LEZEN
MIJN NEDERLAND

JAN DE QUAY COLLABOREERT MET “VAN ORANJE”

Sinds enige tijd zijn de dagboeken van Jan de Quay in de openbaarheid gebracht.

Bij lezing ervan slaat de verbijstering toe, hoe druk en volbezet een minister of minister-president met dat volstrekt overbodige “koningshuis” is. Meer dan de helft van de tijd wordt opgeslokt door gesprekken, briefwisselingen, overlegstructuren, noem maar op. Alles in het belang van de familie die hier niets heeft te zoeken, maar door hoog en laag wordt gezien als een “bindende factor voor het volk”.  Dit artikel sluit goed aan op het vorige, waarin we ten zoveelste male de dubieuze rol van onze “verzetsprinz” zur Lippe B. belichten en ons keer op keer verbazen wat er met de Nederlanders aan de hand is die deze “ontbindende factor”  tolereren én financieren.

Deze dubieuze familie zou een “bindende factor” voor het Nederlandse volk moeten zijn? Hun tweehonderdjarige gestolen historie doet anders vermoeden, mits het maar in de krant komt met het bekende prijskaartje er aan.

Hier kunt u via de officiële biografie kennis nemen hoe de door de Jezuïten opgeleide Jan de Quay in onze geschiedenisboekjes wordt gepresenteerd: zwaar gedecoreerd met van allerlei waardeloze prullaria van koninkrijkswege, het predikaat “verzetsheld” ontbreekt er nog maar aan: http://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_de_Quay en : http://www.historici.nl/Onderzoek/Projecten/BWN/lemmata/bwn3/quay

Om het dagboek te lezen moet men op de hoogte zijn wie de schrijver was, wat hij voor de geschiedenis heeft betekend en of een opportunistische instelling die wij van politici zijn gewend, ook bij hem in de genen zat. Op het blog van Gerard de Boer wordt een boekje opengedaan, die de geschiedenis onderwijzers in dit land maar liever dichtlaten, omdat het sprookje in stand moet worden gehouden. Een sprookje wat ons als onnozelen in een doolhof angstig en ook blij moet maken. Overbodige prietpraat laten we achterwege, leest u eerst de analyse van Gerard;  nergens anders op gebaseerd dan de nuchtere feiten, aangevuld met relevante achtergrond informatie.

DE COLLABORATIE VAN JAN DE QUAY 1940-1944

Als u dit heeft gelezen, dan zult u ongetwijfeld het Dagboek van de man met een andere bril op lezen, dan de gebruikelijk voorgeschreven  “oranje-getinte compleet met oogkleppen”.

Download vervolgens het document van het dagboek welke loopt van 1944 tot 1976 en huiver hoe men zich van hoog tot laag in allerlei bochten moet wringen om Wilhelmina, Bernhard, Juliana en in principe ook Beatrix op een kreupel paard te hijsen en te houden. Wij voorspellen u dat het met de komende Overbodige helemaal een fantastisch “dagboek” gaat worden.

DagboekenDeQuay

Wij zien met spanning uit naar wat uw bevindingen zijn en waarom u denkt dat hier te lande nog steeds een prehistorisch verschijnsel als  een monarchie wordt getolereerd!

___________________________________________________________________________________________________________________________________

Reacties

42 gedachtes over “JAN DE QUAY COLLABOREERT MET “VAN ORANJE”

 1. Weer blijkt maar weer eens dat er een grote kliek van mee-eters om de “uitverkoren” familie heen fladdert die er grootse belangen bij heeft het huis in stand te houden. Want ze bestaan enkel en alleen door hen die er belang bij hebben en het “klootjesvolk” dat niet slapen kan zonder sprookje !

  Geplaatst door Bert | 13 augustus 2011, 20:20
 2. Eigenlijk wel LOL om te lezen in De Quay’s uittreksel in welke bochten men zich wrong om de pek buiten de Paleisdeuren te houden. Een klucht, waar zo een soap opera van gemaak´t kan worden.
  De zoon van Mr. Van der Hoeven -‘Scheel Engeltje’-, Jan Willem, een dominee, nu woonachtig in Jeruzalem, heeft ook een belangrijke rol gespeeld op Soestdijk.

