlobby.

Wat vindt u: niks aan de hand, doorlopen maar?

./..

Reacties

5 gedachtes over “PLUTONIUMFABRIEKEN

 1. Kerncentralen zijn een schande voor het millieu en heeft alles te maken met geldverdienen. De opgewekte electriciteit kan met andere methoden vele malen goedkoper en millieubewuster worden waargemaakt.
  Friso was op deeltijdbasis directeur bij TNO Space. Daarnaast houdt hij toezicht bij de Belgische telecommer Telenet. Verder heeft de Friso belangen in het MRI-centrum en in de luchtvaartmaatschappij Wizzair. Friso verdient alleen al bij Urenco rond de €650.000 per jaar .
  Urenco is een Brits/Duits/Nederlands consortium dat uranium verrijkt. Het bedrijf lag jarenlang onder vuur van maatschappelijke organisatie als Greenpeace, omdat het slecht zou zorgen voor de opslag van het nucleaire afval . Het is nu geregeld,we stoppen het in de grond. Waar dat gebeurt is natuurlijk uiterst geheim,het kan zomaar naast uw deur zijn.

  Geplaatst door Tom Couzy | 17 oktober 2011, 10:05
 2. .@Administrator: Raad van State (Voorzitter moeke Friso van amsberg, CFO Urenco) heeft uitspraak gedaan, dat afgewerkt uranium een waardevolle grondstof is. Met name voor de wapenindustrie. (ja, daar is de fam.van Oranje schat- en schatrijk van geworden, dus die handel zullen ze blijven promoten. Wij Beatrix, koningin bij de Gratie Gods……. maar zonder enig gevoel voor het leed van anderen)
  Fidel Castro heeft meer verstand, hij waarschuwt de wereld om geen nucleaire wapens te gebruiken, het betekent het eind van alles

  Geplaatst door maartje le comte | 17 oktober 2011, 12:11
 3. Effe reageren op het gedoe met kernenergie;

  -Als er brand uitbreekt in de grote kolencentrale op de Maasvlakte dan gooi ik de kindertjes in de auto en gaan we kijken hoe de brandweer de fik blust.
  -Als er brand uitbreekt in de kern centrale Doel of Borsele dan gooi ik vrouw en de kindertjes (en de cavia) in de auto en rijden we heel hard de andere kant op om voorlopig nooit meer terug te komen.

  -Afgewerkt uranium (D.U.) kan je verwerken tot granaten of kogels. Deze kunnen vervolgens in een grote boog worden afgeleverd bij groepen mensen waar men toch al een hekel aan had (Palestijnen, Irakezen, Libiers, Afghanen, Serviers etc.) Als het weer vrede is hebben ze daar nog jarenlang een aandenken.

  D.U. is, zoals elke kernfysicus je kan vertellen, niet schadelijk voor de gezondheid.

  Afgevuurde/gelanceerde/ingeslagen/verpulverde en verbrand-tot-miniscule- diep-in-de-longen-dringende uranium deeltjes is munitie met D.U. wel erg schadelijk voor de gezondheid.
  (maar dat is pas na het afleveren bij de tegenpartij en daar hebben we het nooit over, dus formeel hebben kerngeleerden wel gelijk…).

  Geplaatst door Johan Doets | 17 oktober 2011, 19:17
 4. Die dat durven te promoten zijn de grootste criminelen die er rond lopen. Bij de CDA en VVD en PvdA zijn er voorstanders bij, omdat de heren allemaal door het kapitaal ( macht ) worden omgekocht. Voor deze mensen moet je respect hebben mooi niet, dat is het grootste tuig wat er is. Kijk maar in Irak, wat daar loos is schandelijk,dat die criminelen nog vrij rond loop lopen. Zo is het in alle lagen van de overheid!

  Geplaatst door Rots | 17 oktober 2011, 22:34

Trackbacks/Pingbacks

 1. Pingback: MALI: VRIJHEID, GELIJKHEID, BROEDERSCHAP EN VOORAL GOUD « HERSTEL DE REPUBLIEK - 21 januari 2013

Reageer op het artikel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

ARCHIEF

Vul hier uw E-Mail adres in en ontvang een melding van een nieuw geplaatst artikel

Hits vanaf 1 maart 2010

 • 3,760,877 hits

F_Counter

Flag Counter

STATCOUNTER

wordpress statistics

WAT HEEFT U OVER VOOR EEN JAARGANG “VRIJSTAAT POST”?

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 653 andere volgers