  Geplaatst door VSp | 13 augustus 2011, 21:24
 3. Nu voor mij deugt er geen ene politicus meer, dat gespuis heeft een flair of zij het buskruit hebben uitgevonden! Heel de regering en de ambtenaren die op belangrijke posten zitten moeten moven. Anders zie ik het met Nederland niet meer zitten, wat een gore troep van oplichters, die het zogenaamde lands belang moeten dienen hoe krijg ik het geschreven die onzin waar zij voor staan.

  Geplaatst door Rots | 13 augustus 2011, 21:55
 4. En dat allemaal na 5 jaar oorlog en een armoedige crisistijd vóór de oorlog. Nederland verarmd, de bevolking ondervoed, onvoorstelbare woningnood,slechte voorzieningen, geen voorzieningen voor de ouderen. En het hele bestaan draait om één familie, waarvan de leden stuk voor stuk ook nog zo gek als een deur zijn.

  En de onderkruipers die om hen heen scharrelen,bang en onderdanig, biddend…….
  En maar zwatelen met deze en gene over het gevaar,dat het koningshuis zou kunnen verdwijnen omdat de leden zich typisch gedragen.Ja wat wil je, een mens moet wel narcist worden als er zo tegen je wordt opgekeken.

  En dan te bedenken dat de burger ,sorry: onderdaan, zijn geld was ontnomen door de Noodwet van Lieftinck,dat nog jaren lang kleding,textiel,schoenen en andere basisvoorzieningen op de bon waren.
  En als troostprijs een oranjefeest op 5 mei,bevrijdingsdag. De echte helden dood en vergeten , de gesneuvelden,de weggevoerde joden,de hongerdoden. Maar het land kleurde “oranje” ter verheerlijking van de profiteurs,die een goed leventje hebben geleid in Londen en Canada.

  Wegwezen,amsbergers.
  En jullie krijgen niets mee. Deze keer nemen wij, burgers, ons rechtmatig bezit terug.

  Geplaatst door attie | 13 augustus 2011, 21:57
 5. Jan de Quay als premier is weer zo’n typisch voorbeeld van partijpolitiek.
  Tijdens de Duitse bezetting van ons land was hij regeringscommissaris bij het ministerie van Sociale Zaken. In een radiotoespraak noemde hij destijds werken in Duitsland “een vaderlandse plicht”, wat hetzelfde is als: Samenwerken met de bezetter. Landverraderstaal van de bovenste plank!
  Na de oorlog was hij tot 1959 commissaris van de koningin in N. Brabant. Als brave katholiek was hij lid van de KVP en toen in 1959 die partij de grootste werd mochten zij de premier leveren en dat werd de Quay vanwege zijn lange politieke ervaring. Drie hoeraas voor kleine Jantje die nu opeens een grote vent was geworden. Als je zijn dagboek leest weet je meteen met wat een geneuzel hij zich bezighield. De familie van Oranje kost ons niet alleen veel geld maar ook veel tijd…..altijd moesten er zaken worden recht gepraat en uit de wind worden gehouden, net als nu. Wat zal het opluchten als we een Republiek geworden zijn naar Zwitsers model, dan krijgt de regering eindelijk tijd om te ‘regeren’.

  Geplaatst door maartje le comte | 13 augustus 2011, 22:12
 6. Uitstekend artikel, wat weer eens duidelijk aangeeft hoe verrot dit nep k…huis in stand wordt gehouden.

  Geplaatst door Tom Couzy | 13 augustus 2011, 22:17
 7. P.S. Ik heb het Dagboek van de Quay naar diverse adressen verstuurd, in de hoop dat een woedende en kritische journalist de knuppel in het hoenderhok gooit! En ik heb de VPRO gevraagd om een dramaserie hiervan te maken (hoeft niet veel te kosten) de studeerkamer van de Quay en a look-a-like en wat documentaire beelden van de betreffende familie. Als antidotum tegen het verwerpelijk charme-offensief van de vermeende oranjes ,op onze kosten namelijk via de publieke omroepen.
  En de VPRO zwijgt, waar ze eens heeft geroepen, nee gekrijst, de stoelen vielen om in de studio na de indianendans toen het bericht kwam dat bernhard betrokken was bij de Lockheed Affaire.
  Het kan verkeren, zeide Bredero al.

  In een van mijn boeken trof ik ook nog wat aanvullende info over de liefjes van Bernhard, maar dat zet ik dan wel bij het betreffende artikel.

  Geplaatst door attie | 14 augustus 2011, 13:17
 8. En het verontrustende is dat de premiers na hem allen de zelfde politiek aanhielden (ook de huidige), beschermen van de illegalen op paleis Noordeinde! Wat een zooitje ongeregeld!

  Geplaatst door Ger de Vries | 14 augustus 2011, 13:22
 9. Dank zij het grootste kwaad, volgens de elite, maar het grootste goed voor de bevolking, komt steeds meer op internet. De ouden zullen verdwijnen met hun gehersenspoelde denkmanieren.
  Maar de jongeren zullen steeds wijzer worden en uiteindelijk worden de waarheden, zonder vooroordelen van de gehersenspoelden, boven water komen. Of het nu lang duurt of kort, hangt af van onze jeugd. Zij zullen deze misstanden van de old boys, de elite niet meer accepteren.
  Daarom WA zal nooit op de troon komen.
  Met zijn hersens als slablaadjes.
  En als ik zie in welk tempo de tijd veranderd, zal ik het niet vreemd vinden als de volgende 2 jaar cardinale veranderingen komen t.g.v. onze jan modaals, die hard gewerkt hebben en een wereld in vrede verdienen.

  Geplaatst door ewm | 14 augustus 2011, 13:39
 10. Ondanks alle bekendmakingen en beschuldigingen wordt er in de media alles genegeerd wat op deze site geschreven wordt. We mogen de oranjefamilie uitmaken voor rotte vis, er wordt niet op gereageerd. Wil het stomme volk dan gewoon belazerd worden? Verbaal aanvallen heeft geen enkele zin. Zelf heb ik het idée, dat de een of andere omroep met grote bekendmakingen meer kan bereiken, maar wie en hoe? Over toestemming tot uitzending maar te zwijgen. Is dit nou gewoon het recht van de sterkste?

  Geplaatst door .Het is voor mij een raadsel, dat alles wat op deze site over de royals en deZorreguita's gepubliceerd wordt, door de media zo volkomen wordt genegeerd.Elke belediging, hoe zwaar ook, schijnt er niet toe te doen.Is dit ergens niet het bewijs, dat de waarh | 14 augustus 2011, 13:52
  • Wij maken die lui niet uit voor rotte vis, maar het enige wat we doen is het extra belichten van feiten die al lang en breed bekend zijn. Ze kijken wel uit om daar op te reageren.
   Omroep?
   We weten allemaal dat de omroepen staatsgerelateerde propaganda-instituten zijn. Volg de geldstroom en u bent snel uitgepraat. Als we uit arren moede dan zelf een omroep zouden gaan beginnen, moet je weer bij “de regering” langs voor een ether-frequentie. Geen beginnen aan.
   Er moet een verzetskrant komen.

   Geplaatst door Administrator | 14 augustus 2011, 14:02
   • Er is al wel een (maandelijkse) verzetsbrief. Meer dan 2100 abonnees, 46 bij aangesloten websites met ongeveer 6000 downloads per maand en tal van leden, die de nieuwsbrief in eigen kring nog verspreiden.
    Maar het vraagt enig geduld. “De Os ploegt langzaam, maar de Aarde is geduldig”.

    Ik heb op mij genomen om voor de septembereditie wederom de feiten achter Oranje kenbaar te maken en zal ook enkele URL linken daarin opnemen van deze site.

    Het Oranjehuis kan ook zomaar ineens instorten. Ik blijf hopen dat de beruchte “Stadhoudersbrief” boven tafel komt. Want dan gaan de zaken natuurlijk in een stroomversnelling.

    Geplaatst door Luuk van Dinter | 14 augustus 2011, 15:59
    • Citaat Luuk van Dinter: ‘Ik blijf hopen dat de beruchte “Stadhoudersbrief” boven tafel komt. Want dan gaan de zaken natuurlijk in een stroomversnelling.’

     Antwoord GdB:

     Dat is nog de vraag, aangezien er aanwijzingen zijn (en dus niet valt uit te sluiten) dat Bernhard bij zijn bezoek aan het Witte Huis in Washington op 24 april 1942 (is ook de datum van de ‘stadhoudersbrief’) de bewuste brief op instigatie van Roosevelt c.s. geschreven heeft met heel andere bedoelingen dan doorgaans beweerd wordt. Zie ook:

     http://gerard45.bloggertje.nl/note/14076/bijzonderheden-over-de-'stadhoudersbrief'-van-prins.html

     Geplaatst door Gerard de Boer | 14 augustus 2011, 16:32
     • Geen enkel excuus Gerard
      Ook op instigatie van Roosevelt blijft Bernhard de landverrader en was uitsluitend uit op eigen belang en ondertekende hij maar ook Juliana de betreffende brief. Het was de CIA bekend dat Bernhard een NW7 spion van IG Farbe was die onder de leiding van Adolf Hilter Stadhouder wilde worden.Precies zo als hij in eigen belang onderkoning van Indië wilde worden. Nee wij kunnen geen enkele sympathie of excuus voor deze nazi en landverrader hebben. Laat de stadhoudersbrief maar komen en we hangen hem postuum.

      Geplaatst door Tom Couzy | 14 augustus 2011, 18:14
     • Prachtig feitenrelaas, Gerard, waarvoor dank.

      Geplaatst door Marlies | 15 augustus 2011, 08:45
    • Luuk, die “stadhoudersbrief” is er gewoon, waarom zou die er niet zijn? Er zijn mensen die hebben gezegd hem te hebben gezien, dus dan is het ook zo. Wij worden immers ook verondersteld te geloven, dat de zittende kliek van Willem I afstamt, toch? Alle reparatie- en noodwetjes ten spijt: er is nog steeds niets bewezen.

     Het zou kunnen zijn dat CIA of zelfs Roosevelt Benno heeft gedwongen die brief te schrijven om het met Hitler op een akkoordje te gooien, maar de vraag is, waarom hij dat dan niet gewoon heeft gezegd in plaats van te ontkennen? Bernhard is een categorische leugenaar, alles wat hij zegt heeft niets te maken met wat hij heeft gedaan. Hij zat hoog in de kliek onder de Rothschilds, net als Roosevelt, Stalin en Hitler, dat weten we zo langzamerhand allemaal wel.
     Iemand die flierefluitend de oorlog doorfladdert en in 1954 voor de elite de eerste Bilderbergconferentie mag organiseren, zit hoog in de boom. Dat feit alleen al maakte de man een staatsgevaarlijk sujet, naadloos doorgegeven aan zijn oudste dochter die nu hetzelfde venijn hanteert. Zelfs bij de Lockheedaffaire hebben ze hem het steekgeld niet afhandig durven maken: Gladio in “full-swing”: terreur in de polder.

     De denkfout die door sommigen wordt gemaakt is het feit dat onze “bondgenoot” Amerika ervan af heeft geweten. Maar dat maakt het landverraad van deze top-deserteur en a-morele nitwit nog steeds even strafbaar. Ik ben geneigd te zeggen, dat dit verraad dodelijk is voor het zootje wat er nu zit te parasiteren op onze kosten.

     We hebben al eens een riedeltje geschiedenis ten beste gegeven vanaf 1813 tot en met vandaag. Eén GROTE aaneenschakeling van constitutionele crises, draaien en keren, wringen en verdoezelen te bate van het “koninklijk” huis, zie De Quay. Een collaborateur met de Duitsers, inclusief die “van oranje”.

     Uitkleden en in de pendek het Kanaal opjagen in een verrotte Draeck, met de groeten van Nederland:
     Opgesodemieterd!

     Onze tijd komt nog……

     Geplaatst door Administrator | 14 augustus 2011, 19:54
 11. De escalatie komt als het homosexuele pedofiele verleden van Prins Claus in Afrika in de zestiger jaren en later voortgezet in Pinocchiobars duidelijk boven tafel komt. Maar alles is erop ingericht bij de RVD en andere monarchistische instituten om dit te voorkomen. Waarom zou er nog steeds geen toestemming zijn om een biografie van deze geliefde prins te publiceren?

  Geplaatst door gijs | 14 augustus 2011, 19:18
  • Dat is een heel goede vraag, Gijs!
   Daarom gaan wij hier binnenkort een eerste voorzetje geven: “Het weggemoffelde leven van Claus van Amsberg”.
   Tenslotte is deze “prins” de naamgever van de leverancierskliek van ons staatshoofd, draagt de regering zijn naam en wordt er door ons een heus fonds in het leven gehouden met belastingcenten.
   Een “antecedentenonderzoekje” zou dan toch wel op zijn plaats zijn, nietwaar?

   Geplaatst door Administrator | 14 augustus 2011, 19:35
 12. Geleidelijk komt er toch enige verandering in de weigering van NRC Handelsblad om enige realistische informatie over het koningshuis te publiceren. Zie hier een deel uit een recensie van Atte Jongstra over de biografie Sophie, Koningin der Nederlanden van Dianne Hamer, NRC Boeken van vrijdag 12 augustus:

  ”Er wordt wel eens geklaagd over het intellectueel gehalte van de Oranjefamilie. Met name Juliana en de huidige kroonprins Willem Alexander lijken geen parels die men graag aan ’s lands geesteskroon rijgt.

  Bekijkt men echter hun voorvaderen, dan mag Nederland nog in zijn handjes knijpen. Willem I was een autistische autocraat. Willem II bewees zich van jongs af aan als polyseksuele losbol die niet aarzelde land en vader te verraden om zichzelf op de Belgische troon te krijgen, en daarbij bracht hij het Oranjehuis nog op de rand van de financiële afgrond.

  Willem III kampte met drift op de grens van het gewelddadige. Hij mag dan in anarchistische kringen ‘Koning Gorilla’ zijn genoemd, wat Sophie over haar heer en gebieder vertelt komt ook aardig in de buurt: ‘Hij gedroeg zich als een waanzinnige’.

  Toen haar ter ore kwam dat Willem III zich weer eens bezondigde aan hoerenbezoek gaf ze opdracht de volledig bemande staatsiekoets voor de bordeeldeur te parkeren en te wachten tot de vorst naar buiten kwam.”

  Geplaatst door gijs | 14 augustus 2011, 20:07
  • De kentering komt als er algemeen wordt geschreven dat:
   1. deze familie door een dubbele staatsgreep (1813 en 1945) zich allerlei privileges heeft toegeëigend;
   2. deze familie niet van oranje (nassau) is, omdat ze niet kunnen aantonen, dat het staatshoofd afstamt van koning Willem I, hetgeen grondwettelijk is vereist;
   3. het aangetrouwde spul consequent van duistere en misdadige komaf is;
   4. er geen reden is om voor het beoogde staatshoofd en psychologische test te weigeren en zijn “scriptie” over De Gaulle openbaar te maken;
   5. waarom iedereen in dit land moet werken voor de kost, maar deze bende uitkeringstrekkers niet.

   Je kunt met het grootste gemak iedere dag van de week een zaterdag-editie van het NRC volschrijven, jaren aan een stuk.

   Helaas: het zal niet gaan, zonder de complete uitroeiïng van de lakeien-kaste er omheen.

   Geplaatst door Administrator | 14 augustus 2011, 20:17
   • Nog iets Gijs,wat nooit algemeen bekend is geworden:
    Het kistje van Alexander (Oranje)”
    Secretaris W.J.D. van Dijck bewaarde een stapeltje documenten van [wijlen] prins Alexander in een kleine houten kist met een hangslot, aanvankelijk in zijn woning boven de koninklijke stallen aan de Haagse Hogewal. Na veertig jaar zou het kistje aan het Oranjehuis moeten worden teruggegeven. De zin achter deze regeling is nooit duidelijk geworden, maar bevatte enig voor de “Oranjes” belastend materiaal. W.F. Dijck, zoon van de oud-secretaris, volbracht zijn missie in 1924. Hij stuurde nep-koningin Wilhelmina niet alleen het kistje, maar ook enige mappen papieren, waarvan alleen hij de inhoud kende. Ze waren “belangrijk en onthullend”, heeft hij in familikring gezegd.*”

    Bijbehorende noot:* = ‘Onder andere een verklaring van Prins Alexander dat Wilhelmina géén kind van Willem III kon zijn, omdat de koning een ernstige syfilis had. Deze was (en kon )niét behandeld.
    W.F. Dijck kreeg voor dit kistje het toen kolosale bedrag van Fl. 1000,-‘

    Geplaatst door Tom Couzy | 15 augustus 2011, 10:09
  • @Gijs , zie voor Sophie ,Willem III en het hele voorgaande gehalte:

   http://www.tomcouzy.web-log.nl

   Geplaatst door Tom Couzy | 14 augustus 2011, 23:25
 13. Ik heb ooit eens gelezen,lang geleden, dat het Sefton Delmer was die destijds bij hem was toen Benno de brief schreef en dat die hem heeft aangemoedigd.
  Dan moet dat in de biografie van Bernhard (door Klinkenberg) staan,maar dat boek heb ik niet in mijn bezit.

  Geplaatst door attie | 14 augustus 2011, 21:18
 14. @Attie, dat klopt Attie in het boek van Wim Klinkenberg.
  Hier nog wat opmerkelijke citaten van Wim: Bernhard vertoont veel belangstelling voor het nederlandse militaire apparaat en is daarbij vaak vergezeld door zijn broer Aschwin Wehrmacht officier en SSer!!!!! Aschwin maakte zelfs deel uit van het Brandenburg bataljon (besproken in dit forum) en was gelegerd tot kort voor de inval vlakbij de nederlandse grens. Verdacht nietwaar??? En het volgende:
  De Greet Hofmans-crisis,- daar zweeg men liever over. En toen het door toedoen van Prins Bernhard, Sefton Delmer en Klaus Jacobi van Der Spiegel in 1956 niet meer anders kon brandde men liever de getrouwen van Juliana af dan het kamp van de SS’er Bernhard en zijn dochters Beatrix en Irene. Journalist Wim Klinkenberg ontdekte wat vuiltjes in het militaire verleden van de aanstaande man van Beatrix en: hopla! de hele oplage verdween in de vuilnisbak

  Geplaatst door Tom Couzy | 14 augustus 2011, 23:39
 15. Administrator, ik heb “genoten” van uw méér dan uitmuntende de Quay artikel. Hartelijk dank daarvoor.
  Wat heeft die collaborateur een “werk” gehad aan die roofridders familie – een fulltime job.
  Zijn dagboek toont zonder pardon de ware aard van deze, soms morrelende, lakei.
  Ik BLIJF het me afvragen: ZO’N familie, ZULKE politieke collaborateurs – hoe lang kan het gros van het Nederlandse volk hier justificatie voor vinden?

  Geplaatst door Marlies | 15 augustus 2011, 09:17
 16. Tom het schijnt dat Panorama ooit 500.000 (goede,betrouwbare) guldens kreeg voor de oplage,die al in Oost-Groningen was en weer teruggehaald moest worden.Ik dacht toen nog dat de “oranjes”dit bedrag zelf hadden betaald.
  Maar ik was jong en naïef,hoe kon ik weten dat zoiets niet kon bestaan ……..
  Natuurlijk hebben wij dat betaald van onze nog lang niet riante inkomentjes.

  Geplaatst door attie | 15 augustus 2011, 11:42
 17. Quote: “…hoe de door de Jezuïten opgeleide Jan de Quay…”

  Als U echt wetenschappelijk te werk wilt gaan en U geeft blijk van grote speurzin kan je zo een zin niet klakkeloos insereren. Zoiets is dom.

  De Quay zat op het Jezuïeteninternaat Katwijk (De Breul) dat met het Aloysius, Canisius en Ignatius heeft behoord tot de voortreffelijkste onderwijsinstituten. Geen pater zonder academische opleiding!

  Dan de titel, waarbij je spontaan verwacht dat het (weer eens) zal gaan over de vermeende collaboratie van de Nederlandsche Unie. De geschiedenis heeft haar niet tot collaborateur bestempeld, doch dit maar terzijde.

  Geplaatst door J.A. Heitmann | 15 augustus 2011, 16:23
 18. U bent nogal vlotjes met een waardeoordeel. Voortreffelijk onderwijs?? In Nederland?? Als ik u was zou ik dat niet zo maar klakkeloos aannemen. Vroeger zal alles wel beter zijn geweest, maar u kunt toch moeilijk staande houden, dat onderwijs in Nederland voortreffelijk een vooral geschiedkundig neutraal werd gepresenteerd. Of heb ik iets gemist?

  Collaboreren met de “oranjes” is wat mij betreft een halsmisdaad, alleen de wet hebben ze zelf geschreven, dus wat dat betreft zitten die lui nog wel goed. Leest u nog wel eens wat andere artikeltjes alhier?

  De NU die niet collaboreert? Het is toch niet zo uitstekend gesteld met het onderwijs, als ik u beluister, maar u zult vast wat anders bedoelen…..

  Geplaatst door Administrator | 15 augustus 2011, 16:30
  • Quote: “Voortreffelijk onderwijs??”

   Ik ben zelf van het Ig en ik heb levenslang de ontwikkelingen in en de degeneratie van het Onderwijs bijgehouden.

   Geplaatst door J.A. Heitmann | 15 augustus 2011, 18:43
   • Als “ervaringsdeskundige” met schoolgaande kinderen, mag een ieder zich hier melden die mij kan onderwijzen over het onderwijs. En waarom de lat steeds iets lager moet worden gelegd voor het te genieten niveau, maar daarentegen de kosten ervan steeds verhoogd worden. Als ik een “onderwijzer” iets bij tracht te brengen over hoe de wereld er zonder de gebruikelijke behandeling (ook wel: hersenspoeling) uitziet, krijgt hij of collega’s toch de neiging naar een telefoonnummer van de kinderbescherming te gaan zoeken. Zover zijn we hier. Een vrij land met vrijheid van meningsuiting, maar dan wel binnen een vooraf afgesproken denkkader. En over die AFSPRAKEN wil ik het hier hebben, niet over wat iemand denkt.
    En als u vindt dat meneer pastoor, pater, dominee of wat dan ook vroeger uitmuntend onderwijs genoten, mag ik u toch even wijzen op de vraag: “Wie bepaalt hier in ‘s hemelsnaam wat “uitmuntend” dan wel is?”

    Geplaatst door Administrator | 15 augustus 2011, 19:03
    • Daarop geef ik twee aanwijzingen:

     Vereniging Vrienden van het Gymnasium, orgaan Amphora, met al 30 jaar kritische beschouwingen door beste auteurs (ook die Heertje) over het Nederlandse middelbaar (eerder gymnasiaal) onderwijspeil.

     http://www.gymnasiumnu.nl/over-2/

     – C.A. Mandemakers, Gymnasiaal en middelbaar onderwijs: ontwikkeling, structuur, sociale achtergrond en schoolprestaties, Nederland, ca. 1800 – 1968 (Almere 1996), XXVIII + 673 pp. in 2 bdn. Thesis Erasmus Universitityt Rotterdam 1996.

     http://www.iisg.nl/staff/kma.php

     Geplaatst door J.A. Heitmann | 15 augustus 2011, 23:04
     • Moet ik uit uw twee aanwijzingen opmaken, dat ik hier kan vinden wie bepaalt wat uitmuntend onderwijs is?

      Kun u ook even aanwijzen WIE deze personen of instituten BETAALT?

      En gaarne niet aankomen met de dooddoener dat ik ze zelf via de fiscus betaal, want daar weet ik niks van, ik kan niets controleren of bepalen en mocht ik het voor het kiezen hebben, dan stopte ik de geldstroom.

      PS: Zijn dit ook de bronnen die ik moet gebruiken om uit te zoeken hoe “de geschiedenis iets heeft bestempeld”?

      Geplaatst door Administrator | 15 augustus 2011, 23:15
 19. Je maakt zelf uitvoerig gebruik van internetbronnen, ben je zelf zo kritisch elke bron tegen het licht te houden?

  Geplaatst door J.A. Heitmann | 16 augustus 2011, 00:33
  • Geen antwoord op mijn vraag dus.
   Dus om dan maar op uw laatste “vraag” in te gaan, het volgende.
   Ik maak kritisch gebruik van allerlei bronnen maar ben zo vrij mijn eigen conclusies te trekken. De doelstelling van deze site is zoveel mogelijk munitie aan te dragen om de democratie hier te bewerkstelligen. De officiële geschiedschrijving dient daartoe worden ontdaan van “oranje-getinte” nevelen. Het instandhouden van deze “nevelen” door de gevestigde orde op onze kosten is een waar staaltje manipulatie. Meningen verkondigen die stroken met de gangbare “glijden lekker” en leveren soms zelfs een lintje op.

   De artikelen op deze website zouden de mensen moeten aansporen verder te onderzoeken wat er mis is met ons huidige staatsbestel en dat is nogal wat.

   Geplaatst door Administrator | 16 augustus 2011, 08:08
  • De VVvG wordt betaald door de leden van de vereniging. Zij is onafhankelijk maar heeft wel heel wat mensen uit het onderwijs. Die werken dus eigenlijk in ‘n onderwijssysteem dat ze in feite niet respecteren vanwege de jarenlange vernietiging door Den Haag.

   Genoemde Mandemakers boeken zijn een dissertatie, ook hij werkt in het universitair onderwijs en weet als de beste van zijn geschiedenis.

   Toch zijn er altijd weer onderwijsmensen en politici die het huidige onderwijs toejuichen. Als zij niet medeplichtig zijn aan de onderwijsfabrieken van meer dan 1000 leerlingen. De schrijvers in het orgaan Amphora kunnen dan ook geregeld razend worden.

   Na 12 jaren aandachtig lezen hield ik het voor gezien. Het is derhalve veel van hetzelfde. En wat is het resultaat? Dat ons nog een legioen aan import van technici uit de Aziatische landen te wachten staat?

   Geplaatst door J.A. Heitmann | 18 augustus 2011, 02:11
 20. Het is duidelijk, dat men op alle fronten liever zwijgt over de reden(en) van de abominabele kwaliteit van het huidige Nederlandse onderwijs, want de nivellering – bewerkstelligd door links en het CDA – heeft generaties Nederlanders/medelanders voortgebracht, voor wie “kritisch denken” bestaat uit het krijsen van slogans als “Respect, man”. Waarvoor, vraag je je af.
  Ook ik heb een gymnasium opleiding gevolgd, geleid door paters – goed, degelijk onderwijs, kritische vragen altijd toegestaan. Maar als ik mijn oom Hein niet had gehad – een intellectueel met geduld – dan was mijn speurtocht naar de waarheid blijven steken bij boeken, geschreven door “salon-wetenschappers”, die de wijsheid in pacht denken te hebben.

  Geplaatst door Marlies | 16 augustus 2011, 10:00

Trackbacks/Pingbacks

 1. Pingback: DE GRIJZE BRIGADE STRONTVLIEGEN VAN ORANJE | HERSTEL DE REPUBLIEK - 25 oktober 2013

Reageer op het artikel

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

ARCHIEF

Vul hier uw E-Mail adres in en ontvang een melding van een nieuw geplaatst artikel

Hits vanaf 1 maart 2010

 • 3,745,822 hits

F_Counter

Flag Counter

STATCOUNTER

wordpress statistics

WAT HEEFT U OVER VOOR EEN JAARGANG “VRIJSTAAT POST”?

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 653 andere volgers